ZuidhoRun, 15 en 10km, 20 september 2014
Maar liefst 4 podiumplaatsen en 3 PR's!

Zuidhorn2014
Foto: René Theodorie, met dank! Meer foto's staan HIER
Het was een warme editie van de ZuidHorun. In deze 18e wedstrijd van het LB-clubklassment verschenen zeker 14 LBers aan de start.
Ook de dochter van Ben: Maud en Peter: Roos kwamen aan de start. Roos Pettinga werd zelfs eerste bij de meisjes! Goed gedaan!
Er werd (bijna traditioneel) sterk gelopen in Zuidhorn. Zeker drie PR's en maar liefst 4 podiumplaatsen. Ondanks haar langzamere netto tijd werd Vanessa toch 2e en Lianne 3e. Voor Lianne haar eerste podiumplaats. Alle prijswinnaars gefeliciteerd. Uiteraard had Ben het liefst 12 sec sneller gelopen...
En Michel heeft uiteraard weer flitsend snel een verslagje klaar. Zondag komt de nieuwe stand in het klassement.
En...er werd flink gehaasd. Topwerk clubgenoten! En die Edward loopt niet alleen snel en lang, hij herstelt ook verbazingwekkend snel!
Foto's van René Theodorie, met dank en Daniëlle en verslagje van Edward
15 km netto
Ben Stellingwerf, 1e plaats MSen en winnaar overall
50:11 PR?
Peter Pettinga, 1e plaats M40 58:17
Lianne Zijlstra, 3e plaats VSen 1:20:18 PR!
Vanessa Wuijster, 2e plaats VSen 1:20:20
Eddie Frankruijter, debuut 1:23:57 PR!
Henk van Til 1:24:10
Edward Pechler (als haas), zie onder 1:20:20
Michel Mooiman (als haas), zie onder 1:20:21
10 km
Harmen Stam - 46 sec
47:26 PR!
Roelof Roffel 47:55
Philip Meijer 50:39
Anton Zijlstra 53:34
Joop Werkman 58:08
Henk Schuitema (als haas) 53:34


Link naar de website
Bij km 12 probeert Lianne erbij te komen. Maar Vanessa zet toch aan en Lianne moet haar laten gaan. We blijven in haar buurt maar het gat dicht lopen lukt niet.......

Mijn enkel doet geen pijn, maar het hele onderbeen voelt als een houten protese. De laatste ronde komen Michel en Lianne achter ons lopen. Lianne is aan het einde van haar latijn maar loopt sterk door....
Lees verslagje van Michel en Edward>>>

Verslagjes van Michel en Edward

Michel:
Warm, benauwd alle ingrediënten voor een warme loop. Zonnetje erbij. Met Anton, Eddie, Lianne, Michel en HenkS richting Zuidhorn. Het is aardig blauw geel. Ook Sander wordt gesignaleerd.
Wat kom hij daar doen: meelopen of kijken wie er aan concurrentie mee loopt voor het lb klassement: ik denk het laatste. Ook Edward is van de partij het gaat weer de goede kant met hem op. En zo zijn er heel veel Lb ers. Ik zelf tob maar met de knie, maar heb beloofd aan Lianne om haaswerk te doen op 1uur 22. De start is om 16.00. Het is warm en de gestelde tijden moeten misschien worden bij geschroefd. Het zijn 3 rondes van 5 km je kan vandaag kiezen uit 5, 10, 15 km wij gaan voor de 15. De eerste rond van 5 gaat lekker. De tweede ronde zien we Henk en Anton samen lopen. Anton heeft het moeilijk en wij lopen hem voor bij km punt 7.Bij de laatste ronde zien we Edward en Vanessa het wordt een strijd tussen groep 1 en 2. Bij km 12 probeert Lianne erbij te komen. Maar Vanessa zet toch aan en Lianne moet haar laten gaan.
We blijven in haar buurt maar het gat dicht lopen lukt niet. Lianne loopt een tijd van 1.22.18 en ik als haas 2 sec langzamer. We krijgen een Drentse bol en handdoek. Op de terugweg komen we Sander tegen en die zeg tegen Lianne dat ze 3e is geworden. Bij de prijsuitreiking horen we haar naam niet, maar haar vader kom er achter dat Lianne wel 3e is geworden.'s Avonds bij de uitslagen wordt het bevestigd: Lianne is 3e geworden. Het was mooie strijd tussen de vrouwen Lianne en Vanessa. Bij deze wil ik iedereen feliciteren met de eerste plaatsen, pr's en podiumplaatsen. Zelf ben ik een beetje trots sinds lange tijd weer lekker gelopen.En ook op Lianne de eerste keer haaswerk en ze wordt 3e. Een warme loop met mooie uitslagen voor de loopgroep.

Michel

Edward:
"Total rupture of the ligaments", hoor ik de Zwitserse arts zeggen. Dat betekent zoiets als: heel lang niet meer rennen.

Winschoten, ik had er graag de 100 km gelopen, maar nu was ik toeschouwer en supporter. Tuinstoeltjes en tafeltje mee. Vijgen en dadels voor George, die ondanks zijn nog steeds pijnlijke teen een poging gaat wagen de 100 km te volbrengen. We komen veel bekenden tegen in Winschoten. Zowel lopers als toeschouwers. Het parkje is een soort camping geworden waar de verschillende teams hun tenten, partytenten en zelfs massagetafels hebben neergezet. Een dagje Winschoten tijdens de run is een aanrader voor iedereen die wat met lopen heeft. Volgend jaar een nieuwe poging voor mij en hopelijk is er dan ook een LB-team. Na een dikke 40 km is het voor George helaas voorbij. Hij heeft teveel last van zijn teen. Als hij naar de EHBO gaat om zijn teen te laten intapen, sturen ze hem meteen naar het ziekenhuis. Zijn teen is duidelijk gebroken. Een maand loopt hij al rond met een gebroken teen en dacht vandaag nog even een 100 km te voltooien. Gelukkig zijn er mensen die nog eigenwijzer zijn dan ik.

Vandaag is het precies vier weken geleden dat ik van de behandeltafel in Zermatt strompelde. De laatste twee weken hobbel ik alweer zonder brace en zonder krukken rond. Ook de lift op het werk die ik noodgedwongen twee weken lang heb gebruikt, gebruik ik niet meer. Het advies om goed te koelen heb ik links laten liggen net als het advies om een fysio  te raadplegen bij het weer beginnen met trainen.  Wat koelen betreft: Een enkel is niet voor niets dik. Het geeft stabiliteit en een omgeving om te genezen. Om dat te verstoren door ijs lijkt mij geen goed plan. En een fysio, daar heb ik sowieso weinig mee. Ik kan aardig googelen en voel zelf het beste wat ik weer kan. Zo heb ik afgelopen week al een paar kilometer gerend en een paar honderd kilometer gefietst.

Vandaag een wat langere test voor mijn enkel. Ik ga proberen om Vanessa bij de 15 km van de ZuidhoRun te hazen. Het parcours bestaat uit drie rondjes, zodat ik bij elke 5 km kan uitstappen als het niet gaat. Redelijk wat LB-ers op de been met dit mooie weer, en ik ben blij dat ik dit keer in mijn renkleren hier sta ipv met krukken zoals bij de bommenberend. Iets sneller dan 5:00 minuten per kilometer is het plan, maar na enkele kilometers is het duidelijk: Vanessa heeft het vandaag niet. Is het haar keelpijn of toch de warmte? We laten het tempo zakken. Even gaat het heel slecht. Ruim boven de 6:00 minuten per kilometer zie ik. We gebruiken de tweede ronde om weer wat bij te komen en kijken niet meer naar kilometertijden. In de laatste 2 kilometer van de tweede ronde komt Ben voorbij. Ik moedig hem aan en ren een stukje met hem mee. Hij is niet tevreden. "Ik loop 3:30, sneller gaat niet" zegt hij. Na een paar honderd meter laat ik hem gaan en probeer ik Vanessa nog een beetje vooruit te krijgen.

Mijn enkel doet geen pijn, maar het hele onderbeen voelt als een houten protese. De laatste ronde komen Michel en Lianne achter ons lopen. Lianne is aan het einde van haar latijn maar loopt sterk door. Ik stop even en ga voor de tweede keer het waterpeil van het van Starkenborghkanaal verhogen. Daarna probeer ik Vanessa nog een beetje te inspireren om nog een stukje te versnellen. Opgejaagd door Michel en Lianne begint het weer ergens op te lijken. Geheel ontevreden is Vanessa niet, al had ze graag onder de 1:15 willen lopen. Er zal nog goed getraind moeten worden voor de Amsterdam marathon. En ik heb goede hoop dat ik haar ook daar zal kunnen hazen.

Groet,
Edward

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 21 september 2014 18:55
René Theodorie
Was leuk jullie te ontmoeten in Zuidhorn en respect voor jullie tijden... Ik doe het jullie niet na SMILEYS_SMILE

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst