NightRun, Albufeira, Portugal, 10km, 29 mei 2015
Met een persoonlijke pacer!

Portugal2015
Foto: Vanessa en José.

Ook op vakantie kunnen Edward en Vanessa niet stilzitten en wordt er hardgelopen. Dit keer in Portugal bij een Nightrun.
Ze had zelfs een persoonlijke pacer: José.
Berichtje van Vanessa:
"Ik heb gisteravond meegedaan aan de nightrun in Albufeira (Portugal). Een aantal hardloopenthousiastellngen organiseert hier in de buurt elke vrijdag een nightrun, met de start in verschillende plaatsten. Ik zag ze donderdagavond het parcours uitzetten en heb even nagevraagd hoe en wat, want wat is nou leuker dan een wedstrijdje lopen als je op vakantie bent."

Dus vrijdagavond 20.30 uur verzamelen bij het sportpaviljoen vlakbij het voetbalstadion. Makkelijk gevonden. Inschrijven? Dat is niet nodig. Kosten 0 euro, als je een T-shirt wil betaal je 8,50 euro.
Ik zie wat mensen met pace shirtjes dus ik denk das handig, ga ik wel op 6.00 tempo mee.
Maar eerst gezamenlijke warming up. Ik kijk een beetje schaapachtig om me heen terwijl iedereen enthousiast alle pasjes meedoet. Dit is niet echt mijn ding dus ik wacht rustig af tot ze klaar zijn.
Ik word aangesproken door een Portugees die vraagt welk tempo ik wil gaan lopen, 5.00? Ik vertel hem dat ik zit te denken aan 6.00. Beetje rustig aan met al die heuvels hier. Hij toevallig ook, al twijfelde hij ook nog over 5.30 maar hij was wat geblesseerd. Dan loop ik wel met hem mee. Geen startboog, geen startnummers en geen startschot dus we beginnen maar met lopen. Hij slalomt als een gek tussen iedereen door heuvelop en ik erachteraan. Misschien bedoelen ze met tempo 6.00 hier toch iets anders.
Ondertussen kletst hij er lekker op los terwijl ik steeds minder te zeggen heb. Trapje op en af, bruggetje over, stoepje, klinkers, heuvelop, heuvelaf, probeer ik hem bij te houden. Ik wil me ook niet laten kennen. Heuvelop vraagt hij me of het nog goed gaat. "I'm not used to running and talking at the same time, but I'm ok". Gelukkig begrijpt hij de hint en hij vraagt steeds minder. "Is this a good pace?" Vraagt hij als we heuvelaf gaan. "Yes, downhill is easy". Ik zie kms van 5.00 passeren dus ben best tevreden dat het zo goed gaat.
Na een paar km halen we de vrouw in die met tempo 6.30 op haar vest loopt...

Als een echte persoonlijke pacer dirigeert hij me over de beste stukken van het parcours en ondertussen leer ik van alles over Albufeira. This is the marina, this is the old town. Nog iets over een tsunami, dat ik niet helemaal begrijp en ook maar niet om uitleg vraag. We gaan dwars door het centrum, zigzaggend tussen de toeristen die je aankijken alsof je gek bent. Gelukkig loop ik met hem mee, anders was het nog best lastig geworden om de juiste route te vinden.
Hij vraagt of ik over het strand wil. Hij niet en weet wel een andere route. Ik heb al genoeg strand gezien vandaag en heb een hekel aan rennen over zand dus de keus is snel gemaakt. Moeten we wel bij twee roltrappen omhoog. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, ga ik er rennend bij omhoog. Dat voel ik behoorlijk als ik boven ben, maar we moeten door. Klein stukje naar beneden gelukkig en dan komt er nog één klim, waarna het vlak wordt, vertelt hij me. Maar ik begin te vermoeden dat die Portugezen ook een ander idee hebben van vlak want de klim lijkt maar niet op te houden.
Ondertussen ouwehoert hij wat met mensen van de organisatie en krijgt hij op zijn flikker omdat hij het strand heeft omzeild.
Nog één bruggetje over en dan echt naar beneden richting stadion.
Bij het stadion aangekomen zitten we op 9,8 km en José wil nog even de 10 km volmaken dus hij loopt door terwijl ik de trappen naar het paviljoen opren en nog één keer alles eruit pers.
Ik sta te trillen op mijn benen van de inspanning en ben doorweekt van het zweet, maar tevreden met 53.15 op de klok.
Er staan flesjes water klaar en sinaasappels, die je eerst nog wel even zelf moet pellen.
Ik maak nog een praatje met een paar mensen en ga op zoek naar José om hem te bedanken.
Een aanrader voor iedereen die hier in buurt op vakantie is.
Groetjes, Vanessa


10 km netto
Vanessa Wuijster
53:15


Link naar de website

Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst