11e AdventureRun, Ameland, 21.1, 10km, 13 december 2014
Schitterende AdventureRun op Ameland

Ameland2014

Foto gemaakt door Lianne - meer foto's (van Marike, Peter, Daniëlle, Larissa en Jurgen) staan HIER op Picasa
en HIER als slideshow

De 11e edities van de AdventureRun op Ameland was er weer een om niet snel te vergeten.
Wat hadden de LBers een geluk op Ameland: na de slechte vrijdag was de zaterdag een heerlijke dag op Ameland. 't Leek wel wat op de vorige editie. Deze editie was nog sneller volgeboekt. Deze loop wordt erg populair. Er dat is terecht ook. De organisatie is prima, mooie herinnering (functioneel shirt van Saucony), erg gezellig in Nes, leuke (sportieve) markt met veel koopjes en niet te vergeten het uitdagende en afwisselende parcours, waar  je uit 5, 10 of 21.1km kan kiezen.
De beste prestatie kwam op naam van Harmen, die dik 14 min(!) van zijn halve maraton PR (Haren 1:55:29) wist af te lopen. Wat heeft die man een progressie gemaakt dit jaar! Klasse.
Bijna alle LBers waren (dik) tevreden - behalve naturlijk degenen die om divere redenen niet konden starten, maar wel als supporter aan de kant stonden, leuk! Het strand lag er ondanks het (erg) hoge water prima bij en de duinovergangen waren beter dan vorig jaar.
Er moet nog wel even stilgestaan worden bij de trieste afloop voor een deelnemer op de 5km. Daardoor kende deze editie een sobere afloop, zonder spreaker, prijsuitreikeing en andere festiviteiten.
De foto's van Marike, Peter, Daniëlle, Larissa, Jurgen en Anja Brouwer (met dank)  staan HIER op Picasa en als slideshow: HIER
De Garmin Route van Peter staat HIER.
'n Filmpje van Jurgen staat HIER.
'n Krantenartikel staat HIER
Volgend jaar nog meer dan 12 LBers? In ieder geval gaan dan de drie musketiers ook, heeft de webmaster uit betrouwbare bron vernomen....
21.1km netto
Harmen Stam - 14m14sec 1:41:15 PR!
Peter v.d. Hulst 1:51:40
Anton Zijlstra 1:59:20
Michel Mooiman, zie onder 2:03:58
Sabina Oudman 2:05:24
Bert Bos
(zijn starttijd is niet geregisteerd)
2:05:24
Marike Slopsema (&Annemieke Kamstra) 2:13:33
Rieta van Heuveln 2:19:02
ook: David Wedema (zoon Marike) 1:52:38
10km
Jurgen de Vries 55:58
Klaasjan Zijlstra 57:34
Sander de Vries 1:03:05
5km
Daniëlle Kors 34:47
met zus: Yvette Kors 36:43


Link naar de website

Dan ken je zijn broer Michel niet.... en een cola geserveerd met liefde......
Lees verslagje van Michell >>>
Een cola geserveerd met liefde

Omdat ik eerst naar Liverpool zou gaan zou ik dit jaar niet mee gaan. Maar door omstandigheden kon ik in eens wel mee naar Ame(n)land.
Dinsdag een kaart geregeld voor de halve marathon.
Zaterdagochtend verzamelen bij de carpool in Bedum 7.45 om de boot van 9.30 te halen.
Dit jaar gaan Jurgen, Sander ,Peter ,Bert ,Rieta ,Sabina, Marike met deze boot.
Het was erg druk op de boot, maar we hadden zitplaatsen.
Ik zelf die al vroeg wakker was haalde een geintje uit. We zaten in ruimte waar de deuren automatisch open en dicht gaan. Dus er kwam een man binnen ik zei 'Deuren dicht!', want het waait zo. Hij zoeken naar de knop die er helemaal niet was. Een aantal mensen zaten te lachen de man zelf niet zo. Op het eiland aangekomen dat overspoeld is met hardlopers, is het tijd om een bak koffie, chocomelk, thee te nuttigen. Na wat shoppen en dan richting de sporthal.
Omkleden en dan richting de start. Nog even bij de 10 kijken waar een aantal lb ers aan mee deden. Om 13.45 is de start ik twijfel wel: waar ben ik aan begonnen na de Bruggenloop die voor geen meter liep. Ook heb ik sinds de marathon van het Westland geen halve gelopen. En ook een tijd er tussen uit fikse rug- en knieblessure. Ik ben het er met me zelf over eens vandaag genieten. En proberen een soort trainingsloop er van te maken. Ik ga op 6 min de km weg.
De eerste kilometers loop je door de bossen van Amenland stukje duinfietspad richting het strand.
Heerlijk weer, konden het niet beter treffen. Het gaat lekker de eerste 7 km en op mijn horloge geeft aan rond de 42 min. Na een km of 9 verlaten we het strand en gaan via de duinpaden naar het vlakke gedeelte. Op 12 km vormt er zich groepje van allemaal lopers van rond 6 min de km.
Op de dijk neem ik het voortouw en begin het tempo iets te verhogen. Iedereen kan het goed volgen. Bij de verzorgingspost gaat het mis het groepje valt uit elkaar. Ik ga er samen met een dame er van door. Bij 17 km laat ik haar gaan en geniet van alles wat er op Amenland is.
Ik word aangemoedigd een vrouw, zegt tegen mij in het publiek: 'hee Jan, lekker ding!' (ik loop onder een andere naam). Ik zeg lachend tegen haar: 'Dan ken je zijn broer Michel niet!' Bij de finish word ik opgewacht door Peter in een tijd van 2 uur en 4 min ben ik dik tevreden. En zo te horen is iedereen wel dik tevreden. Om 17.30 gaan we met de boot terug om dan via de bekende weg richting Niebert te gaan, oom daar in restaurant De Klaver te gaan eten.
Ook daar krijg ik nog verrassing: de goedlachende serveerster geeft mij een cola met liefde. En zo kwam er een einde aan deze mooie dag.
Volgend jaar ga ik zeker mee, want wat is het een feest om met deze loop mee te kunnen doen.
Iedereen die er bij was bedankt voor deze gezellige dag.

Groetjes
Michel


Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 14 december 2014 17:37
sabina
Na het zien van die prachtige fotos en het leuke verslag bedenk ik even hoe ontzettend leuk zo'n heftig dagje Ameland
is. De enorme energie en doorzetting, kracht van iedereen,de positieve instelling..
mijn eerste halve dit jaar..de laatse was ook ameland..een droevige periode toen..opkrabbelen en doen wat je kracht kost maar nóg meer kracht geeft,
het was een superdag.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst