Midwintermarathon, Apeldoorn, 10EM en 25km, 1 februari 2015

Ben finisht als tweede Nederlander op de 10EM

Apeldoorn2015
Eddie in actie! Foto: Jan Wedema, meer foto's van Jan en Erik staan HIER op Picasa en HIER als slideshow
In de eerste editie van de Midwinter Marathon nieuwe stijl stonden meer LBers aan de start dan de afgelopen jaren. Ben had zich speciaal voorbereid voor deze wedstrijd over 10EM (16,1 km). Zijn voorbereiding was niet voor niets: hij finishte als tweede Nederlander in deze afstand met een gemiddelde snelheid van 17,93 km /uur, goed voor een PR en een zevende plaatst overall. Klasse Ben!
De deelnemers op de 25km gebruiken deze afstand in de voorbereiding voor Rotterdam - het was Eddie zijn eerste wedstrijd over meer dan 21 km - , maar achteraf maakte Erik er toch weer een wedstrijd van - volgens Erik: 'De bedoeling was om deze loop als training te beginnen. Maar na 2km kon ik de verleiding niet weerstaan en ging het gas er al weer op en werd het toch weer een wedstrijd!' (webredactie: Erik, als je dat tempo doorzet naar 42,2km kom je uit op 3:01:55........)
Verslagje van Eddie en foto's van Erik

10EM (16,1km)
netto
Ben Stellingwerf, 7e overall, 2e Nederlander
53:52 PR!
Bert Bos 1:22:46
Sabina Oudman 1:34:07
25km
Erik van Dijken 1:47:46
Carla Dijkstra 2:23:47
Eddie Frankruijter, zie onder 2:31:22


Link naar de website

Heb nog nooit een 25km gelopen dus best wel spannend; mijn richttijd was 6.15min de km.....
Omdat ik nog energie over had ging nog iets versnellen....

Lees verslagje van Eddie>>>

Om 6.10 uur ging de wekker. Even wakker worden en een kop koffie want om 7.10 uur staat Sabina voor de deur om ons op te halen. Even Ben Stellingwerf oppikken van de carpool en dan naar Groningen Atletiek om daar om 8.00 uur met de bus naar Apeldoorn te gaan.
In Groningen aangekomen stappen Bert, Erik, Carla , Sabina en ik in de bus om onder het genot van een lekker kopje koffie daar om 2uur later aan te komen bij start/finish. Nog even een kop koffie en dan maar klaarmaken voor de wedstrijd.
Eerst starten Ben, Bert en Sabina voor de 10 mijl om 11.15 uur en dan ben ik aan de beurt samen met Carla en Erik. Heb nog nooit een 25km gelopen dus best wel spannend; mijn richttijd was 6.15min de km, gedurende de wedstrijd liep ik gemiddeld 6.10 tot 20km.
Heel leuk was het dat op ongeveer 17 km in eens Marike aan de kant stond met aan te moedigen. Omdat ik nog energie over had ging nog iets versnellen, vlak voor de finish stonden Ben,Bert, Sabina en Erik me nog aan te moedigen; eindtijd was 2.31.22 zeer tevreden en lekker gelopen, de anderen hadden ook allemaal lekker gelopen. Ben was zelfs 2de Nederlander. Na een koude douche, hebben we samen nog gekeken naar de snelle toppers op de 8 km, die gaan echt waanzinnig hard, om half 5 vertrok de bus weer richting Groningen. Onder het genot van een biertje of een wijntje, nootjes en kaas en worst werden de prestaties nog even doorgenomen, het was supergezellig en goed geregeld door Groningen Atletiek.
Thuisgekomen heb ik me  ingeschreven voor de marathon van Rotterdam, het nieuwe doel van 2015!

Groet,
Eddie


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst