Verslagje Sneek, 20 juni 2015
Geschreven door Edward   

Sneekenmeer2015-2
Foto: website organisatie

Het geslinger door niet al te goed betegelde straten in Sneek is lastig voor de vermoeide benen van de deelnemers, maar de finish is briljant..

Gisteren als pacer op 3:30 de  MAR-ATHON (rond Sneek en meer)  gelopen. De starttijd van 19:00 is redelijk uniek. Na wat gekronkel door het gezellige Sneek en enkele kilometers langs de A7 richting Joure, gaan we richting het Sneekermeer. Om het Sneekermeer te bereiken moeten we eerst door het gras en dwars door een weiland. Daarna moeten we de vaart de Nuorder Alde Wei oversteken. Normaal vaart hier een pontje, maar nu liggen er pontons waar we overheen kunnen rennen. We hebben een redelijk grote groep verzameld en het is heerlijk rustig en weids bij het meer. Gadegeslagen door de vele reigers kronkelen de lopers over de schelpenpaadjes.

We liggen goed op schema en het weer is perfect. Graadje of 12, en nauwelijks wind. Helaas is het wel bewolkt waardoor we de zonsondergang om 22:05, bij het meer missen. Na de halve raken we wat lopers kwijt, maar bij de 30 kilometer zijn er nog altijd 8 man over. Zoals altijd, halen we naar het einde toe lopers in die duidelijk te snel gestart zijn. Helaas krijgen wat lopers uit onze groep het ook moeilijk. We proberen ze er weer bij te krijgen maar dat lukt niet altijd. Een aardige klim in de laatste kilometers maakt het ook niet makkelijker. Vier man sterk gaan we de laatste kilometers in. Het geslinger door niet al te goed betegelde straten in Sneek is lastig voor de vermoeide benen van de deelnemers, maar de finish is briljant. Een verhoogde finish vol in de spotlights. In 3:29:25 finish ik. Jaja. Een beetje te snelSMILEYS_SMILE

Volgend jaar is de Slachtemarathon ipv deze marathon. Maar voor 2017 is het zeker een aanrader.

Groet,
Edward

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst