8e Borkumer Meilenlauf, 11.66 en 5.83sm, 7 september 2013

Nieuw clubrecord en 1e plaats voor Joop!

Borkumer Meilenlauf 2013
Foto: Jan Drenth (zijn website); HIER staan alle foto's van Jan, Joop en Diny

Een flinke afvaardiging van de loopgroep is afgelopen zaterdag naar Borkum gevaren voor de 8e editie van de Borkumer Meilenlauf, tevens de 8e wedstrijd in het LB-clubklassement. Ze genoten van het mooie, maar ook pittige parcours. De Seemeilen afstand zorgde er voor dat de gelopen afstand de incourante 10,8 en 21,59km waren. Desondankt slaagde Joop Werkman er in zijn clubrecord op deze extra lange halve marathon  met maar liefst 2min50 te verbeteren (was 2:13:37). De webmaster heeft besloten dit clubrecord te erkennen. Gefeliciteerd! Als enige deelnemer in de M70 categorie wist hij uiteraard beslag te leggen op de 1e plaats. Toch liet Joop maar liefst 21 mannen achter zich.
Sander werd net als vorig jaar 2e bij de Jugend U18. Klasse!
Het LB-team bestaande uit Lysbert, Piety en Sander behaalde met opgetelde tijden van 3:14:53 een 27e plaats.

Jan Drenth en Diny Werkman gingen ook mee en zorgden voor de fotografie en Carla maakte het verslagje en alle LBers hebben een erg gezellige dag gehad en afgesloten (traditioneel bijna) bij de chinees in Roodeschool.

De foto's staan hier als: slideshow en op Picasa

11.66sm 21.59km netto
Carla Dijkstra 1:58:46
Joop Werkman, 1e M70 2:10:47 CR!
Eddie Frankruijter, debuut 2:18:36 PR!
 
5.83sm 10.8km
Lysbert Oosterhof 1:02:53
Rian Ruttchen 1:03:26
Rieka Reiffers 1:03:47
Piety Hamersma (RIP) 1:03:49
Erna Klomp 1:06:55
Sander de Vries, 2e MJ 1:08:11
Jurgen de Vries 1:00:37


Link naar de website
Al na een km of 4 voelden mijn benen zwaar, een week paracetamol, ibuprofen en keeltabletten is toch niet de juiste voorbereiding maar goed, er het beste maar van maken.........
Lees verslagje van Carla>>>


Zaterdag 7 september vertrokken we (Rieka, Erna. Rian, Lysbert,Piety, Joop,Eddie ,en ik) om 9 uur vanaf het versplein richting Eemshaven.
De zon scheen, we hadden er allemaal zin in, aangekomen in de Eemshaven gingen we kaartjes kopen,  en Sander en zijn vader opzoeken die daar al op ons wachtten.
We konden al snel op de boot waar we heerlijk in de zon bovenop het dek zaten. Heerlijk, we kregen er haast weer een vakantiegevoel van.
Toen we op Borkum aankwamen stond het treintje al klaar om ons naar het dorp te brengen. Eenmaal in het dorp stond een gospelkoor oh happy day te zingen, gezellig, wij wilden er ook met elkaar een happy day van maken.
We haalden de startnummers op,kleedden ons om , nog even de wc,s opzoeken en  richting startgebeuren. Nog even wat inlopen, rekken , strekken, groepsfoto en naar de start.
Om 13.00 uur mochten we los, helaas was de zon inmiddels verdwenen en door de hoge luchtvochtigheid voelde het benauwd aan.
Al na een km of 4 voelden mijn benen zwaar, een week paracetamol, ibuprofen en keeltabletten is toch niet de juiste voorbereiding maar goed, er het beste maar van maken.
Het was een prachtig parcours, heuvel op ,heuvel af erg pittig maar daar heb ik dan ook al een aantal zondag hard voor getraind met de heuveltrainingen. Eddie, Joop en ik deden de halve halve marathon maar omdat we in zeemijlen lopen is de afstand iets langer,  21,56 km, 2 ronden, Sander, Rieka , Erna ,Piety, Rian en Lysbert  deden de kwart marathon wat op Borkum neerkomt op 10,80 km , 1 ronde.
Toen ik na 21,56 km over de finish kwam zaten Sander en zijn vader al in het zwembad, en stonden de andere dames al onder de douche.
Samen met de Jan, de man van Lysbert en Diny, de vrouw van Joop wachtte ik op Joop en Eddie.
Joop werd met luid applaus binnengehaald, eerste in zijn catagorie (heren70), wat een super prestatie op die leeftijd nog een halve marathon te lopen, laten we hem dat maar eens nadoen !!
Geweldig!
Joop kreeg een bokaal en een certificaat, Sander werd 2de in zijn catagorie en kreeg eveneens een certificaat.
Eddie en ik gingen ons even douchen en Joop wilde nog even zwemmen. Toen maar even de rest opzoeken, die zaten al een een drankje, pinda's en tucjes. We hebben nog even gezellig wat gedronken, voor we weer op de boot naar het vaste land gingen.
We sloten onze dag af met een heerlijk buffet bij de chinees in Roodeschool. Het was een hele leuke gezellige dag met elkaar en zeker voor herhalig vatbaar.

Carla


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst