Verslagje Asser Stadsloop, 2 juli 2011
Er werd stevige druk op mij uitgeoefend om mee te doen.....

De druk werd zo groot dat ik was gas terug moest nemen (haha)....
Verslagjes van Aaltinus en Nico:

Aaltinus:
Ik was niet van plan om te gaan lopen maar bij het team van mijn werkgever hadden ze een loper te weinig. Er werd stevige druk op mij uitgeoefend om mee te doen. Ben gezwicht vooral om dat het in het land van Bartje was. Ben op eigen gelegenheid gegaan en je houdt het niet voor mogelijk want toen ik uitstapte parkeerden de andere lopers van de loopgroep hun auto achter mijn auto.
Bij de tent stond een fotografe om bedrijfteams op de foto te zetten. De mannen van Bedum hebben even met haar gebabbeld en ik werd aan mijn jakkie getrokken om mee op de foto gezet te worden. De eerste foto ging prima. Bij de tweede moesten we springen. Ger sprong een meter in de lucht zodat ik bijna niet te zien was.
Ben ook nog even met collega's op de foto gekomen. Het was een beetje fris maar prima loopweer. Onderweg was er op verschillende plekken tromgeroffel en muziek. Ik had gedacht dat het parcours alleen langs de vaart was, maar het was ook door de stad heen. Ben ook nog bij Bartje langs gekomen op de Brink. De 2e ronde ging ook zonder problemen. Bij de finish kregen we een medaille. Als bedrijfteam mochten we nog even in de boot zitten om 500m heen en terug te varen onder het genot van een klein hapje en een drankje. Al met al een gezellig loopje gehad.
M.v.g. Aaltinus

Nico:
Op de training van dinsdag hadden we bedacht om samen naar Assen te gaan: Wiebo, Ger, Jogchum en ik. Jacob Stollenga, Jogchum en ik liepen deze wedstrijd ook in 2020, maar dat was op een warme zondagmiddag. Dat moest nu dus beter kunnen.
We parkeerden de auto, bij toeval, achter Aaltinus, die de 10 km liep. Het was rond de 12C, dus er was twijfel over de kledij. Ger ging "in het lang" en de rest in korte broek en kort shirt. Na 1 km ging het pal tegen de wind in, langs de Vaart ZZ. Dankzij de vele 10 km lopers hadden we daar niet veel last van. Toen we voor de eerste keer de wind in de rug kregen ging Ger's hemd al uit. Ik gaf die in bewaring bij mijn zus, die aan de kant stond te fotograferen. Ook de tweede keer tegen de wind op ging goed. Maar bij de derde ronde gingen Wiebo en Ger wat versnellen en speelde de frisse wind mij parten, of eigenlijk mijn buik. Misschien had ik ook dat ijsdrankje vooraf niet moeten hebben (het is net als met dat beruchte laatste glas bier). De druk werd zo groot dat ik was gas terug moest nemen (haha). In het centrum, aan het einde van de derde ronde moest ik "de horeca in" maar dranghekken belemmerden mij de toegang. Jogchum wilde wachten, maar dat vond ik niet nodig. Uiteindelijk vond ik een gelegenheid. Na de klus te hebben geklaard vervolgde ik snel mijn weg en kwam toch nog op een redelijke tijd uit (1:51:51), bijna vier minuten achter Jogchum.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst