Verslagje Teutolauf, 15 oktober 2011
Geschreven door Nico en Peter   

De bus was omgetoverd in een rijdende kroeg, waardoor de terugreis zo was gepiept.

Gecombineerd verslagje van Peter en Nico


De 15 LBers die naar de Teutoburgerwald waren afgereisd met de bus van Loopgroep4Runners beleefden een heerlijke dag. Nog nooit waren de weersomstandigheden zo fantastisch.


Op de heenreis werden we toegesproken dor een drietal heren. “ik ben Louwrens en ik ben de chauffeur” . Peter van der Hulst gaf uitleg over het parcours en zijn figuurlijke valkuilen. Daarna heette Jan Luursema ons van harte welkom. De meeste deelnemers van loopgroep4Runners gingen voor de 12,2 km. De meeste deelnemers van Loopgroep Bedum gingen voor de 29 km. Die laatsten hadden een reeks voortreffelijke trainingen van Henk Schuitema achter de rug.
In Duitsland kwam er langs de A31 een sanitaire stop, omdat het koffieapparaat dienst weigerde en door de chauffeur moest worden onderzocht. Toen de reizigers in optocht naar het toilet liepen, ging het apparaat zonder ingrepen van de chauffeur weer normaal functioneren.

Twee Waldlaufers (Kees en Renneke) en vijf Teutolaufers gingen voor hun eigen tijd, de overige acht Teutolaufers startten als groep. Peter en Bert maakten er een interval training van door telkens vooruit te snellen om foto’s  en filmpjes te maken.
Vooral de webmaster ging zich te buiten en liep met een 'vol geheugenkaartje'.

Het verschil in snelheid binnen de groep van acht was redelijk groot en daardoor werden de pauzes van de voorste lopers bij de voortreffelijke “Versorgung”  telkens langer. Bij de Versorgung bij 22 km (waar o.a. met drank gevulde bonbons en bier te krijgen waren) splitste de groep zich in tweeën. 
 
Het is en blijft een fantastische loop. Op slechts 200km vanaf Groningen kun je heerlijk 'te keer' gaan op de heuvels en op de bospaden. De verzorging onderweg was voortreffelijk inclusief een 'bierstop'. Diversen hadden zich in de afgelopen weken 8x voorbereid op deze speciale loop. Toch blijft 't pittig, maar de voldoening na afloop is des te groter.
De enige podiumplaats was voor heuveltrainer Henk Schuitema (3e M60). Gefeliciteerd!
De snelse LBer was (uiteraard) Harry, maar ook JanS was razendsnel. dat belooft wat voor de Berenloop!

Na het douchen (alleen Harry waagde zich aan de “gemischte Dusche” ) gingen we voor een snelle hap frites terug naar de finish en vandaar naar de bus.
Daar was bier, wijn, frisdrank, kaas en worst. En dankzij de mooie tocht zat de stemming er goed in. Hoewel we van de chauffeur in ons tuigje moesten blijven zitten, was er druk verkeer in het gangpad. De bus was omgetoverd in een rijdende kroeg, waardoor de terugreis zo was gepiept.

Natuurlijk bedankt Loopgroep Bedum: Jan en Marian Luursema voor de organisatie van de busreis en de heerlijke catering. Het was genieten!


Peter en Nico


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst