13e Monnikenloop, Schiermonnikoog, 10 EM en 10 km, 22 maart 2014
Prima tijden op 'Schier'


Foto: Herman Rinket/Jeannet Bakema. HIER staan veel meer foto's

Voor het eerst werd de Monnikenloop in de lente georganiseerd. De voorgaande twaalf edities waren allemaal eind oktober. Het deelnemersaantal is een record: 910, 25% meer dan in 2013.
Een zevental LBers maakten er een gezellige dag van op het eiland. Uiteraard stond er een pittige wind. Maar dat hoort ook op een eiland.
Tevens is het de eerste keer dat deze wedstrijd meetelt voor het LB-clubklassment.
Voor Ger was dit de derde wedstrijdweekend op rij.
Er werd prima gelopen. Voor Jan en Jurgen hun eerste officiele 10 EM, Sander 62 sec sneller dan in 2013, Evelyn slechts 50 sec boven haar snelste tijd.
De details horen we nog wel (b.v. of Ger dit keer opnieuw een 'haas' was).
De nieuwe stand van het LB-clubklassement staat HIER
10 EM = 16,1 km
netto
Jan Schipper 1:08:35 PR!
Dick Huizing, zie onder 1:15:18
Ger Coster, zie onder 1:15:26
Evelyn Schipper 1:22:57
Janny Klarus 1:28:19
Jurgen de Vries, zie onder
1:34:40 PR!
10 km
Sander de Vries 1:03:23


Link naar de website

Wel veel wind en af en toe een bui.....

Liep volgens een enkele wel als een aangeschoten haas......

Het parcours is heel afwisselend, met een paar leuke klimmetjes over de duinen......
Lees verslagjes van Jurgen, Ger en Dick>>>
Jurgen:
Wauw. De uitslag van de monnikenloop staat eerder op de LB-site dan op site van de loop zelf en ook sneller dan wij weer in Bedum waren. Het was een erg mooie route over het eiland. Wel veel wind en af en toe een bui. Na afloop een t shirt en een twix van Jan (wat een tijd!), de kroketten testen (iemand moet het doen) van Hotel Duinzicht samen met Sander en nog een uurtje wachten in de kou op de boot (klein minpuntje). Toch een geslaagde dag.

Ger:
Heb samen gelopen met Dick, keurig naast elkaar.
Liep volgens een enkele wel als een aangeschoten haas, maar was het dus niet!

Dick:
Het was me niet eerder gelukt om de Monnikenloop te lopen omdat die altijd in het najaar werd georganiseerd en vlak voor de Berenloop. Dit jaar voor het eerst in het voorjaar en ook voor mij de eerste keer. Bovendien een test hoe mijn langdurige liesblessure het zou houden. Daarom in het midden van het startvak begonnen. Na 2 km kreeg ik Ger in het vizier die samen met Dick van den Berg liep. Na een paar kilometer haakte Dick van den Berg af, hij riep nog "Ik ben een diesel".
Het parcours is heel afwisselend, met een paar leuke klimmetjes over de duinen. De natuur op de eilanden is ook een extra dimensie vooral als er een haas (Ger) met je meeloopt. SMILEYS_LAUGHING
Het was op het laatst wel zwaar tegen de dijk op met de tegenwind. Toch een leuke tijd neergezet en tot op heden zonder pijn in de lies. Het was voor mij een hele leuke dag en hoop dat er nog meer zullen komen.

Groeten Dick.Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst