Nordic walken rond het Schildmeer met SV Mono, 3 mei 2014
Geschreven door Piet Knuttel   
Mooie wandeltocht rond het Schildmeer

NW schildmeer

Gisteren (zaterdag 3 mei) hebben de loopgroepers Carolien, Marijke, Nolda, Saskia en ik een tocht van de Sportvereniging Mono rond het Schildmeer gemaakt. Het begon wat kil maar het werd al snel een prachtige tocht in een geweldige omgeving bij een lekker temperatuurtje en slechts af en toe wat (tegen-)wind. Nagenoeg het hele parcours liep over verharde wegen en harde zandpaden. Om ons heen was de wereld al aardig groen geworden en in het riet hoorden we niet alleen rietgorzen, futen en tureluurs, maar ook aantallen luidruchtige kikkers. Langs de paden was er volop fluitekruid, koolzaad, krentenbloesem, enzovoorts.


De tocht was zeer de moeite waard en in het café van Lenie en Jan, waar we even stopten om cappuccino’s te drinken en een puntje heerlijke zelfgemaakte chocoladetaart te eten, hoorden we dat een rondje strak om het meer 13.1 km bedraagt en dat er kortere loopjes mogelijk zijn, die gedeeltelijk langs het neer gaan. We hebben het idee, dat dit misschien iets is voor de achtwekelijkse zaterdagwandelingen van de beide nordic walk-groepen en hebben ons voorgenomen dat verder te gaan onderzoeken.
Uiteindelijk bleek dat we de 17 kilometer van de tocht in een effectieve looptijd van iets meer dan 3 uur bij een gemiddelde snelheid van ongeveer 5,6 km per uur hadden afgelegd.

Zie ook de foto’s op deze link (werkt wel)
 
Piet Knuttel

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst