(Halve)marathon Leens, 16 november 2013
Marathon PR voor Dick in laatste Marathon Leens!

Een drietal LBers kwamen in actie in de 8e editie van de (halve) Marathon van Leens. Dick liep deze marathon als alternatief voor de Berenloop. Hij wilde zijn marathon-energie nog kwijt dit jaar en hoe. Net als Rinze vorig jaar piekte Dick ook prima twee weken na de eerst geplande datum. In zijn 15e marathon verbeterde hij zijn beste tijd uit 2008 (Groningen) met 2min13. Klasse Dick!
Maar ook Michel verbaasde zichzelf. Hij liep relaxt en toch (veel) sneller zijn 3e marathon dit jaar. Dit gaf hem veel voldoening, zoals in zijn verslagje te lezen valt. Super Michel.
Tenslotte kwam ook Wietze in actie op de halve. Hij liep een keurige tijd.

Zoals in het verslagje van Michel te lezen valt was dit de laatste editie van de Marathon van Leens. Organisator Jan Scheffer heeft in 8 edities diverse LBers naar dit evenement weten te halen, maar het is voor de organisatie financieel en organisatorisch (verkeersregelaars) geen haalbare kaart meer. Uiteraard wordt Jan (en de anderen) hartelijk bedankt voor het organiseren van 8 edities. Voor een ongeorganiseerd vervolg zie DEZE website. - deze website is nog work-in-progress.

Verslagjes van Michel, Dick en waar Edward was (in ieder geval niet in Leens).....
Artikel in de Ommelander Courant

42.2km netto
Dick Huizing, -2min13sec, zie onder
3:32:27 PR!
Michel Mooiman, zie onder
4:12:05
21.1km
Wietze Kuipers 1:45:14Link naar de website

Het is gewoon een belevenis om met deze man te lopen. Ook ik kom aan de beurt hij zegt tegen mij dat ik goed loopt. Door zijn adviezen en het vertrouwen wat hij uitspreekt loopt ik met veel voldoening rond.....

Ik groet hem en voer het tempo weer op naar 4.40 wetend dat het straks langzamer zal gaan. De man met de hamer komt meestal wel voorbij........

De Waddeneilanden zijn zo dichtbij en je kan er perfect trainen.........
Lees verslagjes van Michel, Dick en Edward >>>
Verslagjes van Michel, Dick en waar Edward was:

Michel:

Vandaag naar Leens waar de halve en de hele worden gelopen. Bij de inschrijving begin ik al te twijfelen. Ik geef eerlijk aan dat ik waarschijnlijk door loopt en betaal € 2,50 bij. Ze zeggen gelijk dat ik nu voor de marathon staat in geschreven.
Het zijn rondjes van 7 km dus als je een hele loopt moet je er 6 lopen. Ik kom al gauw na de start met Benny (de Vries) in contact. Deze man loopt zijn 48e marathon dit jaar. Hij geeft aan dat hij 6min de km loopt om later die dag nog een te lopen in Eelde: de volle maan marathon. Ik dacht mooi tempo en ik blijf bij hem.
Benny heeft mooie verhalen over de 100 mijl van Berlijn en allemaal dat soort loopjes. Mijn oren klapperen over wat deze man mij vertelt. We lopen samen verder en voordat je weet hebt je al een halve erop zitten. Benny vertelt over het deelnemers veld hij zegt het zijn vaak dezelfde die je tegen komt. Een man van 77 doet mee en een van 74. Respect voor deze mannen!
Het is gewoon een belevenis om met deze man te lopen. Ook ik kom aan de beurt hij zegt tegen mij dat ik goed loopt. Door zijn adviezen en het vertrouwen wat hij uitspreekt loopt ik met veel voldoening rond.
De laatste 2 rondjes komen er 2 bij ons lopen dit is voor hun de eerste marathon. Ook met hun komen we in gesprek. De laatste ronde lopen ze weg bij ons. Ik en Benny komen met een tijd van 4uur en 12 min over de streep. Ik wens hem veel succes die avond in Eelde bij de volle maan loop. Ook Dick liep de marathon gefeliciteerd.
Het was voor mij een mooie ervaring zo'n kleinschalige marathon. Om de 3half km verzorging en een goede sfeer.
Ik heb volop genoten. Iedereen bedankt in Leens. Jammer dat het de laatste keer was, maar een om nooit te vergeten.

Groet,
Michel

Dick:

Ik heb getraind voor de Berenloop en die ging helaas niet door. De gedane training wilde ik wel omzetten in een wedstrijd marathon en in Leens wordt de enige marathon van Groningen georganiseerd. Daar moest ik dan maar eens aan mee doen. Het zijn 6 rondjes van 7 km en ik weet niet wat mijn te verwachten eindtijd zal zijn.

We staan met zijn drieën (Wietze 21,1 km, Michel en Dick 42,2 km) van de loopgroep Bedum aan de start voor de marathon van Leens. De claxon gaat en we zijn weg en wensen rond om ons heen de lopers succes.
Ik start het eerste rondje met een snelheid van tempo 5.10. De loop voert door de landerijen rondom Leens en over smalle weggetjes en fietspaden, een autoluw terrein.
Het tweede rondje gaat iets sneller in tempo 5.00,. Als ik weer over start en finish ga zie ik in de verte Wietze lopen en merk dat de afstand kleiner wordt. Zoals ik ingeschat had kom ik bij hem in de laatste 3 km van zijn laatste ronde. Als we zo doorlopen wordt het een tijd van 1.45 voor Wietze.
‘Ga jij maar’ zegt hij tegen mij, 'dit tempo is iets te hoog voor mij'. Ik groet hem en voer het tempo weer op naar 4.40 wetend dat het straks langzamer zal gaan. De man met de hamer komt meestal wel voorbij!  In de vijfde ronde gaat het weer naar 5.00. Bij het laatste rondje tank ik nog even sportdrank en heb besloten om mijn PR aan te scherpen. De laatste verzorgingspost heb ik overgeslagen en op weg naar de finish groette ik Michel die nog een ronde moest lopen. ‘Super Dick’ riep hij me nog na. Ik finish in een tijd van 3.32 en zet daarmee een PR neer met een verbetering van  ruim 2 minuten.

Ik ben meer dan tevreden en vond het een leuke en goed georganiseerde loop. Des te jammer is het dat ik van de speaker Jan Kooistra moest horen dat dit de laatste georganiseerde marathon van Leens zal zijn. Zonde toch dat door regelgeving van gemeentes het voor kleinschalige evenementen als dit het onmogelijk wordt gemaakt om zoiets nog te kunnen organiseren.

Dick

Edward:

Ameland!

Zoals je/jullie gezien hebt/hebben ben ik (toch) niet naar Leens geweest maar heb ik vandaag een "trail" gelopen op Ameland. George, die ik ken van diverse trails, en op Ameland woont, had daar een mooie trailroute bedacht. Single tracks over de duinen, mooie bospaden, strand, wadlopen en banjeren door ondergelopen gebieden waar je soms tot je knieën door het water moest. De beloofde 50 km werd uiteindelijk 55 km. We zijn met z'n zessen gestart en uiteindelijk met z'n drieën de hele 55 km volgemaakt.
De Waddeneilanden zijn zo dichtbij en je kan er perfect trainen.


Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 18 november 2013 10:04
Ger
Super gelopen, Dick, gefeliciteerd! Mooi ingedeeld ook.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst