Verslagjes: Egmond, 9 januari 2011
Geschreven door Jeanet, Sabina, Kees   

"Op de boulevard was het behoorlijk koud door de harde wind, maar gelukkig strak blauwe lucht en een zonnetje."

 

Verslagjes van Jeanet, Sabina en Kees

Jeanet

Als clubactiviteit was dit jaar de halve marathon van Egmond gekozen. Op de website van dit evenement zag ik, dat je daar ook een kwart marathon kan lopen. Dat leek mij wel wat. Alleen het tijdstip (voorafgaand aan de halve) leek mij niet zo handig voor een gezamenlijke busreis.
Met Peter overlegd hierover en besloten dat de clubactiviteit zich alleen tot de halve marathon zou beperken. Toch wilde ik graag heen en gelukkig wilde mijn man wel rijden. Wiea gevraagd en die ging ook mee. Familie in de buurt, dus douchegelegenheid ook geregeld voor na die tijd. Om zeven uur uit Middelstum vertrokken en mooi op tijd in het startvak. Op de boulevard was het behoorlijk koud door de harde wind, maar gelukkig strak blauwe lucht en een zonnetje.
In het startvak hoorden wij van Janneke, dat de bus ook om zeven uur was vertrokken in verband met de 10 kilometer lopers, alleen die waren in de bus niet te vinden !?!

Onderweg door Egmond en bij de strandopgang staan diverse Bedumers ons aan te moedigen, het strand was al breed en goed om te lopen met een hele hoge branding, mooi om naar te kijken. Na 2 km een duin op, zo steil dat je meteen het gevoel krijgt in je benen, dat je geen meter meer kunt lopen, maar dat viel gelukkig mee. Door de duinen een mooie route met nog drie beklimmingen weer richting Egmond. Volgens het progammaboekje staan de laatste 500 meter rijen toeschouwers langs de kant om je aan te moedigen…. dat viel wat tegen, maar het loopt die laatste 500 meter wel naar beneden en dat is dan wel weer fijn.

Al met al wat mij betreft een evenement om aan te raden. Natuurlijk hadden we dit keer wel erg veel geluk met het weer. Prima georganiseerd, met uitzondering van de buschauffeur die de weg niet wist in Heiloo, zodat we drie rondjes Heiloo hebben gereden voor we weer bij de auto terug waren.

Jeanet

Sabina

Ik vond het een geweldige mooie loop,daar in een enorme slinger van mensen over het strand, kop letterlijk in de wind, het schuimend water, die golven, rul zand.Enorme hoeveelheid supporters.Bikkelen en doorgaan.Mijn benen waren van elastiek,had het zwaar.Maar dat maakte me niet uit.Het was genieten.Flink om me heen gekeken.Zoveel verschillende loopstijlen,de landmacht in jeepjes over het strand,zelfs iemand op blote voeten rennend door het water.
Spectaculair allemaal.En dan rond de 10 km de strandopgang waar Jan S. mij voorbij flaneerde.Een klim, en eindelijk boven..het hele publiek ging op zn kop staan???, of was ik het die draaierig was?De duinen, weer die giga slinger..de binnenkomst..GEWELDIG!!!!En de weersomstandigheden..windkracht 4 en de zon!! Kon niet beter.Mijn tijd..tja...het was meer dan de moeite waard,ik vond het groots SMILEYS_SMILE

Kees:

Voor ons weer de eerste grote loop in zeer lange tijd. Om 7 uur vertrekken uit Groningen
om zeer op tijd aan te komen in Egmond. Eerst even de zee en het strand zien. De wind en
de temperatuur viel mij in eerste instantie wat tegen. Wat moest dit wel niet worden. Na even warm worden
onder het genot van een kop koffie de start zien van de 10 kilometer waar Wiea en Jeanet aan deelnamen.

Daarna snel naar de bus weer warm worden. Twijfels over de kleding maar om 12 uur moesten we de bus uit en wisselen kon niet meer. Nog even 45 minuten kou lijden tot de start en daarna los voor de 21 km.

Gelukkig viel de temperatuur en de wind onder het lopen nog mee, toch viel het lopen zelf op het strand ons (Renneke en mij) erg tegen. Na de strandovergang ging het beter in de duinen, hier was het zelfs aangenaam warm en konden de jassen los.

Tegen 16 kilometer kwam de man met de hamer even langs maar deze kreeg ons er niet onder. In een rustig constant tempo kwamen we in 2:17:30 over de finish.

Al met al een zeer mooie loop. Zeker voor herhaling vatbaar.

Renneke en Greet, allebei van harte gefeliciteerd met deze presatie.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst