Verslagjes extra heuveltrainingen: 6 oktober - 11 augustus 2013
Geschreven door Mark, Ed, Sab, Frits, Peter   

Groepsfoto 15sept2013 klein
Foto: Lizette, met dank! Alle foto's van 15 sept staan HIER
(klik op de foto voor het origineel)

Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook! 't Is dan wel geen officiële LB-training, maar doe er je voordeel mee!

Na deze serie van 9 najaarsheuveltrainingen is het (voorlopig?) gedaan met deze georganiseerde zondagtrainingen. Helaas zullen de meesten zeggen. En misschien is dat ook wel zo: helaas. 't Was genieten met z'n allen en trainers Henk en Peter bedankt voor jullie enthousiasme en geweldige oefeningen elke zondag!
En niet te vergeten de LBers die elke zondag na afloop weer voor een verrassing zorgden 'achter de auto'.


9e Heuveltraining 6 oktober, Noorderplantsoen

's Ochtends vroeg om 6.45 uur opgestaan. Het is nog donker en bij de schemering is het dikke mist. Ik weet het zeker, dit wordt een lange mouwen/ lange broek training. Weer zo’n krent in de pap, heuveltraining!!
Broodje eten de kleine in de kleren en mijn dames een kus. Aangekomen bij Moeke Vaatstra staat Mente op de brug te wachten in zomers outfit.


Shit heb ik dan toch te veel aan? Met z’n 2-en richting het Noorderplantsoen gelopen. De eerste zweetdruppeltjes lopen dan al naar beneden.  Inmiddels meldt iedereen: Sief, Peter, Marieke en Dick zich. Gelukkig Dick is met de auto en kan ik mijn ondershirt in zijn auto leggen. Toch nog 5 man en de trainer. Mooie opkomst zo zonder de trail lopers.

Het is langzamerhand perfect loopweer geworden. Peter heeft mooie lusjes en oefeningen op het programma staan. Diverse rondjes over de bulten, trap oefeningen, intervalletjes bult op en zelfs enkele zitbankjes moeten het ontgelden. Mooie oefeningen om eens diep te gaan. Veel afzien en veel herstellen. Dit is wat een wat je in een training zoekt. Na elk onderdeel fluit Peter ons  luid af. Resultaat daarvan is dat andere loopgroepen spontaan de hakken in het grint zetten en stoppen met hun training.

Als afsluiter gaan we de grote bult doen. Aanzetten bult op, waar we een warm welkom krijgen op het plateau van onze, inmiddels, Jing Jang vrienden. Daarna via de boomstamtrappetjes weer berg af. Nog 5 keert knallen bult op!! Mooi man!! Bij de laatste ronde alles nog even geven!

Hmmm lange mouwen en lange broek………. ik wist het zeker …… zweten dokter.

Wederom  een mooie training. Nog even strekken en dan uitstekend verzorgde catering van Dick. Koffie met huisgemaakte appelcake!!

Na een kilometer weer terug te hebben gelopen met Mente, Sief en Marieke schieten de benen vol. Zoeken naar wat souplesse begint de koppakking weer lek te raken. We spreken nog wat met elkaar, al wordt het bij mij de laatste km’s voor Zuidwolde wel wat stiller.

Al met al mooie training!

Namens iedereen: Peter bedankt voor de gave training, en Dick bedankt voor de koffie en cake!

Groet Mark


8e Heuveltraining 29 september, Kardinge

Alleen Henk weet wat er komen gaat!

42 foto's van de pittige training staan HIER


De laatste heuveltraining voor mij dit jaar; nou ja, de laatste?? Komende zondag staat De Hoge Veluwe Trail op het programma en dat zal wel een hele lange heuveltraining gaan worden. De start van deze serie was al op Kardinge, en nu het slot ook. Kun je mooi kijken hoe de vorderingen zijn.
Het is prachtig weer, dus deze training is nu al een succes. Henk neemt ons direct mee naar de top. Onze nog stramme spieren krijgen 't direct stevig te verduren. En die Henk geniet daarvan, want alleen hij weet wat er komen gaat. Krachttraining met fietsenbanden, estafetteloop, 2x helemaal rondom de bult incl een stuk trailrunning door 't gras. Trappen op, naar de top en rustig terug. Dat laatste stuk lijkt wel Zermatt, echt wel. Maar Henk kan ons niet meer klein krijgen.
Uiteraard is het wel jammer dat er een paar wegens onwilllige (kuit)spieren vandaag aan zich voorbij moeten laten gaan. Uiteraard beterschap!
In de tussentijd speculeren we hoe Peter Pettinga 't er van af brengt in Berlijn. Zijn eerste 5 km waren in ieder geval keurig (23 min).
Als laatste mochten, nee moesten we via de lange zijde de heuvel op. We wisten 't wel dat 't zou komen, maar 't valt altijd tegen. In één ruk naar boven, dat kunnen alleen Edward en Harry, maar die waren er nu niet. We komen gelukkig een aardig eind, en herstellen snel als we boven zijn. Een prachtige afdaling is de beloning en dat tweemaal! En dan staat plots Bert daar met zijn mountainbike. Hij is één van de geblesseerden op de heenweg vorige week.
Na anderhalf uur is 't voorbij; Sabina had in haar autootje
heerlijke koffie etc en Marike had echte Dominosteine meegenomen. (wat dat is?? - klik HIER). Super en bedankt!!! En Peter Pettinga blijkt ook nog mooi op schema te liggen in Berlijn......, terwijl Wilson Kipsang er een wereldrecord neerzet....

Wat mij betreft was dit weer een onvergetelijke serie heuveltrainingen. Ik zal 't gaan missen: de zondagtrainingen met de groep. 't Was altijd erg gezellig, genieten en heerlijk bikkelen. Echt de moeite waard om je bed voor uit te komen.
Henk bedankt voor de prachttrainingen!
't Was geweldig!

Groet,
Peter (aka Frits
).


7e Heuveltraining 22 september, Noorderplantsoen

Lest Best (voor mij) in Noorderplantsoen!

Simpele foto's van de heuveltraining van 22 sept j.l. staan HIER

Henk had al direct bij 't begin aangekondigd dat het de laatste keer in het Noorderplantsoen zou zijn. Nou - als trouwe heuveltrainer - weet je het al: dat wordt tig keer de de hoogste heuvel. Een grote groep was al uit Zuidwolde vertrokken, en zelfs 2 helemaal uit Bedum!
En omdat we Vanessa (gewapend met twee bananen) niet alleen wilden laten gaan, pikten we haar onderweg ook nog op, via Beijum dus.
Ruim op tijd waren we in het plantsoen, waar Bert zijn kuit stond te rekken. Bij hem was er in die kuit de laatste km vanaf huis de kramp er in geschoten, waardoor hij helaas de training aan zich voorbij moest laten gaan. Hopelijk hestelt hij nog genoeg voor de Hoge Veluwe Trail!!
Na een korte warming-up (zie de nieuwe schoenen van Erik) volgden enkele sprongoefeningen de heuvel op. Uiteraard ook weer het slalommen, dat hebben we nu redelijk onder de knie.
Hierna volgt een aantal 8-tjes heuvel op en af en (de bekende) estafetteloop heuvel op en af. Erg leuk blijft keihard de slingerende trap afrennen.
Tja, en het is nog lang geen tijd...... ik wist het wel - de laatst keer hier - DAT WORDT ALLE HEUVELS! En dat valt niet mee, zeker niet als je (zoals ik) de dag er voor in Thesinge actief geweest bent. Een pittige ronde, dat zeker en de laatste keer dat ik de de hoogste heuvel op rende, moest ik echt wel even op mijn tanden bijten.
Gelukkig hoorde ik dat ook Harry (die deze training gelijk benut als 30km duurloop om zich in 6 weken klaar te stomen voor hopelijk een sub-3 uur op Terschelling) zweetdruppeltjes zag op de laatst klim.

Het was een pittige training, maar o, wat zie je de vorderingen na die 7 machtige mooie en gezellige trainingen.
Volgende week de voorlaatste keer, maar dan weer op Kardinge.

Henk bedankt, 't was weer super!

Groet, Peter


6e Heuveltraining 15 september, Noorderplantsoen


Even een droog verslag deze keer.


Prachtige foto's van de heuveltraining van 15 sept j.l. staan HIER; bedankt Lizette!

Vandaag de grootste groep sinds we begonnen zijn, en er misten ook een aantal..
Maar zoals trainer Peter P zei, tellen wie er zijn, niet wie er niet zijn.
Peter P. was er ook om mee te doen met Henk Schuit zijn uitspattingen, weer een enorm enerverend aanbod in loop en dribbel werk, tempo 1,2, 3..

Met een groep lopend vanuit Zuidwolde naar het Noorderplantsoen, extra km’s maken.
Bij het plantsoen komen de lopers van alle kanten. Met de benewagen, lopend uit Hoogkerk.. en ja hoor vandaag twintig lopers!!
Het was in tegenstelling tot vorige week een droge dag, ook wel lekker.. ook al zal het weer nooit de trainings- apekooi verstoren.
Een beetje heftig klimmen, snelle afdalingen.. de weg over crossen op naar de volgende pion, doorhollen. De kleur van de pion bepaalt de te lopen snelheid. Die Henk, hij glundert, heeft er ook plezier in.
Mijn vele km’s deze week maakt het me vandaag niet makkelijker.
Maar het geeft niet, ik doe mijn best, geniet.. en een ieder moet zijn eigen tempo gewoon lopen.

Ook Petra is er, gisteren 2e met de triatlon.. jaja even een applaus gegeven met zijn allen.

Ook is Lisette er, de partner van Thom, ze heeft een opdracht i.v.m fotocursus. Bewegende beelden.
Haha, en of er beweging was.

Zoveel verschillende lopers, allemaal hard aan het werk, een enkeling inmiddels met een kapotte knie. Maar bij allen straalt het plezier er vanaf.
En dan.. daar doen we het voor. .koffie met koeken, chocola.. Waarom is dit toch zo leuk??
Op zondag vroeg uit je nest.. hollen,springen, vliegen, vallen en het antwoord nu: die koffie!!!
Deze keer van Jan en Evelyn, dankjewel daarvoor!!!

Het was weer mooi man!!

Sabina

5e Heuveltraining 8 september, Noorderplantsoen

Nog nooit was 't zo nat........

buienrader8sept13 Terwijl ik me nog even omdraai, hoor ik de regen in de dakgoot kletteren...
Dat houdt toch nog wel een keer op???
Om 8:00 check ik de buienradar (zie foto). Oei, oei, dat wordt heftig!
Gaan of niet gaan??Voor een die-hard is dat geen vraag: gewoon gaan!

Trainer Henk heeft al op de chat gezet, dat ie zeker gaat. Ik weet dat er meer bij Vaatsta (kunnen) wachten.
Als ik de deur uitstap en naar Vaatsta wandel is het nog steeds heftig nat.
Bij Vaatsta proberen maar liefst 6 die-hards extra regenkleding aan te trekken. Er waren er zelfs die op de fiets uit Bedum kwamen. Wat 'n moed!
Ik moet 't doen met een weg-werp cape, maar die blijkt uitermate goed te voldoen. 't Ziet er natuurlijk niet uit, maar daar gaat 't niet om. Andere zijn beter geoutilleerd en hebben waterdichte jasjes van de Lidl. Tja, ik had ook op die aanbieding moeten letten......
Als we allemaal vermomd zijn, gaan we op pad. Het heeft geen zin om te proberen de plassen te ontwijken: natte voeten krijgen we toch wel.
Als we na de eerste 5km bij Flinders arriveren, is om 9:30u de groep van maar liefst 15 fanatieke lopers compleet. Ze komen van alle kanten aan lopen, fietsen of rijden. Die 15 willen zo'n puike training niet missen, dat is duidelijk.
Met al die nattigheid zien de heuvels in het Noorderplantsoen er heel anders uit. De treden staan vol water en de afdalingen lijken gribberig. Toch gaat er - voor zo ver ik gezien heb - slechts één persoon een keer onderuit. Opnieuw heeft Henk allerlei nieuwe oefeningen. Erg leuk was 't slalommen omhoog, 't vaartspel over de dijk en de heuvel op/af met de geel/rode pionnen. Verder een 8-loop en als laatste de estafetteloop heuvel op-en-af. We genieten als kinderen-die-van-plassen-trappen-houden van de oefeningen en hebben eigenlijk niet in de gaten hoe hard 't eigenlijk regent.
Als we vlak voor 11 u terug zijn bij de auto's (dik 8km op de teller), heeft Sief een verrassing: heerlijke koffie! En dat gaat er dan echt in. Petra tracteert voor haar verjaardag - bedankt allebei! -, zodat we met aangevulde calorieën weer naar Zuidwolde vertrekken. Als we na 20km weer bij Vaatsta arriveren is het bijna droog en ligt nog een heerlijke mooie zondagmiddag in het verschiet.
't Was weer mooi man, erg nat dit keer!
De natste heuveltraining ooit!

Groet,
PeterFoto's: Elly

4e Heuveltraining 1 september, Noorderplantsoen


Zondagochtend half tien heuveltraining. Sommige mensen zijn altijd vroeg op. Wij niet. In het weekend genieten we van een easy sunday morning. Dat betekent alleen opstaan om een fruitontbijt te maken om die vervolgens op bed op te eten. Maar nu gaat de wekker. Het ontbijt smaakt goed.
We slepen mekaar uit bed en na een douche staan we klaar in onze renkleding. Vanessa gaat iets eerder op pad. Ik moet nog van alles voordat ik klaar ben om ook te gaan. Het is prachtig weer en na een kilometer snap ik niet wat er nou zo moeilijk aan is om vroeg op te staan. Bij de korrewegbrug hebben we met Erik, Harry en Elly afgesproken om samen verder te lopen naar het noorderplantsoen. Ook Hans komt nog voorbij. Om precies 9:15 is iedereen er en lopen we het laatste stukje samen. Janny fietst ons nog voorbij. Die was weer te lui om te gaan lopen of beter gezegd om vroeg op te staan.
 
Bij restaurant Flinder's staat de rest al te wachten. Aan de grootte van de groep te zien is er genoeg animo voor een extra training. Na een warming-up volgen wat skippings de heuvel op. Een stelletje bovenop de heuvel, dat dacht van een rustige zondagochtend te kunnen genieten, wordt geconfronteerd met een stel kwebbelende hardlopers die met hun handen vooruit als zombies, skippend de heuvel op rennen. Na nog wat warming-up oefeningen op de trap is het tijd voor het eerste programma: Snel de heuvel op rennen, dan snel via de trap weer naar beneden, rustig uitlopen om vervolgens dit nog enkele malen te herhalen. Ik begin een beetje wakker te worden.
Als we een stukje verder het volgende programma afwerken komen we weer het stelletje tegen dat ondertussen al verplaatst was, en hun rust weer verstoord ziet worden. Dit programma is pittig. Drie snelle beklimmingen met telkens een ander rondje. De een wat langer dan de ander. Henk heeft ook nog een beklimming met bewegende pion voor ons in petto. Ik hoor wat gehijg en gepuf om me heen. Janny heeft last van haar bil, maar hobbelt stug door. Gelukkig is Bert er om, met gevaar voor eigen leven, een stadsbus tegen te houden als de groep als een zootje ongeregelden de weg probeert over te steken.
We sluiten af met een twee aan twee oefening: wissel-tempo-als-je-je-teammate-tegenkomt loop. Wat uitlopen rond de vijver, beetje opdrukken en andere cool-down oefeningen en het zit er op.

Voor mijn gevoel was het langer dan een dinsdagtraining. In ieder geval meer programma's. Voordat ons treintje weer terug naar het noorden van Groningen rent wordt er eerst nog gesnoept. Vanessa en ik slaan over. Snoep is niets voor ons. Wij snoepen liever van een banaan. Als we thuis zijn hebben we er een kleine twintig kilometer op zitten. Best een lekker begin van de dag.
 
Henk bedankt voor een afwisselende training, maar kan je de volgende keer misschien alvast op zaterdag de heuveltjes wat hoger maken?

(en voor de statistiek: er waren weer 18 LBers)

Groet,
Edward.

3e heuveltraining: 25 augustus, Stadspark


Foto's: Elly

De groep wordt steeds iets groter, 18 personen nu, ieder heeft zijn eigen reden om te komen, Teuto , trailrun of misschien Terschelling?
Voor mij is het niet een vraag of ik mee doe, ik weet niet hoe lang dit er al is, wat ik wel weet is dat het prachtig is.
De vele km’s in de voorbereiding van de trail in mijn geval, en de heuveltraining als toetje op zondag.
Ik zie mezelf soms even op afstand, kan dan de reactie’s van mijn collega’s wel voorstellen.
Waarom ik dit doe? Wordt me vaak gevraagd. mijn grenzen opzoeken, of ik ze gevonden heb?
Ik weet het niet, de trailrun is een nieuwe uitdaging. De Slachte marathon nog vers in het geheugen, kicken was dat.
En die heuveltraining is een uitdaging, doorgaan en doorgaan..
Ik vroeg me gisteren ineens af.. hoe weet Henk nou hoe ver hij kan gaan met ons?
We bikkelen van doel naar doel, vandaag het Stadspark.. of daar heuvels zijn? Ik weet inmiddels dondersgoed van wel. Even in tempo omhoog, je laten vallen, rustig dribbelen om het geheel en weer in tempo omhoog.. 5 keer graag..haha
Zweten,bikkelen.. toch beetje spijt dat ik dat tweede broodje vanmorgen niet op had. Wel  een flesje water mee.
Heb geen idee hoe ver we in de kern bezig zijn, of is er geen kern? een beetje apekooi  gevoel, Henk vraagt of het goed gaat, hij polst even, moet ook even de grenzen opzoeken.
En ineens weet je dat we de grens hebben, nog even als jonge honden tekeer gaan en dan dribbelen naar de auto’s.
Vandaag met een totaal van 11km, en heerlijke koffie en koeken van Jan en Evelyn. En eigen gebakken cake van Carla.. Ze loopt nog maar kort mee, maar het  lijkt of het nooit anders was. Bedankt allemaal!
Moe en voldaan, alhoewel moe? Je herstelt zo snel.. voel me top.. eerlijk is eerlijk  's middags  krijg ik wel een dipje.. even de benen op de bank, dat mag toch?

Benieuwd wie er de volgende week zijn, het is een aanrader,
Even mijn kijk op de heuveltraining. ’t Was mooi man!!!

groetjes,
Sab

debult


2e heuveltraining: 18 augustus, opnieuw Kardinge

Vandaag de 2e editie van de heuveltrainingen opnieuw bij Kardinge. En...... zouden we de 20 LBers gaan halen? Afwachten, want 't weer is niet zo best, maar LBers blijven nooit thuis als er iets leuks te doen is.
Wat zou Henk nu weer hebben uitgedacht? Tja, blijft een verrassing tot het laatst toe. Even over half 10 is er een grote groep LBers present........
Maar liefst 16, waaronder een tweetal nieuwbakken Abrahams. Een van die twee ziet er nogal gehavend uit. Hij blijkt toch wat te ruig met de mountainbike geweest te zin. Er zijn zeker 7 nieuwe gezichten t.o.v. vorige week. Dus die 20 gaan we zeker een keer halen!
We gaan op weg naar het grasveld achter Snowlimits en starten met de warming up. Ik bak er niets van. Op het strand achter ons is al een goudzoeker aan het werk. Ik denk dat er af en toe wat mntjes in het zand verstoppen, anders is er voor die zoekers toch niets aan? Als wij het zand betreden volgt er een prima en pittige fartlek (vaartspel), waarbij 't ook op behendigheid aankomt om niet met een kruizende medeloper in botsing te komen. Na deze oefeningen zien de meesten al flink wat zweetdruppeltjes - of zou 't komen door de feestjes en Noorderzon gisteren? Na een viertal verschillende oefeningen gaan we op weg naar 'De Bult' voor nog pittiger werk. Als we bij de buizen aankomen weten de vaste heuvellopers al wat er gaat komen: parcoursje met 6 opklimmende afstanden, steeds verder weg heuvel op en later af en rustig weer terug. Een bijzonder pittige oefening, die je gelukkig op eigen snelheid kunt doen. Inmiddels hebben de meesten al flink rode konen van de inspanning, maar 't is frappant hoe snel je weer herstelt voor het volgende stuk. Met name route nr 4 naar de trap hakt er stevig in. Na deze martelgang even rustig draven op weg naar Henk's laatste oefening. Als we via 'nr 4' de trap beklimmen, kijken sommigen al wat benauwd. Toch niet 10x trap op-en-neer? Gelukkig blijft dat ons - nog - bespaard. Wel nog 2x vlot naar beneden en kort stukje omhoog. Edward verklapt ons zijn kneepjes van stijgen en dalen. Daar heb je wat aan. Zo zijn er nog meer tips van onschatbare waarde. Kom volgende keer ook maar als je die wilt horen.
Bij 't uitlopen komen we trainer Peter nog tegen die met 't laatste staartje van een duurloop bezig was.
En ja..... opnieuw catering, nu met koffie, fris en plenty koeken: gevulde en plastic eierkoeken, stroopwafels. Dat alles tijdens een pittige regenbui, maar we waren toch al nat. Opnieuw bedankt Henk voor de heerlijke training (echt de moeite waard om je nachtrust voor op te offeren) en Sabina en Bert voor de catering.
't Was weer genieten!

Groetjes,
Frits (nieuw lid).

 

1e heuveltraining: 11 augustus, Kardinge

We beginnen dit jaar veel eerder dan vorig jaar met de heuveltrainingen. In het Noorderplantsoen is men druk aan het opbouwen voor Noorderzon, dus daarom starten we bij Kardinge. En dat is helemaal niet verkeerd. Je kunt er prima trainingen doen, en je hoeft niet alleen die 'bult' op te rennen. Maar uiteraard komen je niet om die 'bult' heen.


De opkomst kwam wat traag op gang, maar uiteindelijk staan er maar liefst 13 LBers om 9:35 uur te trappelen van ongeduld om te gaan ervaren wat 'heuveltrainer' HenkS allemaal in petto heeft. Dat belooft wat! Wellciht op naar de 20!
De warming-up bij het advokatenkantoor is min of meer standaard. 't Leuke is uiteraard dat je sommige LBers die je nooit ziet omdat ze op een andere dag trainen, nu wel treft. Kortom, ook omdat 't vakantie geweest is, is er veel bij te praten. Gelukkig krijgen we daar van de trainer ook alle ruimte voor....
Ondergetekende heeft tijdens zijn vakantie de loopschoenen 'in de doos gehad', en veel gefietst. Hij dacht de Mollema-tocht met '2 vingers in de neus' te kunnen fietsen, en eigenlijk viel 't ook wel mee. Wat niet mee viel was zijn zeurende rug de week erna. Pas zaterdag na de 20km duurloop en 't stofzuigen gaf die rug zich gewonnen. De fiets hangt nu voorlopig weer aan de muur, want de looptrainingen zijn nu serieus begonnen.
Na de warming-up een nieuw spel: opdrukken en de fietshelling op- en aflopen, weer opdrukken etc. 't Serieuze werk bleek ook afgelopen dinsdag op de training, want juist deze oefening had zijn effect niet gemist! Daarna richting 'de bult'. Ook hier had Henk nieuwe oefeningen uitgedacht, en de paarse strepen, die hij de dag er voor gezet had stonden er nog. Diverse 'kikkersprongen' en versnellingen heuvelopwaarts, traplopen in diverse varianten, en een estafetterun. Kortom weer erg afwisselen en leuk! Toen we na afloop richting 'zandbak' liepen, verklapte Michel mij al dat hij als eerste dit keer zou trakteren na afloop. Ook dit is min of meer een traditie aan het worden. Na 5 kwartier is het welletjes, ook al omdat die 'gevulde koeken' zo langzamerhand oud begonnen te worden. Henk bedankt voor de prima training die....... zeker ook geschikt is voor lopers van de andere groepen, wat 't gaat zeker niet om de snelheid. En Michel bedankt voor de koeken!

Peter

En waar doen we het ook al weer voor???

Teutolauf 2012: foto's
Teutolauf 2011: filmpjes en foto's
Teutolauf 2009: filmpjes en foto's
Eerdere verslagjes staan hier: 2011 en 2012

Vandaag de 2e editie van de heuveltrainingen opnieuw bij Kardinge.
En...... zouden we de 20 LBers gaan halen? Afwachten, want 't weer is niet zo best, maar LBers blijven nooit thuis als er iets leuks te doen is.
Wat zou Henk nu weer hebben uitgedacht? Tja, blijft een verrassing tot het laatst toe. Even over half 10 is er een grote groep LBers present.
Maar liefst 16, waaronder een tweetal nieuwbakken Abrahams. Een van die twee ziet er nogal gehavend uit. Hij blijkt toch wat te ruig met de mountainbike

geweest te zin. Er zijn 5 nieuwe gezichten t.o.v. vorige week. Dus die 20 gaan we zeker een keer halen!
We gaan op weg naar het grasveld achter Snowlimits en starten met de warming op. Op het strand achter ons is al een goudzoeker aan het werk. Ik denk dat af

en toe wat mntjes in het zand verstoppen, anders is er voor die gast toch niets aan? Als wij het zand betreden volgt er een prima en pittige fartlek

(vaartspel), waarbij 't ook op behendigheid aankomt om niet met een kruizende medeloper in botsing te komen. Na deze oefeningen zien de meesten al flink wat

zweetdruppeltjes - of zou 't komen door de feestjes en Noorderzon gisteren? Na een viertal verschillende oefeningen gaan we op weg naar 'De Bult' voor nog

pittiger werk. Als we bij de buizen aankomen weten de vaste heuvellopers al wat er gaat komen: parcoursje met 6 opklimmende afstanden, steeds verder weg

heuvel op en later af en rustig weer terug. Een bijzonder pittige oefening, die je gelukkig op eigen snelheid kunt doen. Inmiddels hebben de meesten al flink

rode konen van de inspanning, maar 't is frappant hoe snel je weer herstelt voor het volgende stuk. Met name route nr 4 naar de trap hakt er stevig in. Na deze martelgang even rustig draven op weg naar Henk's laatste oefening. Als we via 'nr 4' de trap beklimmen, kijken sommigen al wat benauwd. Toch niet 10x trap op-en-neer? Gelukkig blijft dat ons - nog - bespaard. Wel nog 2x vlot naar beneden en kort stkje omhoog. Edward verklapt ons zijn kneepjes van stijgen en dalen. Daar heb je wat aan. Zo zijn er nog meer tips van onschatbare waarde. Kom volgende keer ook maar als je die wilt horen. Bij 't uitlopen kmen we trainer Peter nog tegen die met 't laatste staartje van een duurloop bezig was. En ja..... opnieuw catering, nu met koffie, fris en plenty koeken: gevulde en plastic eierkoeken, stroopwafels. Dat alles tijdens een pittige regenbui, maar we waren toch al nat. Opnieuw bedankt Henk voor de heerlijke training (echt de moeite waard om je nachtrust voor op te offeren) en Sabina en Bert voor de catering.
Volgende week: Stadpark, verzamelen bij Ni Hoa, 9:30.
't Was weer genieten!

Groetjes,
Kees (nieuw lid).

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst