Nordic walken bij Slochteren, 2 augustus 2014
Geschreven door Nolda Straatman   
Regelmatig doen we met een aantal leden van de loopgroep langere tochten, die meestal uitgezet worden door wandelverenigingen elders in het land. Nu met de zomer en de vakantie zijn deze wandelingen wat dun gezaaid en besloten we eens een rondwandeling uit een boekje te proberen. Voorbereid op het warme weer togen we zaterdag 2 augustus met de ‘Wandelgids Groningen’ op pad om de tocht ‘Slochteren meer dan een gasbel’ (21,5 km) te gaan lopen.

KLIK op de foto's voor 'n vergroting

Na eerst een site-seeing-tour over het Groningerland te hebben gemaakt, als gevolg van een omleiding, kwamen we aan bij de Fraeylemaborg, waar de route startte.
Eerst  liepen we door bos en langs twee van de drie molens behorende bij de borg en kwamen zo via boerenakkers en langs kanalen in een prachtig natuurgebied, gelegen naast twee flinke gaslocaties. Via de hoofdweg door Froombosch werden we daarna weer terug gevoerd naar Slochteren en de Fraeylemaborg. De route was prachtig en afwisselend, hoewel schaduw op deze hete dag soms lastig te vinden was en regelmatige drinkpauzes geen overbodige luxe waren. En aangezien wij niet net als de koeien in het natuurgebied het water in konden duiken, hadden we het koele drankje in het lokale café tegen het eind van route wel verdiend. Net als de medaille, waarvoor één van de Loopgroep-leden als verrassing had gezorgd.
Kortom een leuke, gevarieerde wandeling over een prachtig een stukje Groningerland, dat toch weer een heel ander karakter heeft dan ons eigen Hoogeland, maar zeker meer is dan een gasbel!

Nolda Straatman

 

 

 

 

 

 

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 25 augustus 2014 08:51
webmaster
Door de vakantie is dit (foto)verslag helaas iets te lang blijven liggen.....

Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst