Verslagje Amsterdam, 16 oktober 2011
Geschreven door Piet Kempenaar   

Elke drempel een berg en dan die tunnel... Henk haalt me weer in.

Ja, bij zo'n debuut hoort inderdaad een verhaal. Het belooft mooi loopweer te worden, zonovergoten, met een lekkere temperatuur. Vrouw en kinderen in het Vondelpark en m'n broer op de fiets naast me. 's Morgens vroeg uit de veren, ontbijtje, met tram en metro naar het Olympisch station en na 5 minuten van start in een geweldige entourage. Rustig aan was het devies.
Zoals Henk onderweg al op de van hem bekende manier zei: "De marathon begint pas bij 30km...". En dat blijkt maar al te waar. Toch Henk voorbij en in m'n eigen tempo onderweg naar Ouderkerk aan de Amstel. Prachtig om die lint hardlopers aan beide zijden van de rivier te zien gaan. Terug in Amsterdam beginnen beide knieen pijn te doen.
Gelukkig is daar m'n broer weer met extra water en gelletjes. Inmiddels beginnen de bovenbenen vol te lopen en het tempo naar beneden. Hup Piet, roepen willekeurige supporters, nog maar 9 km... Geweldig. Elke drempel een berg en dan die tunnel... Henk haalt me weer in. Het Vondelpark komt in zicht, eindelijk. Daar zijn Tineke en de kinderen, nog maar 3 km. Doorgaan, doorgaan.
Nog 1 km, daar is het stadion. Het station in, nog maar een halve ronde, dat moet lukken.
Eindelijk over de finish, enorme voldoening.
Oh ja, en die tijd?
Ach, de eerste keer is het uitlopen het belangrijkste toch?

Piet


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst