Sylvesterloop, Glimmen, 9-7.2-5.4 km, 31 december 2009
Glimmen2009
Tenminste zes LB-ers trotseerden de kou en verschenen aan de start van de Sylvesterloop te Glimmen.
Henk en Kees maakten onderweg wat foto's; ze staan HIER
Volgens Jeanet was het een gezellig loopje met nog wat sneeuw onderweg en gluhwein en oliebollen na afloop.
De uitslagen zijn nog niet beschikbaar.
(en wat lijkt Edward lang op die foto of is Henkie zo klein.........)
Verslagje van Edward
?? km
Greet Cazemier, Kees v.d. Horn, Jeanet Edelkoort, Edward Pechler, Vanessa Wuijster, Henk Schuitema, Karel Schuiten


Met een vuurpijl als startschot gaan we op weg.......
Lees verslagje van Edward>>>

Vandaag naar Glimmen. De sylvesterloop. 5 rondjes van 1800 meter. Ondanks een beetje sneeuw gaat de loop gewoon door. De inschrijving vinden valt niet mee. Het bord is alleen te zien als je, nadat je het gepasseerd bent achterom kijkt. Het is niet echt een wedstrijd. Wel een startnummer maar daar is alles ook mee gezegd. Behalve Henk, Kees, Greet, Jeanet en natuurlijk Vanessa is ook Karel Schuiten blessurevrij van de partij. Hij gaat volgende week voor de halve in Egmond.

Met een vuurpijl als startschot gaan we op weg. Kinderen, rokende wandelaars en wat hardlopers beginnen aan de tocht. Een klein heuveltje en een stukje zand(sneeuw)weg maken de rondjes toch nog wat afwisselend.

In de 4e ronde komt de nummer 1 me een paar honderd meter voor de finish voorbij. Ik besluit om hem te laten schrikken en sprint erachteraan. Hij kijkt verschrikt om en zet nog een tandje bij. Ik sprint met hem mee maar voel mijn kuit alweer en besluit hem maar te laten gaan. Bij de finish staat hij te wachten en realiseert zich als ik nog een ronde doorga, dat zijn eindsprint onnodig was.

In ruim 40 minuten volbreng ik de 5 rondjes(8,9 km) en ga tegen de stroom in op zoek naar Vanessa. Ik ren het laatste stukje nog met haar mee. Ze zegt niks. Maar dat ben ik wel gewend. In ruim 46 minuten kom ik voor de tweede keer samen met Vanessa over de finish.

Een lekkere warme douche in de Groenenberg en dan naar de stad om voor de allerlaatste keer dit jaar nog wat geld uit te geven.

Gr,
Edward

 


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst