Verslagjes trainingslopen
Geschreven door Gerald, Bart, Peter   
Training 10 september 2015

Het was donderdag een mooie avond, ook om te trainen. De zon ging onder om 20u06. Precies op dat moment reed een LBer langs het Boterdiep en schoot deze foto. Volgens Thom was het: 'vanavond een cadeautje om te lopen'.Iets verder op kwam hij zijn loopmaatjes uit groep 1 tegen, die net op het punt stonden te starten met de 'kern' - een snelle 4km - naar Bedum.
De snelle jongens vertrokken met een minuut achterstand. Waren zij in staan de kopgroep te achterhalen?

Alle foto's staan HIER op Picasa
Groet,
PeterGarrelsweer 14 maart

Eenum2015
Foto: duurloop 14 maart bij Eenum, Gerald. KLIK voor vergroting

De foto's van Gerald staan HIER op Picasa en HIER als slideshow; foto's van Herman Rinket staan HIER

Foto's van de trainingloop op 14 februari staan HIER

Zomaar een training op de zondagochtend van 15 maart

HIER staan alle foto's van Bart

In aanloop naar een marathon worden al jaren trainingsloopjes georganiseerd. Voor de marathon van Rotterdam bijv. de RTR. De eerste duurloop beginnend met 20 km oplopend naar de vierde duurloop van 35 km. Een welkome aanvulling zijn de twee duurloopjes van Runploug Garrelsweer. Allebei goed georganiseerd, met kilometertijden voor elke loper, ervaren pacers en bij terugkomst een welverdiend bakkie soep.
{moshide hidden Lees verder >>>|verberg... >>>}
Je kunt natuurlijk ook met een paar loopmaatjes afspreken voor een gezamenlijke trainingsloopje. Dat is wat Thom, Petra en ondergetekende deden. Een dag nadat we op zaterdag een lange duurloop hadden gelopen gingen we op de vroege zondagmorgen voor een uitlooptraining naar de bossen van Anloo. Petra en ik hadden Thom vol overgave en enthousiasme verteld over de trail van de Runforestrun die we eind januari hadden volbracht. Dit was nu een mooie gelegenheid om met ons drien lekker te draven in de mooie natuur. Voor Petra de gelegenheid om haar nieuwe trailschoenen in te lopen want in haar vorige zaten na een paar loopjes  een scheurtje. Aangezien we het komende weekend samen met Jan S. naar Ameland gaan voor de vuurtorentrail (35km) geen overbodige luxe.
Vol goede moed draven we de bossen in over de onverharde wegen, maar na een kilometertje of 8 zijn we weliswaar niet verdwaald maar het spoor wel een beetje kwijt. Op zoek naar een houten bruggetje over de Drentse Aa dat was het doel. Op de kaart kwamen we er niet uit waar we precies liepen, maar gelukkig liep er een loper onze kant op. We vroegen hem de route naar het bruggetje. Geen probleem zei hij, ik doe ook een duurloopje en kan die kant ook wel op. We hadden zomaar een gids tot onze beschikking. We stelden ons voor en onze gids stelde zich voor als Sander.  Als het tempo niet te hoog is  konden we wel samen de training volbrengen vroeg Sander. Dat was voor ons geen probleem want voor ons was het toch een beetje uitlopen. Sander bleek een ervaren loper en lid te zijn van de loopgroep Hunze en Aa.  Gestaag liepen de kilometers onder ons weg en het bruggetje (foto) hadden we al snel gevonden.
Training15maart15

Ook het blubber bad van RFR kwamen we weer tegen. Hilariteit alom toen we een gil achter ons hoorden. Petra zat vast in de blubber en kon er zonder hulp niet uitkomen. Thom was er snel bij om haar er uit te trekken, maar ik was net te laat om dit op foto te zetten. Lachen dus, maar nu werd het toch wel tijd om terug te draven naar de auto. Gids Sander ging ons voor en we hebben nog mooie trailpaden belopen. Terug in Anloo afscheid genomen van Sander en bedankt voor de begeleiding. Bij de auto aangekomen droge kleding aan en voldaan naar huis. Eigenlijk was dit geen uitlooptraining meer maar een flinke trailtraining. We liepen uiteindelijk bijna 23 km en dat was meer dan de bedoeling was. We gaan echter vol goede moed naar Ameland. 
We komen zeker weer om in dit stukje natuur weer te trailrunnen. Nogmaals Sander bedankt.

Loopgroet Bart.

HIER staan alle foto's van BartVerslagje van de trainings/duurloop vanaf Garrelsweer, 14 maart

Na vorig jaar beide lopen van de Runploug gelopen te hebben had ik wel weer eens zin om zo'n mooie route te lopen.
Vorige week al met Thom en Petra afgesproken naar Garrelsweer te gaan en vanochtend was het zo ver. Eerst Thom opgepikt en daarna Petra en onderweg naar het oude kerkje in Garrelsweer.


Bij aankomst zijn we redelijk op tijd en zijn er nog weinig mensen, maar dat loopt al gauw op tot zo'n 60 personen die 25/30 km gaan lopen in diverse tempo's. Vanuit de loopgroep zijn ook Ger, Eddie, Carla en Rieta van de partij.
Om tien uur is het zo ver en lopen we met Thom en Dick van de runploug als pacers op 6 min/km met een slinger naar Loppersum waar onder de kerktoren de eerste drinkpost staat, vanaf hier lopen naar Westeremden en even achter Westeremden de volgende drinkpost. Bij deze drinkpost sluit ook Ger aan die graag 20 km wil lopen en gaan we via Stedum terug naar Loppersum waar alweer de derde drinkpost staat. Door de hoofdstraat van Loppersum lopen we richting Zeerijp, langs de voetbalvelden, door het bos zijn we alweer bij de vierde drinkpost naast de oude graandrogerij.
We gaan verder richting Eenum, hier moeten we een aantal wierdes bedwingen. Vlak voor Wirdum staat de laatste drinkpost en is het weer op naar Garrelsweer.
Weer in de kerk aangekomen wacht ons broodjes en melk met mosterdsoep!

Runploug weer bedankt voor de mooie route en organisatie.

Groet Gerald

{/moshide}


Zie ook deze artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst