Verslagje: Nordic Walking bij Ekenstein, 4 febr 2012

NW_4febr2012
Foto: Saskia v.d. Gronde; HIER staan nog veel meer mooie foto's!
Zaterdag 4 februari jl. was weer de gezamenlijke loop van de beide trainingsgroepen van de Nordic Walkers. De carpoolplek bij het Bedumerbos was de verzamelplek voor het vertrek richting Ekenstein te Appingedam.
Helaas was de opkomst van de zaterdagmorgengroep deze keer heel gering, misschien beangstigd door de sneeuw of de kou?

HIER staan alle foto's van Ria en HIER die van Saskia

Om 08.30 uur vertrokken we richting Ekenstein waar gelukkig ook al een auto’s met enthousiaste walkers waren gearriveerd. Al gauw was het starten geblazen en gingen we richting Tjamsweer om voor de brug over het Oosterwijtwerdermaar linksaf te slaan over het fiets-en wandelpad richting Oosterwijtwerd. Het was prachtig wandelen in de lichte vrieskou door het besneeuwde landschap langs het maar. In Oosterwijtwerd gingen we linksaf richting Dieftil en vervolgens rechtsaf richting Leermens. Vanaf Leermens langs het Eenumermaar richting Eenum. In Eenum werden we verrast door een heftig geklop op de ramen van het dorpshuis en werd er driftig naar ons gewenkt. We kregen pas door wat of er loos was toen de terrasdeuren open gingen en Arno van de Heyden op het terras stond te schreeuwen of we koffie wilden. Natuurlijk-graag zelfs!
De hele club naar binnen (bloedheet was het daar) en het bleek dat daar de live zaterdagmorgenuitzending was van Radio Noord. Nadat we van koffie met cake en koek waren voorzien werden we live geintervieuwd en mochten we uitleg geven over het Nordic Walken en hoe of wij in Eenum verzeild waren geraakt. We konden mooi van de gelegenheid gebruik maken om ook de sponsorloop van bakker Klaes Hoekstra nog even te promoten. Na nog het optreden van een zangeres te hebben bijgewoond hebben we onze wandeling vervolgd. Het was de bedoeling om nog over Wirdum te wandelen maar omdat ons optreden in Eenum nogal wat tijd had gekost zijn we rechtstreeks richting Eekwerderdraai gegaan en door het bos via Rusthoven terug gegaan naar Ekenstein. In Ekenstein was al gereserveerd voor koffie, appeltaart en snert. We voelden ons daar bijna borgbewoners omdat we keurig werden ontvangen in een van de borgzalen.
Daarna zijn we allemaal naar huis gegaan, mooi op tijd voor het assisteren en meemaken van  de Wintersponsorloop van Bakker Hoekstra.

Het volgend gezamenlijk wandelen van de Nordic Walkers is gepland op 24 maart 2012 vanaf de Menkemaborg in Uithuizen.

Arent


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst