Alternatieve Lauwersoog-Ulrum, 28 juli 2013
Geschreven door Michel en PeterH   

Ulrum2013
Foto: Michel : "herinnering aan de loop die nooit gelopen is"

Afgelopen zaterdag 27 juli gaat de boeken in als "De afgelaste 24e editie Lauwersoog-Ulrum"

Op tijd vertrokken richting Ulrum om samen en Thom en HenkS deel te nemen aan de loop.
Er zijn ongeveer 10 LBers aanwezig. Eerst nog een kop koffie met appeltaart. En dan richting Lauwersoog. Je hoort in de wandelgangen over zware regenbuien en onweer.

Om 13u komt er mededeling dat de wedstrijd wordt uitgesteld tot 14:30, want met 90 km per komt er een zware bui met onweer aan. Om 14u wordt de wedstrijd afgelast. In Ulrum vallen er zware buien en onweer.
Even later als we in de bus zitten of staan vallen de zware buien en onweer begint.
De organisatie heeft een wijs besluit genomen. Dit kon echt niet.
Terug in Ulrum krijgen we nog wat te drinken en een mooi  t-shirt: een t-shirt van een loop die nooit gelopen is (webredactie: zie HIER een filmpje met een toelichting van de wedstrijdleider)

Al bij terugkomst wordt er door Sabina het plan gesmeed om op zondag een halve marathon van Bedum te lopen door een berichtje op de LB-chat.
Er komen een aantal LBers: PeterH, HenkS, Thom, Ger, Sabina, Petra en ik. Er volgt een leuke loop via Zuidwolde, Thesinge en met start en finish in Bedum.
Ik heb(t) precies 21km en 200 meter. Was zeer gezellig en zo hebben er een aantal toch een halve marathon gelopen dit weekend.
 
Michel

En tja, volgend jaar: wat zal 't dan worden: de 25e  (jubieumeditie) of toch de 24e editie. Ik denk dat laatste, ook al zijn de T-shirt voor de 24e editie dan al uitgedeeld. Tja, soms zit 't mee, soms zit 't tegen - ook in de Bedumer Bosloop (zie onder) hebben we 't een keer gehad. Dit was zeker een zeer wijs besluit van de organisatie, en je kon 't eigenlijk al 's morgen aan zien komen dat 't wellicht om 14u in Lauwersoog - Ulrum tricky zou worden......
Daarom was deze alternatieve halve marathon/trainingsloop rondom Bedum extra bijzonder. Uiteindelijk moeten die LBers toch hun energie kwijt, anders zijn ze wellicht de hele week niet te genieten haha!

Kwisvraag: in welk jaar was 't ook al weer dat de Bedumer Bosloop werd afgelast?
HIER staat 't goede antwoord.

Peter

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst