10e AdventureRun, Ameland, 21.1, 10km, 14 december 2013
LBers genieten van schitterende AdventureRun op Ameland

Ameland2013
Foto: Peter - tja we hadden tegenlicht- , meer foto's staan HIER op Picasa
De 10e edities van de AdventureRun op Ameland was er weer een om niet snel te vergeten.
Op een zonovergoten dag - in voorgaande edities was dat wel een heel anders - genoten de atleten met volle teugen op Ameland. De hoofdafstanden 10 en 21.1km waren reeds lang volgeboekt. Door omstandigheden konden een tweetal LBers helaas niet mee naar Ameland. Degenen die er wel maren, maakten er grotendeels een lange gezellige dag van. Lees 't verslagje van Michel.
Er werd bijzonder goed gepresteerd met (zeer) snelle tijden van Erik en Jan (19 sec boven zijn PR!), een deburende Lianne op de halve, een clubrecord vrouwen 60 voor Janny. Gefeliciteerd allemaal.
De duinopgangen waren door de storm echte klimpartijden geworden, maar 't strand zelf (5,5 km) lag er fantastisch bij en met windje in de rug zelfs warm. En bij de finish werd traditioneel op alle loopmaatjes gewacht met het fototoestel in de hand.
't Is en blijft een fantastische loop met duinen, 5,5 km strand, crossen door 't bos, klimmen op de duinen, naar beneden springen op de afgangen, op en binnendijks aan de waddenkust, Buren, Nes en sfeervolle finish met een pracht herinnering. Volgend jaar weer? Zeker weten!
De foto's staan HIER op Picasa en als slideshow: HIER
De Garmin Route van Peter staat HIER. Op een of andere manier meet de Garmin op Ameland altijd iets te weinig (nu 222m). Dat komt waarschijnlijk door het bos en enkele scherpe bochten...
Leuk filmpje staat HIER - met JanS bij 3:28.
Een tweetal krantenartikelen
21.1km netto
Erik van Dijken 1:30:09
Jan Schipper + 19 sec. 1:30:50
Michel Mooiman, zie onder 1:45:31
Peter v.d. Hulst 1:46:33
Bert Bos 1:50:27
Carla Dijkstra 1:57:44
Janny Klarus 1:59:45 CR!
Lianne Frankruijter, debuut 2:09:21 PR!
Sabina Oudman 2:15:15
ook Johan Oosterhoff 2:11:09
10km
Harmen Stam 53:24
Eddie Frankruijter 59:03
Anton Zijlstra 59:28
Danille Kors 1:00:04
Sander de Vries 1:04:47
ook Jurgen de Vries 57:23


Link naar de website
Peter en Bert hebben niks teveel gezegd: de eerste 5 km zijn best wel pittig in het bos dan het strand op... Nu moet er achterin bij het dak even wat uitgedeukt worden want.......
Lees verslagje van Michell >>>
s Ochtends er vroeg uit om 6.15 eerst ontbijten en moet om 7.30 bij Peter zijn; Sabina komt ook naar Peter toe. en daarna halen we Erik en Bert op. Met zijn 5-en engaan we richting de boot. Peter rijdt en weet goed de weg. Bij de boot aangekomen gaan we gelijk de boot op. Op de boot ontmoeten we Johan van de loopgroep Bert Bolhuis.
En ook Sander en zijn vader. De LB-groep wordt steeds grote. Aangekomen op Ameland staan Carla en haar dochter Lianne er ook.
Ze zwaaien even naar ons en na een fotosessie gaan we richting Nes.
Nooit ben ik eerder op dit eiland geweest; vind het erg gezellig.
Het eiland is overspoeld met hardlopers. Na wat winkels bekeken te hebben en koffie gedronken te hebben loopt het al richting 12.30. Ook Jan hebben we inmiddels ontmoet. Om 13.25 is de start van de 10 km.
Om 13.45 is de halve marathon aan de beurt. Alles is uitverkocht. En zoals de speaker (Harm Noor) zegt: de loopsport leeft als nooit te voren met 1600 lopers op de 10km.
Peter probeert nog een paar LBers te spotten voor de foto; helaas hij heeft ze niet gezien bij de 10 km.
Om 13.45 is het zo ver: mijn eerste Adventurerun gaat beginnen. Ik word op het hart gedruk: doe de eerste 10 km niet te gek. Zit in het wedstrijdvak, en dat zonder licentie, hoe kan 't. Na de Bruggenloop van vorige week hebt ik er veel zin in. Peter en Bert hebben niks teveel gezegd: de eerste 5 km zijn best wel pittig in het bos dan het strand op.
Eenmaal op strand aan gekomen zie ik tot mijn verbazing dat Peter op paar honderd meter voor mijn loopt. Llaat mij niet gek maken om het gat dicht te lopen en blijft in mijn eigen tempo lopen.
De eerste keer gaan we het strand af en moeten klimmen dan gaan we de duinen in ook best wel pittig.
Dan weer het strand op. Ja het is soms even afzien. Na paar km gaan we weer het strand af en dat is even klimmen gelijk de duinen in. Het is een schitterende loop geniet volop.
Na een km of 11 komen we op het asvalt terecht het tempo gooi ik wat harder erop.
Probeer het 2e gedeelte wat harder te gaan. We gaan richting de dijk. Bij de dijk aangekomen weet ik al dat we een groot stuk tegenwind krijgen.
Er komt iemand die mijn voorbij loopt die maar net een stapje harder loopt. Ik probeer aan te haken en ja dat lukt. Voorzichtig loopt ik het gat dicht naar Peter. Bij km 16 ga ik hem voor bij. Hij moedig mij aan en zegt: wat loopt jij goed vandaag!
Het gaat ook goed vandaag. We lopen richting Nes waar de finish is. Ik probeer nog aan te zetten de laatste 4 km om onder de 1uur 45 te komen. Maar het lukt niet. Ik kom binnen in een tijd 1uur 45 min en 31 sec binnen. En ben heel erg blij en tevreden.
Erik en Jan liepen erg goed ook Bert was tevreden, ook Peter en Sabina ook. Volgens mij was Johan ook tevreden.
Janny gefeliciteerd met je clubrecord en Lianne met je debuut-pr.
Op de terugweg naar het restaurant toe zag Peter een drempel te laat.
Nu moet er achterin bij het dak even wat uitgedeukt worden want hij reed een beetje (veel) te hard over die drempel heen.
Daarna nog lekker gegeten was om 22.15 thuis. Was een lange dag maar erg leuk.
Wil iedeen bedanken voor deze gezellige dag. Denkt dat ik nog wel uur door kan typen, zo leuk vond ik het. En bedankt voor de snoep, cake noem maar op.
Echt een toffe dag!

Groetjes
MichelZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst