Berenloop, Terschelling, 2 november 2014
Tweede plaats voor Ben, clubrecord voor Janny en 4 PR's


Foto: de marathon-heren.

Nog nooit was het in de eerste dagen van november zo warm geweest. De berenlopers kozen daarom zonder uitzondering voor 'n korte outfit. Maar zoals meestal op Terschelling was de wind verradelijk. De lopers werden in het eerste gedeelte vooruit 'geblazen', met het risoco veel te hard van start te gaan. Gelukkig hielden de (ervaren) marathonlopers zich aan de spelregels: niet te snel starten. Het tweede gedeelte van de 42.2km was beduidend pittiger: regelmatig de wind van voren of zijwaarts, het strand dat er goed bij lag, maar met fixe tegenwind en rulle op- en afgang. Toch werd er prima gepresteerd. Erik (begeleid door Carla op de fiets) liep maar liefst 11min en 38 sec van zijn beste tijd af in zijn 4e marathon (en gaat goed op weg naar de magische 3 uurs grens), Dick (16e marathon), Peter (51e) die zich revancheerde zijn eerdere marathonprestaties, Geert (6e) en Jan (10e) die beiden zelf vonden dat ze een wat mindere dag hadden. Opmerkelijk is de prestatie van Janny (4e). Na een aanzienlijke blessure, wist ze het marathon clubrecord V60 met maar liefst 19min34 sec te verbeteren. We bewonderen allemaal je doorzettingsvermogen.
Op de halve berenloop was er succes voor Ben! Hij liep onbedreigd naar de tweede plaats MSen en overall. Klasse Ben!
Pr's voor Anton, Eddie en Rieta. Gefeliciteerd! Ger liep zijn beste halve sinds 2009 en Rieka finishte in een prima tijd na haar blessureleed in de eerste helft van dit jaar. Klasse! Tea en Ellen gingen wel van start op de halve, maar gaven voortijdig de 'pijp aan Maarten'.


Foto: Cathy, zaterdag tijdens de voorbereidingsloop op het strand

Er was heel veel support via facebook, whatsapp vanaf het vaste land. Leuk en bedankt daarvoor. Tevens de meereizende supporters bedankt!

Foto's:
- voorbereiding op Picasa en als slideshow
- wedstrijddag op Picasa en als slideshow De foto's worden later nog gesorteerd, haha!

Verslagje van Erik en artikel op Noorderkrant.nl

De Garmin route van Peter staat HIER (tussen 9 en 12 km zat de hartslagband niet goed, haha)

Filmpje Berenloop en krantenartikelen

  42.2km netto
Erik van Dijken (-11min38sec), zie onder
3:15:11 PR!
  Geert Reiffers 3:36:17
  Dick Huizing 3:52:50
  Peter van der Hulst 3:53:33
  Jan Schipper 3:57:26
  Janny Klarus (-19min34sec)
4:25:46 CR!
  Titus Olthof (haas Peter tot 36km) 3:45:15
21.1km
  Ben Stellingwerf, 2e MSen en overall
1:13:22
  Harry Rutgers
1:34:48
  Ger Coster
1:41:17
  Sief Molenberg
1:47:22
  Anton Zijlstra (-11min38sec)
1:52:38 PR!
  Elmer Bos
1:57:49
  Lianne Zijstra
1:59:46
  Evelyn Schipper
2:00:54
  Eddie Frankruijter (-3min13sec)
2:05:34 PR!
  Wikke v.d. Hoek 2:08:55
  Rieka Reiffers 2:14:46
  Rieta van Heuveln (-3min20sec) 2:17:06 PR!
  Greetje de Jong
2:19:11
  en de partners:  
  Maarten Strik 1:56:57
  Johan Oosterhof 2:12:43
 

Link naar de website

Bij 12 km krijg ik wat slechte doorbloeding in m`n linker bovenbeen, maar met wat zijwaartse sprongen is dit snel weer verholpen.Bij 12 km krijg ik wat slechte doorbloeding in m`n linker bovenbeen, maar met wat zijwaartse sprongen is dit snel weer verholpen....
Kan nu het tempo niet meer onder de 5min houden, ik denk nog: hier gaat de winst.....
Lees verslagje van Erik>>>

Als er een loop is die moet worden bijgeschreven in het rijtje 'Marathons' dan is het wel de Berenloop op Terschelling.
Op tijd gaat de wekker 6.00uur om op tijd klaar te zijn voor een lange dag Terschelling. Ga er van uit dat het die jaar wel door gaat!
Bij de boot stroomt de wachthal al aardig vol. Aangekomen op het eiland eerst maar kijken waar ik mijn startnummer van vorig jaar om kan wisselen voor een t-shirt. Dit blijkt in een zogenaamde kerkgebouw te zijn waar nog een dienst bezig is even wachten dus. Komt goed. Nu de sporthal gaan zoeken, of even wat eten en drinken, Carla bellen want zij wil mee fietsen om het nodige eten en drinken aan te geven.
Zelf kan ze niet lopen vanwege een bp*, en omdat de rest van de Frankruijter fam. wel loopt heeft ze hier mooi de tijd voor. Bij de Brandaris kom ik Sief tegen, maar Carla is nog niet te bespeuren,komt wel goed? De rest van de lb-marathon-mannen en Janny zijn er al bijna klaar voor zie ik. Terwijl de pot met vasaline nog goed wordt leeg gesmeerd, met name bij Peter ergens bij de bovenbenen, zie ik dat Dick er ook veel plezier in krijgt. Door de vele loopjes hier heeft hij een klein beertje opgespeld gekregen, bijzonder. We gaan het startvak binnen waar de speaker allerlei bekende lopers op noemt waaronder Iwan K en Peter v/d Hulst. Deze glimt van oor tot oor, hihi. We gaan bijna vertrekken, Geert roept nog: vingers in de oren, startschot is een scheepshoorn 125 dB.

Berenloop erik 2
Foto: Peter

Na het dorp lopen we richting bosplaat met de wind in de rug. Carla fietst inmiddels ook naast me. We liggen lekker op schema, stukje er onder 3u10. Dit lijkt goed te gaan. Bij 12 km krijg ik wat slechte doorbloeding in m`n linker bovenbeen, maar met wat zijwaartse sprongen is dit snel weer verholpen. De duinen vallen ook best mee vind ik, alleen gaat de wind nu wel erg meespelen, goed voor de afkoeling. Carla die mij onder tussen lekker volpropt met jelletjes en drinken geeft tevens wat info over het eiland (altijd handig). Ik ben nu bezig met het poppetje in het groen wat op ongeveer op 400 mtr voor ons loopt, die moet ik pakken, op 33km gaan we het strand op met de wind recht in de snufferd. Dit is minder maar ik loop nog steeds met m`n maatje dus we kunnen lekker wisselen van kop, op het eind wordt het kluunen het strand af. Nu is ook het lampje bijna uit, niet wandelen, maar de longway 4,6km komt nog. Kan nu het tempo niet meer onder de 5min houden, ik denk nog: hier gaat de winst. Bij de bocht in West staat Jan Kooistra mijn naam en loopgroep te roepen. Dit pept mij op om het laatste stuk te pakken. Door de vele mensen langs de kant word je er doorheen gedragen. Op het laatst zie ik Ben nog staan die vraagt of hij nog mee moet lopen. Ik zeg: hoeft niet, ik maak dit zelf af. De rode loper op, luid geroep van publiek en lb-ers langs de kant, loop ik op de finish af waar Harm Noor mij omroept. Ik heb het gered 3u 15min eidelijk.....kippevel...

Berenloop erik 1
Foto: Cathy

Groet,
Erik

(*bp=blessure periode/baal periode)

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst