Holtingerveld Trail, Havelte, 30km, 22 november 2014
30km lang genieten in het Holtingerveld!

havelte2014
Foto's: Bart; HIER staan alle 48 foto's als slideshow en op Picasa

In het natuurgebied Holtingerveld organiseerde RunForestRun voor het eerste een trail over 15 of 30km. De 3 LBers die er heen gingen kozen allemaal voor de lange variant. Het hadden wel meer LBers kunnen zijn, als de Berenloop er niet zo dicht voor zat. Zoals het bij een trail hoort zat alles er weer in, behalve verharde paden. Kijk maar eens op de prachtige serie foto's van Bart en je ziet precies wat een trail inhoudt. En een trail betekent ook: geen wedstrijd, geen competitie, geen klassement, maar wel genieten, een stop op zijn tijd, vieze schoenen, natuur, (veel)zand en geen medaille na afloop.
De drie LBers gingen gezamenlijk van start maar gaandeweg kozen ze hun eigen tempo. Alle drie wisten ze voldaan de finish te bereiken.
Prima prestaties!

De volgende trails zijn op 13 dec (Besthemerberg), 10 jan (Drents Friese Wold) en 31 jan (Drentsche Aa). Zie de link onderaan.
HIER staan alle 48 foto's als slideshow en op Picasa
Er zijn nog veel meer foto's te vinden over deze trail: Mischa Visser, idem commercieel.
Een artikel op Noorderkrant.nl staat HIER
Krantenartikelen staan HIER
30 km netto
Bart de Vries 3:00:59
Petra Bus 3:07:05
Thom Snijder 3:15:25


Link naar de website

Zowel Thom als Petra waren het na afloop over eens dat deze omgeving eigenlijk wel mooier is dan Teuto. Hier kan ik niet over oordelen, ben nog niet bij de Teutolauf geweest maar ik geloof het graag.....
....en het was maar goed dat Petra goed wakker was anders was ik  nog verkeerd gelopen....
Lees verslagje van Bart>>>

Run-forest-run bij Havelte.

Met drie LBers naar de trail van 30 km bij Havelte. Petra, Thom en ondergetekende. Om negen uur vertrokken we met lichte regen richting Holtingerveld nabij Havelte. Volgens buienradar zou het rond half elf droog zijn en inderdaad, hoe dichter we bij Havelte kwamen hoe droger het werd. Eigenlijk was het de moeite niet waard wat er viel maar veel regen betekende wel extra uitkijken over de dan extra gladde boomstronken en modderpaden.
Op de ruime parkeerplaats de auto  neergezet en toen richting inschrijving voor de startnummers. In een stal achteraan sluiten en in een mum van tijd stonden we weer buiten. Tijdens het wachten welkom geheten door de organisatie die ons op het hart drukte vooral geen rommel achter te laten op het parcours. We draven tenslotte door natuurgebied en ook drie stukken privéterrein. Omdat we mooi op tijd waren was er nog tijd voor een kop koffie en thee. Hierna terug naar de auto om de loopkleding in orde te maken. Wat moet je aan onder deze omstandigheden, het was tenslotte maar 5 graden. Omdat we toch redelijk zware kilometers verwachtten was twee lagen genoeg. Petra had haar jasje erbij aangetrokken maar die was na een paar kilometer toch al weer uit. In elke groep zaten ongeveer 25 lopers.
We zaten met z’n drieën in de laatste startgroep die om 11.20 van start ging. Nadat we nog een paar instructies hadden meegekregen over o.a. bordjes, lintjes ed. werd ons verzocht om maar te beginnen. Heerlijk, geen stress en gedring bij de start, maar dames en heren u kunt beginnen, veel succes en geniet. De eerste paar kilometers liepen we zo weg en bij de eerste drinkpost op ruim 9 km werd rustig de tijd genomen voor wat koek en drinken. Onderweg al wat foto’s gemaakt omdat deze natuur wel heel erg mooi is. Zowel Thom als Petra waren het na afloop over eens dat deze omgeving eigenlijk wel mooier is dan Teuto. Hier kan ik niet over oordelen, ben nog niet bij de Teutolauf geweest maar ik geloof het graag.
Bij 16 km begon Thom wat last te krijgen van de lies en zei tegen Petra en mij dat we maar door moesten gaan. Thom zou een tempootje lager doordraven en dan rustig uitlopen. Petra en ik buffelden lekker door en het was maar goed dat Petra goed wakker was anders was ik  nog verkeerd gelopen. Iets wat mijn eigen schuld zou zijn geweest want de route werd zeer goed aangegeven.   Bij de tweede drinkpost even tijd voor even bijtanken en weer verder. Bij 22km gaf Petra aan dat ik door moest lopen want het ging bij mij redelijk gemakkelijk af. Ik had een goede dag en liep langzaam bij Petra weg. In de laatste kilometers nog verscheiden lopers ingehaald wat mij een zeer goed gevoel gaf. Na de teleurstellende marathon in Oldenburg toch een geweldige boost. Kom uiteindelijk in 3uur en 59 seconden over de finish. Zeer maar dan ook zeer tevreden. Petra komt in 3.07.05over de finish, en Thom komt toch nog ondanks de liesblessure in 3.15.25 over de lijn.
Petra en Thom zijn het er nogmaals over eens; deze trail van 30 km is mooier maar ook zwaarder dan de Teuto. Nog even na kletsen met de organisatie die toch wel een compliment verdienen voor dit schitterende evenement. Ook het doel om een hogedrukspuit bijeen te verzamelen met de opbrengst werd gehaald. De schaapskooi kan weer goed schoongemaakt worden.
Terug bij de auto snel schone en droge kleren aan want we waren onderhand toch wel behoorlijk afgekoeld. De kachel van de auto op de warme stand en weer terug naar Beem en Grunn. Nog even na kletsen in de auto en voor je het weet zit je thuis weer aan de warme prak. Op de vraag of dit zoals in de Runners gevraagd wordt de mooiste race ter wereld? Dan moet ik dat met JA beantwoorden, alhoewel het geen race is maar een pittige prestatieloop of trail zoals je wilt.
Met een perfecte organisatie door een ongekend stukje natuur, met dank aan Staatsbosbeheer, de privé eigenaren, de vrijwilligers en medelopers.

Groeten Bart.                       

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 23 november 2014 22:35
PeterH
Wat 'n mooie foto's en enthousiast verslag. Ik vermoedde al dat ik iets moois zou missen door niet mee te gaan... En dat allemaal zo dicht bij huis! Petra haar tweede in e RunForestRun serie. Dat worden er vast nog meer.... op 13 dec gaat voor mij niet lukken... Dan maar de 21km op 10 januari in het Drents Friese Wold en wie weet welke nog meer. Eerst nog wel even trailschoenen gaan kopen....
Gefeliciceerd met jullie prima tijden!

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst