Midden Drenthe Loop, Zwiggelte, 21.1km, 10 mei 2014

PR voor Thom in Zwiggelte!

Zwiggelte2014
Foto: (c) Marjon Speelman, hier staan meer foto's

In de voorbereiding voor de Westland Marathon (over twee weken) ging 'de knop weer om' bij Bart en Thom.
Hun steven om onder de 1u50 min te finishen lukte prima sterker nog: Thom liep een PR in Zwiggelte.
Klasse gedaan en prima haaswerk van Bart die hem de laatste km's uit de wind hield.
Lees 't verslagje van Bart.

21.1km (tijd totale afstand)
netto
Thom Snijder -35 sec (1:48:57)
1:46:51 PR!
Bart de Vries (1:48:56) 1:46:51Link naar de website

Een mooie p.r. die toch eigenlijk zomaar uit de lucht komt vallen. Of toch niet? Is de vorm voor een p.r. op de Westland marathon er dan toch?
Lees verslagje van Bart>>>
Nog geen vijf dagen na de estafetteloop vanuit Wageningen naar Stad en Bedum moest de knop weer om naar de voorbereiding voor de marathon van Westland.  Aangezien de bevrijdingsloop toch wel een behoorlijke aanslag op geest en lichaam was geweest werd er op dinsdag niet getraind. De donderdagtraining verliep voor Thom zwaar. De benen liepen al snel vol, wat natuurlijk wel wat twijfels bracht. Ik zelf liep op de training erg goed,(voor mijn doen) wat weer veel vertrouwen gaf. Daarom besloten we om in Zwiggelte om de halve in een stevige duurloop te doen.
In de auto kreeg ik van Thom te horen dat het parcours was aangepast. Er lag te veel waterop de onverharde delen in de route dat het niet verantwoord was om hier doorheen te draven.
In combinatie met de verwachtte regen die nog moest komen een juiste beslissing van de organisatie. Het is tenslotte geen baggertocht.
In Zwiggelte aangekomen een plekje zoeken voor de auto en dan onder het genot van een kopje koffie even de inschrijving regelen. Het is hier weer top geregeld. Ook voor een massage kun je voor en na de wedstrijd hier terecht.  Hierna even inlopen met de regenjas aan, ja het was al behoorlijk nat aan het worden.
Om klokslag 12 uur de start. De omroeper had inmiddels verteld dat het aangepaste parcours een paar honderd meter langer zou zijn. Echter op het halve marathon punt zou een bordje staan.
De finish was een stukje verder.
Bij de start hadden we besloten om rond de 5.15 min. per km te gaan hollen. Dan waren we rond de 1.50 uur weer terug. De eerste kilometers gingen met de wind in de rug wat sneller. Ook in het bos rolden de kilometers gestaag onder ons door.
Op ongeveer de helft moest ik Thom wat temperen. Het ging wat harder dan gepland. Thom voelde zich goed. Zo zie je maar weer de ene training  diep gaan, de duurloop erna zeer goed draven.
Het zwaarste stukje moest echter nog komen, zodra we het bos uitkwamen nog ruim 4 km tegen de regen en de wind in.
Met de finish in zicht vroeg Thom of een p.r. er nog in zat. Dat was nog steeds mogelijk.
Met een flinke inspanning op de laatste kilometers en Thom nog wat uit de wind laten lopen klok ik op de halve af op een tijd van 1:46:51. Een mooie p.r. die toch eigenlijk zomaar uit de lucht komt vallen. Of toch niet? Is de vorm voor een p.r. op de Westland marathon er dan toch?
Waarschijnlijk wel.
We gaan in ieder geval met vertrouwen naar Maassluis. Nog een weekje stevig trainen en dan nog een weekje afbouwen met extra rust.
Na ontvangst van een medaille even lekker douchen op de camping die belangeloos de douche en wasgelegenheid beschikbaar stelde. Helemaal toppie.
Weer warm en fris rijden we weer terug naar huis. Met vertrouwen gaan we naar Maassluis.

Westland we komen eraan!

Groeten Bart.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst