Komkommertijd: zomerse (vakantie)verslagen PDF
Geschreven door Edward, Peter (2x), Erik   

Niet veel wedstrijden in de zomer, dus ook weinig uitslagen of wedstrijdverslagen. Je kunt in deze rubriek al je zomerse sportieve (vakantie)verhalen kwijt van dit jaar.

Damesteam wint komkommertijd-competitie (de zesde inzending)

Met een geblesseerde Henk Schuitema (sterilisatie?) op die fiets, maar met nog 3 fitte trainers die hem konden vervangen (is Henk vervangbaar?) hadden we een gezamenlijke puzzeltraining bedacht. Ook voor in de toekomst willen we 1x in de 2 maanden een gezamenlijke training gaan doen.
 
Nico had een Rebus uit de kast getoverd en Peter had wat vragen over de loopgroep bedacht. Nadat ook Petra om 19.03 uur was gearriveerd en er weer diverse lopersshirts hadden ingeleverd voor AfrikaSport (het kan nog zo'n 2 weken), zetten we koers richting het Robben veldje. Nico deed de rek- en strekoefeningen waarna Peter nog wat core stability oefeningen voor schotelde op het gras. Marco kon tussentijds zijn balkunsten nog even laten zien.
Na een goed half uur warm gedraaid te hebben konden de lopers wat ons betreft het bos in.
Er werden 5 teams van 3 mensen gevormd met de opdracht 10 rebussen en 10 vragen op te lossen; deze waren inmiddels rond 16.00 uur al door Thom in het bos gehangen.
Peter en Nico hadden inmiddels hun GPS horloge gelijk gezet en om exact 20.19 uur werd de tocht afgeblazen en werd van iedereen verwacht om zich naar de carpool te begeven.
Het damesteam: Tina, Erna en Petra waren daar als eersten en kregen daarmee een extra puntje. Ook zonder dit extra puntje waren ze overigens als winnaar uit de bus gekomen. Om exact 20.30 uur was de training, nadat Nico en Peter alle antwoorden gaven, gedaan.
Tina,Erna en Petra ontvangen binnenkort van sponsor de Plus en Runnersworld diverse gezonde voeding en een hardlooppakket!!
 
Uitslag komkommer training:
1. Tina, Erna, Petra: 19 punten
2. Jurgen,Connie,Aafje"17 punten
3. Eppe,Rieta,Vincent: 16 punten
4. Team van het nieuwe lid Jeffrey: 16 punten
5. Elmer (binnenkort 5 dozen kleding voor Afrika!Sport!!) en Rianne: 14 punten.
 
De trainers.De vijfde komkommerinzending

Ree bij de carpoolplaats


Foto: Peter Pettinga, KLIK
Afgelopen donderdag (13 augustus) was Peter Pettinga al vroeg op de carpoolplaats. Hij zag wat nog niet veel LBers gezien hebben: een ree bij de carpoolplaats. Natuurlijk maakte hij bovenstaande foto (die echt geen truuk is!).
Even dacht hij dat de ree benieuwd was hoeveel shirts voor Afrika er deze keer ingeleverd zouden worden, maar al snel koos de ree het 'hazenpad'.

Want dat shirtjes inleveren kan namelijk nog steeds, zoals hier onder te lezen valt.
Afrika shirtjes
16 functionele shirts van een anonieme LBer. Bedankt!

Loopgroep Astrea heeft een actie voor AfrikaSport.

Er zijn vast genoeg leden die nog wel ergens shirtjes hebben liggen die nooit worden gedragen.
Peter Pettinga kan het op donderdag meenemen en afgeven bij Astrea.
Alvast bedankt!

Op hun website staat te lezen (link):

Loopgroep Astrea begint een actie voor sportend Afrika. De bedoeling is om zoveel mogelijk functionele shirts te verzamelen en deze ter beschikking te stellen aan AfricaSport (www.AfricaSport.nl). De loopgroep brengt zelf haar oude loopshirts in.

{moshide hidden Lees verder>>>|verberg... >>>}
AfricaSport ondersteunt mensen in Afrika (locale initiatieven) die jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden aan sport te doen en die over onvoldoende ondersteuning beschikken om hun activiteiten uit te bouwen.
Maar misschien heb jij ook nog wel (oude Astrea)loopshirts. Bij deze roepen we je daarom op om je kledingkast(en) op te ruimen en alle oude loopshirts mee te nemen naar de loopgroep. Het gaat niet om t-shirts maar functionele loopshirts. Heb je nog andere overbodige loopkleding dan kun je die natuurlijk ook meenemen.
In de hal van ons clubgebouw zetten we een grote mand neer waar je je kleding in kwijt kunt. Wij zorgen er voor dat alles bij AfricaSport terecht komt. En wie weet lopen er over een aantal maanden diverse Afrikaanse atleten in Astrea tenue over de sportvelden en door de straten.
We willen de kleding half september versturen. Tot die tijd kun je op een van de trainingsavonden je spullen inleveren.

De Astrea kledingcommissieDe vierde komkommerinzending

Fietsende hardlopers

MollemaTocht2015-1a

Alle foto's staan HIER op Picasa

Voor de derde keer werd in Groningen de Bauke Mollema fietstocht georganiseerd. Elk jaar zijn n de routes n de afstanden een verrassing. De tweede editie van vorig jaar was nat en erg winderig. Dit jaar is het omgekeerd: zon en bijna geen wind.
Mede daarom gingen erg veel LBers van start op alle afstanden. Sommigen lieten zich 'omhalen' om op de 110km te starten i.v.m. koffie met (veel) slagroom bij Zoutkamp. Daarna moest er stevig getrapt worden om die extra calorien weer kwijt te raken. De LBers op de 165km hoefden geen slagroom, want met zoveel km's raak je vanzelf calorien kwijt. Er was zelfs een LBer na die afstand 'een beetje uitgewoond'. 't Ging soms ook wel erg hard, en Peter Pettinga, die zijn trainingsrondje die zondag langs het parcours liep kon zelfs 'verschoeid rubber ruiken' toen de WV Bedum langskwam met o.a. Eppe en Philip in de gelederen. Peter fietste met Titus en belandde in een groepje dat 35-37km/uur reed, en dan moet je zelfs met 'marathonconditie' opletten dat je er niet te ver achter komt te zitten, want met 34km/uur rijd je een klein gaatje al niet meer dicht. Gelukkig is een iets langszamer tempo ook wat aangenamer. De verzorging was puik, ook zonder extra koffiestops.
Uiteraard waren de kasseien bij Zuidwolde een 'kuitenbijter', iets wat ondergetekende niet snel zal leren. Volgens Titus: 'de hoogste versnelling en doorraggen', maar dan vallen alle onderdelen van mijn Cube fiets er af denk ik.
Kortom: een prima dag, geweldig genoten, fietsles gehad en voor herhaling vatbaar, en dan wellicht met nog meer LBers op de 165km zoals in de wandelgangen te horen viel? Dan gaan we in het voorjaar vast enige LB-fietstrainingsritjes organiseren, want die zijn wel nodig als je minstens 6 uur op je zadel wil blijven zitten.

Groetjes,
Peter, met hulp van BertB, Eppe en Michel

De foto's zijn van o.a. Sabina, Peter en diverse FB'sDe derde komkommerinzending

Beste Nederlander

erik2015
Erik rent alleen op de finish af

Afgelopen maandag deed Erik (van Dijken) op vakantie 's morgens om 7:30u mee aan een 10km minimarathon. Dat deed hij vorige week ook al.
Vorige week deden er 25 lopers mee en deze week 50. Hij werd 3e in 40:25 en de snelste Nederlander. Vorige week werd hij (dacht ik) tweede. Er zit een bergje in bij km 1 en 9 (aldus Erik). Gesterkt door dit resultaat heeft hij zich maar gelijk in geschreven door de marathn van Amsterdam, hihi. War zit Erik? Op de Costa Brava, DEZE campingDe tweede komkommerinzending:

LB-fietstochtje


Foto: Peter, klik

Michel kwam op het idee om i.p.v. een duurloop op zondag een fietstochtje op zondag te gaan doen. Natuurlijk ook omdat de week er op de Bauke Mollema toertocht gereden wordt.
Dat vonden nog 4 andere LBers ook een goed plan. Een leuk tochtje van 50km door de provincie is altijd leuk. Met een gemiddelde snelheid van ca 25km/uur is dat goed vol te houden, ook al moest er vanaf Warffum toch wel even aangezet worden door het windje (nou ja, meer een briesje). Na 2 uur stonden we weer op de carpoolplaats waar deze groepfoto gemaakt is. Allemaal waren we het er over eens: voor herhaling vatbaar! De route van Peter staat HIER.

En voor wie mee wil met de 110km Bauke Mollemal tocht: om 8:45uur verzamelen bij de klimtoren op Kardinge. Er gaat al een groepje met o.a. Eddie, Carla, Lianne, Michel, Elmer, Sabina, Marike, BertB, Marco, Danille. Dus sluit je gewoon aan. de voorinschrijving loopt t/m 2 augustus, zie HIER
De bikkels voor de 165km gaan eerder van start (8uur, o.a. PeterH met Titus, Edward, Harmen).De eerste inzending komt op naam van Edward

Generale repetitie

Bij mij lijkt het ook alsof mijn accu niet goed werkt en ik ga steeds moeilijker lopen. In tegenstelling tot de vrouw kan ik het juiste knopje niet vinden.......

Hardlopen is een eenvoudige sport. Een paar hardloopschoenen is alles wat je nodig hebt, al zijn er steeds meer lopers die zelfs dat niet nodig hebben. Maar om te finishen in de UTMB heb je toch wat meer nodig. Behalve dat er aardig getraind moet worden en de schoenkeuze ook een stuk ingewikkelder ligt, is het grootste struikelblok de keuze van de rugzak. De rugzak staat niet op de verplichte itemlijst van de UTMB, maar is nodig om alle verplichte items die er wl op staan mee te kunnen nemen.
Mijn Salomon rugzak, die ik voor de Lavaredo Ultratrail heb gebruikt, is kapot en de super handige rugzak van North Face, die ik bij de Transgrancanaria heb gebruikt, is veel te klein. Ik DuckDuckGo (ipv Google) wat af en kom tot de keuze van de HOKA EVO R TRAIL BAG. Een rugzak van parachutestof. Superlicht en waterdicht, met een inhoud van maar liefst 17 liter.
hoka
Als ik hem volgepropt heb met een lange broek, shirt met lange mouwen, thermo, regenjas, regenbroek, handschoenen, muts en 2 hoofdlampjes met extra batterijen, wat gelletjes en repen, elastisch rekverband en een overlevingsdeken, is ie al aardig zwaar en vol. Nog twee flesjes water en een waterzak achterin resulteert in een dikke 5 kilo extra die mee de Alpen in gaan.

Omdat je pas weet hoe een rugzak aanvoelt als je ermee gaat rennen ga ik eerst maar s oefenen. Vrijdag na het werk is het zover. Met volle bepakking ga ik vanuit Heerenveen op weg naar Groningen. Ik fiets deze route regelmatig dus ik weet de weg. De eerste meters zijn verschrikkelijk. Stijf van een dag op kantoor en een rugzak die ik niet gewend ben. Ik voel hem schuren over mijn rug en trekken aan mijn linker schouder. Niet aanstellen. Rennen!  

Al snel voelt het rennen goed maar die rugzak blijft irriteren. Na 20 km wijk ik van mijn fietsroute af en pak ik in Beetsterzwaag een stukje bos mee. Als ik uit het bos kom loop ik een tijdje naast een vrouw op een elektrische fiets. Echt snel gaat ze niet. Ze prutst wat aan haar fiets maar veel verschil maakt het niet. Moeizaam blijft ze een paar meter voor me fietsen. Opeens heeft ze het juiste knopje gevonden en als in een komische film schiet de fiets er met haar vandoor. Al snel heeft ze de fiets weer onder controle. Bij mij lijkt het ook alsof mijn accu niet goed werkt en ik ga steeds moeilijker lopen. In tegenstelling tot de vrouw kan ik het juiste knopje niet vinden.

Na 28 kilometer hobbel ik Ureterp binnen. Tijd voor wat verzorging. Ik koop een koude cola bij de snackbar en 2 bananen bij de plaatselijke supermarkt. Als ik weer op weg ga voelt mijn rugzak opeens een stuk lichter. Ik kijk achterom en zie mijn zorgvuldig ingepakte spulletjes verspreid op de grond achter me liggen. Heb ik de rits niet goed dichtgedaan? Ik pak alles weer in en ga op weg naar Marum. Op de fiets is dit een stukje waar ik vaak even extra aanzet en 10 km behoorlijk doortrap. Maar dat aanzetten te voet lukt voor geen meter en ik ben blij als ik na 38 km Marum binnenloop. Ik ga op zoek ga naar een plek om mijn water aan te vullen. Op de parkeerplaats in het centrum, spreekt een man mij aan. "Je hebt al een lekker stukje gelopen" zegt hij. "Ik zag je bij Ureterp in de buurt ook al lopen. Ik heb thuis even wat gegeten en moest nog wat boodschappen doen en zie je nu hier weer". Ik vertel hem dat ik onderweg ben van Heerenveen naar Groningen. Hij heeft ook altijd veel gelopen maar zit nu, zoals hij het zelf formuleert: "vol met reuma". En alsof dat niet erg genoeg is er ook nog kanker bij gekomen. Ja wat zeg je op zo'n moment. Achteraf had ik van alles willen zeggen en vragen maar op dat moment overvalt het me een beetje. We praten nog wat over hardlopen en ondanks zijn moeilijk situatie vind hij het prachtig dat ik ren. Hij wenst me succes. Behalve succes heeft hij me vooral energie gegeven om niet te zeuren en door te rennen. Als ik Marum uitren toetert er opeens een auto. Het is de man met zijn vrouw. Ze hebben hun boodschappen gedaan en zijn op weg naar huis. Het gaat nog even duren voordat ik thuis ben. Ik denk na over wat hij gezegd heeft en ben dankbaar dat hij me er weer bewust van heeft gemaakt om vooral te genieten zolang het kan.

Maar genieten is best moeilijk als de rugzak van 5 kilo je schouder en rug aan het slopen is. Na 45 km ben ik het zat. Dan maar een loser maar ik kan en wil de laatste 20 km niet meer rennen met deze rugzak. Ik ren nog naar Tolbert en na 48 km bel ik Vanessa en vraag haar me op te halen. Terwijl ik uitwandel door de Hoofdstraat in Tolbert kom ik nog een jong musje tegen. Echt bang is deze niet en hij laat me heel dichtbij komen. Ik kan hem bijna aaien. Dan probeert hij een stukje te vliegen. Verder dan de vensterbank komt hij niet. Ik blijf nog even bij hem en ga daarna buiten bij de kapper in een stoeltje zitten wachten op Vanessa. Ik ben er klaar mee. Een mislukte generale. Met een pijnlijke schouder en brandende schuurplekken op de rug gaat de zoektocht naar de ideale rugzak door. Maar zelfs met de ideale rugzak wordt - met mijn huidige conditie - de 100 mijl door de bergen nog een hele klus.

Op 16 augustus een nieuwe generale. Dan loop ik de Ultra Trail de Fantmes in La Roche. Hopelijk dan met een betere rugzak.

Groet,
Edward.
{/moshide}

 

 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst