Mainz (halve)Marathon, 21.1 km, 8 mei 2011
Mainz2011_1a
Foto: via Kees
Onder bijzonder warme omstandigheden startte Kees ver weg van huis in de halve marathon van Mainz, waar de webmaster ook nog bijzonder goede herinneringen aan heeft (2004).
Gezien zijn tijd, heeft Kees 't niet gemakkelijk gehad, lees 't allemaal in zijn eigen verslag
HIER staan nog 3 foto's (incl een Hollandse supporter).
21.1 km netto
Kees v.d. Horn, lees onder 2:29:08


Link naar de website

Het heuvelachtige landschap baarde mij al wel wat zorgen maar er werd mij verzekerd dat het parcours vlak was....
Lees verslagje van Kees>>>
?

Novo Nordisk Gutenberg Marathon Mainz

Met een duitse collega die ook aan hardlopen had ik afgesproken dat ik op 8 mei met hem ik Mainz een halve marathon ging lopen. In de voorbereiding naar deze halve marathon ging het al weer mis. Bij langere afstanden een stekende pijn in de rechter knie. Toch maar iets rustiger aangedaan want afspraak is afspraak en ik wou niet afzeggen.

Op onze reis, mijn dochter was mee, naar Mainz afgelopen zaterdag scheen de zon al volop. En Naarmate we dichter bij Mainz kwamen nam de wind af.

Na op de zaterdagavond nog even een trainingsrondje van 75 minuten te hebben gelopen in het bergachtige gebied rond Mainz en het strijdplan voor de zondag te hebben doorgenomen (5.50 per kilometer) vertrokken we zondagmorgen om 7.30 uur naar Mainz.

De auto parkeerden we in een plaatsje 7 km voor Mainz waar mijn collega Michael en ik met de bus naar Mainz zouden gaan. Zijn vrouw en mijn dochter zouden per fiets volgen. Het heuvelachtige landschap baarde mij al wel wat zorgen maar er werd mij verzekerd dat het parcours vlak was.

Al bij aankomst in het toen al zeer warme Mainz was het een drukte van jewelste 10.000 lopers en zeker zoveel toeschouwers waren al op de been. De eerste 2 verdiepingen van een parkeergarage waren al ingericht voor de verzorging. Onze tassen gaven we hier af we gingen naar de start. We hadden nog rustig de tijd om ons even warm te lopen en nog even rond te kijken tussen alle andere lopers van de verschillende nationaliteiten. Om half tien klonk het startschot en in de eerste kilometers konden we het afgesproken tempo volhouden . Onze vaste supporters fietsten naar diverse plekken langs het parcours om ons aan te moedigen. De route liep vanuit het centrum naar het industriegebied en weer terug. De hele marathon liep een 2e ronde.

Maar naarmate de temperatuur steeg werd ons tempo minder. Na 12 kilometer had ik het wel gehad. Het werd moordend warm en omstanders hadden hier en daar al tuinslagen liggen om de lopers te besproeien met water. Het lopen werd hierdoor al wat moeilijker, alles werd drijfnat. Na 13 kilometer werd het al even stilstaan bij de verzorgingspost. Was het eerst nog een paar slokjes water nu al een halve liter en een halve banaan. Deze posten stonden om de 3 kilometer dus onze rustpauzes kwamen gelukkig met regelmaat alleen ze duurden elke keer wat langer. Tegen het einde dronken we een liter water per post en anderhalve banaan. De vele toeschouwers en muzikanten langs de route en je naam op het startnummer maakten het al met al een een geweldig leuk, als je wandelde riep men je naam wat je weer wat extra moed gaf om door te gaan. Ons uiteindelijke doel was dan ook om de finish te halen. Wat uiteindelijk lukte in een tijd van 2:29.

Vergeleken met vorige marathons of mijn eerste vond ik deze wel heel erg zwaar. Zeker gezien het aantal lopers wat met abulances werd afgevoerd. Alle bekenden van mijn collega die de hele marathon liepen zijn tussen de 29 en 30 kilometer uitgestapt.
Ik had nog wel even aan Vanessa en Edward gedacht en hoopte dat het in Praag niet zo extreem warm was.

Maar ik heb er wel van genoten zeker toen wij over de finish waren

Groe Hitze sorgt fr Probleme

Rund 80-100.000 h Zuschauer an der Strecke / Tagesparole: "Trinken!"
Mit 80.000 bis 100.000 Zuschauern an der Strecke blieb es 2011 fr die Zuschauer/innen wunderbar: Sport schauen, Freunde und Nachbarn anfeuern, Sonne tanken und drauen ein paar feine Stunden erleben. Die Starter/innen allerdings hatten einen schweren Lauf zu absolvieren - gerade ber die Gesamtdistanz in die sich noch steigernde Hitze hinein.
Smile


Reacties (2) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 09 mei 2011 22:19
Peter
Klasse Kees dat je niet hebt opgegeven ondanks de hitte! Een echte bikkel uit Bedum!
2 zaterdag 14 mei 2011 20:35
Edward
Kees, je had beter in Praag kunnen lopen. Er was daar wel een lekker zonnetje in het begin maar zeker niet zo extreem als ik in jouw verhaal lees. Maar ondanks de hitte toch gewoon gefinisht. Zo hoort het!

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst