Klein Vaarwater Wandeltocht, 29 maart 2014
Geschreven door Piet Knuttel, foto's Saskia   
Genieten op Ameland

NW-Ameland2014
Foto: Saskia, HIER staan veel meer foto's

(Hier staat een PDF met meer foto's van dit verslag)
Om 7:15 vertrokken 7 nordic walkers van de Loopgroep uit Groningen, Ten Boer en Bedum naar Holwerd om daar de halftien-boot naar het eiland te pakken: Carolien, Corrie, Dia, Marijke, Piet, Saskia en Wim.  We waren zeer op tijd in Holwerd, zodat er nog tijd was voor een kop koffie voordat we de overtocht aanvingen. Zo vroeg in de morgen was het nog wat kil, maar op grond van de weerberichten wisten we dat het anders zou gaan worden. Hoe dat op een eiland, waar het altijd een paar graadjes kouder is en waar een stevige wind kan waaien, uiteindelijk zou uitpakken wisten we toen natuurlijk nog niet.
Maar we hadden er allemaal zin in: nul procent regenkans dat is toch al heel wat! Vlak voor elven activeerden we onze eerder gedane digitale inschrijving en kregen we een flutterig tasje met opdruk, wat folders, een appel en een flesje energiedrank.
Vervolgens gingen we al snel op pad: Corrie, Dia en Marijke liepen 15 km. Carolien, Saskia, Wim en ik de 20 km. Je kon ook voor 10 km inschrijven, maar daar hadden we geen belangstelling voor.
De wandelingen, die deels hetzelfde parcours volgden, waren geweldig en we liepen echt door de verschillende landschappen, die je zoal op Ameland aantreft. Over zandpaden en verharde (fiets)paden. Door weilanden, kwelders, duinen, bos. Over het strand, door buurtschappen, langs boerderijen, te midden van kwinkelerende vogels en af en toe het geluid van galopperende paarden of een blaffende hond. Enfin: noem maar op. Heerlijk!
En het weer werd steeds mooier. persoonlijk kreeg ik het behoorlijk warm en heb ik wat laagjes uitgedaan, waardoor mijn rugzak weliswaar wat voller, maar het lopen zelf veel aangenamer werd.
Het was bijna 15:00 uur toen Wim en ik de finish naderden en enkele ogenblikken later waren Carolien en Saskia er ook. Alle vier kregen we (natuurlijk) een fraaie medaille en we nestelden ons op het terras en biertjes, fris en koffie. Verder waren we natuurlijk heel benieuwd wat Dia, Marijke, Saskia na hun binnenkomst te vertellen zouden hebben. Maar al wie er arriveerde; niet de drie dames! Ondertussen tikte de tijd voort en omdat er om 15:45 een bus naar de boot zou vertrekken, hebben we op een gegeven moment getracht Marijke via haar mobieltje te bereiken. Dat lukte vrijwel onmiddellijk. Het bleek dat de drie dames een wegwijzer gemist hadden en nu in Nes rondliepen. Verdwaald dus. Ze hadden besloten naar de boot te lopen zonder medaille, want ňňk nog de boot missen dat leek ze helemaal niets…
We zagen elkaar alle zeven weer op de boot terug. We hadden elkaar natuurlijk veel te vertellen: het was mooi geweest en allemaal hadden we een voldaan gevoel. Maar hoe zat dat nu met het missen van die wegwijzer en dat verdwalen? Het bleek dat  een wegwijzer omgevallen of omgestoten was, zodat een grote groep wandelaars rechtdoor in plaats van linksaf richting Klein Vaarwater was gegaan. Deze misser is op een gegeven moment hersteld, maar toen was er al veel leed geschied. Wim, Carolien, Saskia  en ik hebben natuurlijk onze medailles aangeboden, maar daar wilden de dames niets van weten. Ze zouden natuurlijk contact met de organisatie kunnen opnemen, want die weten natuurlijk wel wat er gebeurd is, maar daar moet je ook maar zin in hebben.
Ieder van ons is vervolgens met eigen vervoer terug naar huis gereden en rond 20.00 uur was iedereen weer thuis. Allemaal overtuigd van het feit dat deze wandeling vatbaar is voor herhaling. Vervolgens waren we heel stellig van mening dat deze loop ook voor andere nordic walkers van de club een uitdaging of gewoon een gezellig tijdverdrijf kan zijn. We zullen niet nalaten er flink reclame voor te maken.
Saskia heeft mij een link naar haar Picasa-fotoalbum van de wandeling op Ameland gestuurd. Hij volgt hieronder. Je kunt hem gewoon aanklikken en tegelijkertijd de Ctrl-toets indrukken. Daarna loopt alles vanzelf verder…

HIER staat 't fotoalbum

Piet Knuttel, 30 maart 2014,

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst