Egmond Halve Marathon, 21.1 km, 8 januari 2017

Egmond onder prima omstandigheden!

Egmond2017
Foto: FB van Harmen
Ondanks eerdere berichten dat het strand rul en smal zou zijn, lag 't strand er prima bij. Het weer was prima voor goede prestaties en genieten. De strandafgang is altijd een hele toer in Egmond, maar de terugweg door de duinen is extra genieten. Harmen's last minute deelname resulteerde toch in de snelste LB-tijd. Hoe dat komt staat in zijn verslagje. Jammer dat Stefan op het strand door zijn enkel ging.... beterschap!
Foto's van Harm Jan Kors: bedankt!

21.1 km netto
Harmen Stam 1:30:15
Stefan Dagelet 1:32:31
Petra Bus, 9e V45 (van de 26) 1:40:15Link naar de website

Geen zuchtje wind en het strand lag er strak bij....Na een km of 2 sta ik bijna op het punt om gas terug te nemen en toch maar een tempo-duurloop er van te maken.....

Lees verslagje van Harmen>>>
Afgelopen week kreeg ik bericht van Lester dat het nog gelukt was een startbewijs te bemachtigen voor de halve marathon van Egmond (erg bedankt hiervoor!). Het zou een tempotraining worden met opbouw.
Vanmorgen met Harm Jan die kant op, eenmaal aangekomen.. Geen zuchtje wind en het strand lag er strak bij! Betere omstandigheden kom je zelden tegen.
Om kwart over 12 ga ik klaar staan in het rode startvak, na het startschot eerst met de meute meegegaan. De benen voelen prima, en het besluit is dan ook niet moeilijk om die tempotraining snel om te zetten naar een goede loop!
De eerste kilometers over het strand mensen stuk voor stuk in kunnen halen, dat is toch een goed gevoel. Na 7.5/ 8km draaien we het strand af en vervolgen we de weg de duinen in. Pffff dat werd even zwaar, mul zand en heuvel op heuvel af. Niet te best. Na een km of 2 sta ik bijna op het punt om gas terug te nemen en toch maar een tempo-duurloop er van te maken. Maar toen kwamen we op een recht klinkerpad. Deze hield aan tot aan de finishboog. Bij 12km even een gelletje, toch beetje proberen voor de marathon, en verlaat even het parcours om de omwikkeling in de prullebak te gooien. De man waarmee ik al een aantal km's opliep keek me aan alsof ik gek was. Maar dat gooi je toch niet in de natuur?! De laatste 6km weer weten te versnellen naar het tempo van de eerste 5. Altijd een goed gevoel!

Prima loopje!
Groet,
HarmenZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst