Marikenloop, Nijmegen, 10 km, 26 mei 2013
PR voor Vanessa in Nijmegen!


Klik voor 'n vergroting

Daags na 't avontuur van Edward in Amsterdam, was Vanessa aan de beurt in Nijmegen. De intervaltrainingen van de laatste weken werpen zijn vruchten af. Vanessa is zoveel sneller geworden. Op 9 mei liep ze al een PR op de halve, nu moest de 10km er aan geloven. En hoe: 101 sec liep ze van haar beste tijd (48:05) af. Dat is 10sec per kilometer. Klasse gedaan en gefeliciteerd!
Verslagje van Vanessa.
10.0km netto
Vanessa Wuijster - 1min41 46:24 PR!


Link naar de website

Ik weet dat het goed gaat, omdat ik totaal geen behoefte heb om tussen de km's door op mijn horloge te kijken. Ik check alleen de tussentijden........
Lees verslagje van Vanessa>>>
Om de druk voor mezelf een beetje op te voeren heb ik tegen iedereen gezegd dat ik dit jaar op de Marikenloop een pr zou lopen. Een 47'er was het doel, maar stiekem hoopte ik op een tijd in de 46.

Ik heb mijn zus overgehaald om haar inschrijving voor de 5 km om te zetten naar de 10 km, zodat we 1 uur en 15 minuten later kunnen vertrekken. Op de valreep gaat er ook nog een vriendin mee. We hebben een oude, strompelende chauffeur bereid gevonden om ons ondanks zijn spierpijn, een dag eerder opgelopen tijdens een paar rondjes hardlopen door het Amsterdamse bos, naar Nijmegen te rijden.

Bij aankomst in Nijmegen is het behoorlijk druk op de weg. Ik heb begrepen dat er dit jaar 14.000 loopsters meedoen, waarvan het merendeel de 5 km loopt. Een paar jaar geleden waren dit nog maar 7.000. Als Edward vraagt waar hij kan parkeren, zegt een politieagent dat hij dat zelf maar moet uitzoeken. Gelukkig zijn de verkeersregelaars wel van goede wil, al lijkt het de organisatie een beetje boven de pet te groeien. Misschien volgend jaar maar eens overslaan. Omdat de tijd begint te dringen, zet Edward ons af en gaat in z'n eentje op zoek naar een parkeerplek.

De temperatuur is perfect, 14 graden, maar het waait wel hard. Het parcours is gelukkig redelijk beschut dus daar zullen we niet veel last van hebben.
Dit jaar is zelfs de ruimte onder het Gymnasion ingedeeld als omkleedruimte. De warme kleren gaan uit, startnummers worden opgespeld en er is nog net genoeg tijd om wat in de lopen en de spieren te strekken. Als we buiten komen, regent het maar dat deert een echte hardloper niet. De start is al over een kwartier dus we zoeken elk ons startvak op. Ondertussen begint Annemarie Thomas met de warming up.

Als iedereen warmgedraaid is, gaat het eerste startvak open. En terwijl ik richting de startboog hobbel, zie ik Edward gelukkig nog staan. Hij wenst me nog snel succes en voor ik het weet hoor ik het startschot.

Ik had toch beter mijn best moeten doen om iets verder voorin te starten, want het is wel slalommen in het begin. Daarom is het lastig om het juiste tempo te vinden. Het doel is om op 4.45 weg te gaan om mezelf niet op te blazen. Dat zolang mogelijk vol te houden en het liefst nog te kunnen versnellen de laatste kilometers.

De eerste 2 km's gaan in 4.36 en 4.38. Nou, die winst is binnen. Ik hou iets in als we het bos ingaan. De 4e km is altijd het zwaarst. 4.43 en 4.48. Nog steeds netjes. Na de 4 km gaat het de bocht om en naar beneden. Hier kan ik weer even op adem komen richting de 5 km. Even voel ik een windvlaag, maar die wordt al snel door de bomen tegengehouden. Ik kom dik onder de 24 minuten door halverwege. Zo gaat het lukken.

Richting de 6e km gaat het nog steeds naar beneden, dus weer een mooie 4.36 op de klok. Daarna weer de bocht om. Hier begint het vals plat gemene spelletjes te spelen. De hartslag wordt iets hoger, maar de 7e en 8e km gaan nog steeds in 4.39 en 4.42. Ik weet dat het goed gaat, omdat ik totaal geen behoefte heb om tussen de km's door op mijn horloge te kijken. Ik check alleen de tussentijden.

Bij de 8,5 km komen we weer in de bebouwde kom. Het enthousiaste publiek geeft een boost. Ik probeer wat te versnellen. Voor ik het weet, zit ik op de 9 km. 4.34. Links de bocht om richting de finish. Lastig stukje omhoog. Aftellen. Het wordt zwaarder. Ik kijk bijna elke 200 meter hoever het nog is. Ondertussen zie ik dat mijn tempo onder de 4.20 schiet. Geen wonder dat het zwaarder voelt. Ik hoor een paar keer mijn naam roepen en ik zie de finishboog verschijnen. Rechts valt ineens mijn oog op Edward. Hij heeft me gespot. Ik haal een meisje in dat al zwalkend de finish probeert te bereiken.
Een echte eindsprint zit er niet meer in, maar de laatste km gaat in 4.27 dus dat is niet verwonderlijk. Eindtijd 46.24.

Dit was me nooit gelukt zonder mijn vaste haas tijdens de intervaltrainingen op dinsdag. Bedankt Bert!

Groetjes,
Vanessa
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 dinsdag 28 mei 2013 16:21
Bert
Die Vanessa, wist dat je goed bezig was.Ik voel het bijna als ook een beetje mijn P.R.
Vond het super om samen met je te trainen, helemaal als dit het resultaat is.

Top gedaan. SMILEYS_VERY_HAPPY

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst