Oliebollenloop, Gorredijk, 4EM en 10km, 31 december 2013
Twee PR's op de laatste dag van het jaar, klasse!

Gorredijk2013
Foto: Carla meer foto's staan HIER op Picasa
Een loop op de laatste dag van het jaar is altijd en speciale uitdaging. Een 8-tal LBers en enkele van hun vrienden hadden er voor gekozen om naar de Oliebolenloop in Gorredijk te gaan; met 1100 deelnemers is dit nog een zeer populaire loop.
Misschien zou 't lukken op de laatste dag van het jaar nog een pr te lopen. Ookal is dat voor 't clubklassement misschien niet de meest taktische zet, toch geeft een pr een prima afsluiting van het jaar.
Twee LBers slaagden in hun missie: Lianne liep 72 sec en Anton 24 sec van hun beste tijd af. Klasse gedaan!
De wind speelde wel wat parten (lees 't verslagje van Carla).
Henk en Carla leverden de (gezellige) foto's en er zijn ook prima finishfoto's gemaakt.
Alle foto's staan HIER op Picasa en als slideshow: HIER
Krantenartikel Ommelander Courant
10km netto
Erik van Dijken 39:55
Harmen Stam 49:46
Carla Dijkstra, zie onder 51:22
Lianne Frankruijter (-72 sec) 53:56 PR!
Henk Schuitema, als haas 53:56
Anton Zijlstra (-25 sec) 55:16 PR!
Danille Kors 1:00:56
4EM = 6,4 km
Eddie Frankruijter, als haas 40:59
en ook:
en ook: Larissa Huizinga (mogelijk nieuw lid) 40:59


Link naar de website

Henk ging met Lianne op pad, Carla met Gerieke van de RaitdaipRunners, en Anton en Harmen gingen er alleen vandoor, Danille had haar moeder en stiefvader meegenomen......
Lees verslagje van Carla >>>
Met 8 LBers en 1 misschien nieuw lid vertrokken we vandaag naar Gorredijk om ons sportieve jaar met een 6,4 of 10 km wedstrijd af te sluiten.
Sommigen met het doel nog een pr te lopen, anderen gewoon voor de gezelligheid.
Henk was niet al te lekker en wilde wel als haas voor Lianne fungeren, Lianne wilde graag een pr lopen.
De 6,4 km startte om 14.00 uur hieraan deden Eddie en Larissa (misschien nieuw lid) mee, Eddie fungeerde als haas voor Larissa, wat een prima oplossing was omdat hij nog steeds last heeft van zijn knie blessure,
Tien minuten later startte de 10 km; Erik hoopte ook een pr te lopen maar had toch iets teveel last van de wind waardoor het helaas niet lukte.
Henk ging met Lianne op pad, Carla met Gerieke van de RaitdaipRunners, en Anton en Harmen gingen er alleen vandoor, Danille had haar moeder en stiefvader meegenomen.
Onderweg kwamen we gezellige muziek tegen, een omroeper die ons nog even moed insprak, nog 3 km, met de wind in de rug zei hij in het fries, gelukkig ik was de wind ook al aardig zat.
Bij de finish stond een fotograaf , Eddie en Larissa kwamen na 40:59 binnen, daarna volgde de 10 km, Erik was natuurlijk de eerste, en daarna volgden Harmen met 49:46 en Carla met 51:22.
Met een dikke vette pr (-72 sec) kwam Lianne met Henk over de finish, binnen de 54 minuten: 53:56, klasse, vlak erachteraan kwam Anton, supergoed gelopen en ook een vette pr van maar liefst 25 seconden: 55:16, daarna volgde Danille, ook goed gelopen met helaas geen pr.
We hebben het weer gezellig gehad met elkaar, volgend jaar maar weer lekker trainen en pr's s lopen of niet, als we er maar lol inhouden dat is belangrijker dan altijd willen winnen.

Groetjes,
Carla

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst