Vuurtorenloop, Vlieland, 10 ZM, 14 april 2019
Geweldige eilandloop!

Vuurtorenloop2019-1
Foto: Peter; veel meer foto's staan HIER; een startfilmpje staat HIER
Net als vorig jaar was er n LBer op Vlieland. Op zaterdagavond nam Peter met Wilma deel aan 9km wandelen met belevenis in het donker van het eiland. Het had wel wat weg van een 'urban trail'. Zo liepen we door een verzorgingstehuis, door een sporthal (met muziek, lampjes), een stukje geschiedenis met lichtprojecties, over de camping, en uiteraard de beklimming van de duin naar de vuurtoren met finish na 1 km stand in het Badhuys.
Op zondag stond voor Peter de 10ZM op het programma. Uiteraard ging hij met zijn GoPro in de hand op stap om te laten zien hoe mooi deze loop is. Deze foto's staan HIER; een startfilmpje staat HIER.

Peter: Het werd echt eens tijd dat ik deze run ging doen. Zo vaak rennen op Terschelling en dan nooit op buureiland Vlieland kan eigenlijk niet. Fout natuurlijk dat ik met een Terschelling must op de boot stapte. Gelukkig kon dit eenvoudig rechtgezet worden.

Deze loop is niet uitverkocht (de wandeling ook niet). Het is ook veel kleinschaliger dan de Berenloop. Na de start volgt al na 1,7 kilometer het strand aan de Oost zijde van ca 1 kim. Heel erg rul en mijn schoenen zaten vol zand. Even geleegd dus, dat kost een minuutje. Het weer is heerlijk, niet te warm, zonnig en droog. Langs de kade, richting de vuurtoren. Omhoog, afdalen en de duinen in. Prachtig glooiend, dit is echt mijn terrein. Langszaam gaat mijn diesel goed draaien en na 9 kilometer begin ik in te halen. En dit gaat zo door. Mijn doel is nu geen scherpe tijd, maar een fijne run. Onderweg schiet ik diverse plaatjes. Het is er zo mooi en rustig. Prachtige uitzichten. Terug naar Oost-Vlieland met tegenwind; dat zorgt er voor dat ik nog meer lopers inhaal. Dan de tweede beklimming van de 42 meter hoge Vuurboetsduin, waarop de vuurtoren uit 1909 staat. Nu gaat het om de snelste tijd. Maar ik kan deze duin onmogelijk zonder de stoppen nemen. Naar beneden en nu richting de finish. We halen de 5ZM-lopers in, die een half uur later gestart zijn. Redelijk ontspannen passeer ik de eindstreep en krijg de prachtige houten medaille. Het is een prachtige loop die eigenlijk veel meer deelnemers behoort te trekken. Wie weer volgend jaar met meer LB-ers?


Mijn Garmin Route staat HIER


10 zeemijlen = 18,5km
netto
Peter v.d. Hulst
1:44:44


Link naar de website
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 donderdag 18 april 2019 07:22
Evelyn
Wat een prachtige loop, Peter!!!
Een om in gedachten te houden.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst