Bonifatiusloop, Dokkum, 21.1 km, 15 maart 2014
Tweede plaats voor Petra in Dokkum!

Dokkum2014
Foto: (c) sbsfotomarketing
Op de vrije dag van Petra besloot Ger met haar mee te gaan om voor de tweede week als 'haas' zijn diensten te bewijzen.
Dit lukte bijzonder goed - er zat voor Ger (de man in vorm) zelfs nog wel meer in! -  en hij wist zelfs Petra tot de finish bij te houden.
Sterker nog: een felle eindsprint kon niet voorkomen dat ze nipt boven de 1:41 finishten. Een zeer verdienstelijke tijd gezien de wind!
Met 1:42:02 werd Petra 3e vrouw overall en 2e in de gecombineerde VSen/V35 klasse (net als vorig jaar toen Vanessa 3e werd).
Nieuw LB-lid Roelof Roffel (uit Bedum) liep de 10km ('Moeilijk parkoersen door het centrum. Harde stormachtige wind').
Zijn tijd was goed voor de 3e plaats M55. Klasse!
Kortom: prima prestaties voor de LBers in Dokkum!
De Garmin-route van Ger staat HIER
Verslagje met foto van de prijsuitreiking
21.1 km Netto
Petra Bus, 2e VSen
1:42:02
Ger Coster, zie onder 1:42:02
10.0km
Roelof Roffel, nieuw lid, 3e M55 45:21


Link naar de website

Een snelle blik op de klok laat zien dat zowaar een tijd van onder de 1:42 haalbaar lijkt.

Nog net horen we Jan Kooistra roepen: "Waar is Petra Bus?".
Lees verslagje van Ger>>>

Wat toch een fraai plaatsje, Dokkum, de geboorteplaats van snelle Edward. En wat een sfeer rond start en finish!
Na de "snelle bezichtiging" verlaten we de bebouwing en rennen richting Ee. We hebben de wind eerst mee en dat valt tegen. Waarom? Omdat we in de gaten hebben dat we dus op de terugweg er zwaar tegen in moeten. Ik besluit dat we het tempo dan maar onder de 4:50 per km. moeten leggen. Maar we lopen wel in Friesland. Dus dijkje op en af, brug op en af... Maar we voelen dat dit tempo best te doen is. Als we voorbij 10 km. echter van richting veranderen, wordt het al zwaarder. Zelfs ondanks het prachtige landschap.
Zodra we vol in de wind draaien gaat het tempo toch onderuit. "Ga maar Ger", hoor ik van een paar meter achter me. Pardon? Samen uit, samen thuis toch? Vind het niet vervelend een beetje in te houden. Weet dat Petra ondanks haar twijfel toch wel kort achter me blijft.
Zodra we Dokkum weer bereikt hebben en dus weer een beetje beschutting, pikken we het streeftempo, dat Petra door mij heeft laten bepalen, weer op. Als we een bocht om gaan zien we de finish, die hier via een rondje om de vijver en tussen veel publiek door bereikt moet worden. Een snelle blik op de klok laat zien dat zowaar een tijd van onder de 1:42 haalbaar lijkt. Ik roep naar Petra dat we sprinten moeten. Dat levert in elk geval een mooie foto op. Ik klok zelf 1:41:59 maar dat zal dus wel weer net 1:42 worden, verwacht ik.
Tevredenheid alom dus. Gauw de jasjes halen uit de kapel en richting auto.
Nog net horen we Jan Kooistra roepen: "Waar is Petra Bus?". Dus toch; 2 prijzen en 2 x een envelop met inhoud en een boeketje.
De foto van het podium moet ik van een vriendelijke toeschouwster vragen.


Foto: Willy Bouma, met dank!

Blij dat we gegaan zijn, tevreden over de gelopen tijden bij deze harde wind! (En toch wederom goed ingeschat wat haalbaar was gezien de omstandigheden)

Ger


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst