Groepsloop Nordic Walken rond Noordlaren, 4 oktober 2014
Geschreven door Piet Knuttel   

NW Noordlaren2014 1
Foto's: Piet Knuttel; HIER staan alle foto's
De zo’n 13 nordic walkers en 1 wandelaar liepen op zaterdag 4 oktober j.l. de zgn. groepsloop 10,4 km vanaf herberg de Blankehoeve rond Noordlaren en het Noordlaarder bos. Het was heerlijk loopweer, misschien zelfs een beetje té warm. A lopend realiseerden we ons dat dit wel eens een van de laatste mooie herfstdagen van dit jaar zou kunnen zijn. Het was echt genieten!  
Als je met elkaar door het bos loopt met zijn vele paden verlies je elkaar, als je niet genoeg oplet, snel uit het oog. Vandaar dat we, zolang we tussen bomen en bosjes liepen, goed bij de groep moesten blijven en dat betekende dat het looptempo in het begin tamelijk laag lag. Sommigen van ons vonden dat jammer omdat je daardoor vaak op elkaar moest wachten en niet lekker dóór kon lopen. Pas de laatste paar kilometer liepen we over fietspaden en werden de afslagen minder, zodat we weer wat meer tempo konden maken.

NW Noordlaren2014 2
Het was vooral een gezellige dag, die werd besloten met een heel genoeglijk samenzijn in de Blankehoeve, waar we met zijn veertienen een kleine gelagkamer tot onze beschikking hadden. We waren blij met het feit, dat zich inmiddels een eerste wandelaar heeft gemeld, die een paar keer op proef gaat meelopen. We gaan er van uit dat er zich spoedig meer zullen aanmelden.
Tijdens de wandeling heb ik foto’s gemaakt, die ik op de site zal zetten.

Alle foto's staan HIER

Piet Knuttel

 

 

 

 

 

 


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst