Verslagje extra heuveltrainingen: 24/31 aug, 7/14/21/28 sept, 5/12 okt 2014
Geschreven door Peter, Nico, Sabina   

Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook! 't Is dan wel geen officiële LB-training, maar doe er je voordeel mee!

De traditionele pizza-avond was op zaterdagavond 25 oktober vanaf 17.30 uur in de pizzeria: Mangia e Bevi, Emmalaan 30 in Bedum. Foto's staan HIER

8e (en laatste) heuveltraining 12 oktober, Kardinge


12okt2014
Foto: Peter; het is wel duidelijk wie de bete volleyballer zou kunnen zijn!

Vandaag 12 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's

De laatste heuveltraining....helaas.... en Nico maakt zijn statistiek op. Totaal 8 heuveltrainingen.
Totaal 31 verschillende gezichten. Dit jaar deelnemers uit alle groepen. 4 LBers hebben alle trainingen gevolgd, 3 personen 7 en 3: 6 maal.
Wat was 't elke week weer genieten: niet alleen van 't mooie weer, maar vooral van de gezelligheid, het bikkelen, voelen dat je sterker wordt, de schitterende en gevarieerde oefeningen - we kunnen de trainers daar niet genoeg voor bedanken - en elke keer de after party, zonder uitzondering.
En ook zonder uitzondering: trainingsfoto's (van Bart, Peter e.a.) en enkele filmpjes, waarvan er één (DEZE) zelfs RTV-Noord gehaald heeft.
En let maar op: het gaat zijn vruchten afwerpen. Enkele PR's zijn al verbeterd, en er volgen er nog meer (Rieta: die 2:20:26 gaat er aan op Terschelling, je bent in topconditie en je duurlopen gaan ook goed, nu heel blijven!).
Op 25 oktober gaan we de trainers nog eens bedanken voor hun inspanning. Altijd leuk!
De meesten kijken al weer uit naar een vervolg, want ze weten anders niet wat ze moeten doen op de zondagochtend.
Dat worden weer zondagduurloopjes? Wie weet!
Vandaag had PeterP weer een aantal prachtige 'vaartspel'-oefeningen uitgedacht, heuvel op en af, 7 min afwisselend stijgen en dalen, keren en wenden. lange interval en korte, afhankelijk van je 'gooi'. Heerlijk. Ook als herstel na een duurloop (PeterH) of midden in een duurloop (Ger).
De afterparty werd verzorgd door Sabina/Erna (drank) en Bert/Janny (happen). Bedankt!
't Was genieten, voor mij acht zondagen lang.

Groet, Peter

7e heuveltraining 5 oktober, Noorderplantsoen


5okt2014
Foto: Bart, Die nieuwe trap!

Vandaag 13 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's en HIER als slideshow en HIER staat ook nog 'n kort filmpje

Deze heuveltraining was anders dan alle andere. Dat kwam natuurlijk (ook) doordat 't voor het eerst niet zonnig en droog was. Gelukkig viel 't weer achteraf erg mee. En weer een nieuw gezicht in deze serie: Ger. Nico had weer een keur aan oefeningen voorbereid. Soms lijkt het wel of niemand luistert, maar niets is minder waar. LBers kunnen goed muliti-tasken en kunnen dus luisteren en kwebbelen tegelijkertijd, haha. Hij wist ons (hoe is het mogelijk) weer een nieuwe trap bij het Noorderplantsoen voor te schotelen, zie de foto's. Uiteraard weer een oefening op heuvel 1 en 2 (degene er al meer zijn geweest weten zo langzamerhand welke heuvels dat zijn). Dit keer als 'toetje' de 4 heuvels achter elkaar, oei, oei. Dat was 't dacht iedereen, maar nee hoor, Nico had ook nog een extra verassing: een achtje op heuvel 4, met 2 trappen en afdalingen. Inmiddels was deze auteur aan het eind van zijn latijn en ging richting auto. Ook omdat hij natuurlijk zijn aandeel in de catering wilde presenteren. Nadat iedereen tijdens deze catering alles had kunnen verwerken, gingen we weer met nieuwe ervaringen naar huis. Nico bedankt voor de training en PeterH voor de catering.
Volgende week (helaas) de laatste heuveltraining in deze serie bij Kardinge.

Groet, Peter
{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}6e heuveltraining 28 september, Noorderplantsoen


21sept2014-2
Foto: Aaldrik Bakker, met dank; KLIK op foto voor vergroting.
9 LBers en 2 gasten op de heuveltraining.
HIER staan alle foto'sen HIER als slideshow

De benenwagen vertrok solo uit Zuidwolde. Die kwam wel heel veel Tocht-om-de-Noord wandelaars tegen (incl Eddy Buisman).
Wat minder LBers dan andere keren op deze training. Maar wel weer 3 nieuwe gezichten. De reden hiervoor is eenvoudig: Thesinge de dag er voor, 3 personen naar Gasselte en de Berlijn-Marathon op TV. Degenen die er wel waren (incl twee gasten van de fam Wedema, leuk!) kregen van Nico een prima gevarieerde training. Dat is op de foto's wel te zien.
Het slingeren langs de pionen was wel heel bijzonder. Uiteraard werden de nodige heuvels bedwongen incl een parcours van 3 heuvels achter elkaar. Een aantal begaven zich nog aan de boot-camp hulpmiddelen.
Na afloop smaakte de koffie/the van Nico en de koeken etc van Marike prima.
Dit was al weer de 6e zonnige heuveltraining, het kan niet op. Nog twee te gaan: op 5 en 12 oktober.
Voor de traditionele pizza-avond lijkt
zaterdagavond 25 oktober de beste optie. Dus reserveer die maar alvast in de agenda.
Nadere mededelingen daarover komen nog.


5e heuveltraining 21 september, Noorderplantsoen

21sept2014
Foto: Peter.
Maar liefst 23 LBers op de heuveltraining: een record.

HIER staan alle foto's (incl die van Bart) en HIER een filmpje

Deze zondagheuveltraining was weer razend leuk. De groep groeit.. En niet alleen in prestaties, maar vooral ook in groepsgrootte,
Ik was er vandaag extra vroeg uit, vandaag was Sab voor de catering. Dus twee kannen koffie op de vroege morgen gezet.
En de eerste training was er taart, dus een meelkoekje kan niet meer haha, Lianne en Anton hadden ons toen verrast.
Ik had er plezier in iets uit te zoeken, stroopkoeken, gevulde koeken en chocolade cake is het geworden.
De after training.. DAAR doen we het voor!!
De training, Ik vind het geweldig, lekker bek op stuur en je best doen, Je EIGEN best doen, alles is goed dus, je loopt je eigen training binnen de groep. En die groep is groots ,enthousiast  en superleuk bezig, Vandaag weer nieuwe koppies, tja.. komt dat door die verhalen, of door die foto’s.. of die catering?? Alles een beetje denk ik, Henk glom al voor de training, ach ja, en dat werkt aanstekelijk.
Als jonge honden de bult op, wat indianen geschreeuw van Bart geloof ik, bikkelen omhoog en denderen omlaag.
Voor mij hoeft dit nooit meer te stoppen, bedacht vanmorgen stiekem dat we al ver gevorderd zijn in het aantal heuveltrainingen, beetje jammer vind ik dat.
Tot nu toe alleen maar mooi weer gehad, zo ook vandaag. Wel waren de voorspellingen anders dan afgelopen dagen, toch menigeen in een hemdje. Ach en als je aan het bruisen bent word je zo warm, tempo 1,2 en 3 omhoog rondje dribbelen en opnieuw. Op naar de volgende uitdaging.
En dan..en dan is er koffie.. meer!
Henk bedankt voor de training vandaag.

T’was weer mooi vandoag!!!!!!!

Sabina

Sabina en Rieta bedankt voor de after party! En Henk voor de leuke training!

{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}

4e heuveltraining 14 september, Noorderplantsoen


14sept2014
Foto: PeterH, hier staan alle foto's van Bart en Peter
De vierde heuveltraining is alweer achter de rug.  Mede door het prachtige nazomerweer was er grote groep (18 personen) die met de training meedeed, deze keer onder leiding van Nico. Iedereen had hard gewerkt, want de shirtjes waren vies, maar misschien kwam dat ook wel door de fietsbanden die Nico had meegebracht voor de oefeningen.  Ook vandaag waren er weer verschillende andere groepen aan het trainen, maar het is niet duidelijk of die ook allemaal voor de heuvels komen. Nico wilde de grootste heuvel voor een volgende keer  bewaren, maar daar was de groep het niet mee eens. Hoewel er al tien minuten langer was getraind dan vorige week, moest die grote heuvel nog twee keer worden “meegenomen”.
Daarna was er koffie met koeken, deze keer verzorgd door Rieta, HenkS en PeterH. Bedankt! Iedereen kon weer tevreden naar huis, al of niet lopend.

groeten, Nico

Een filmpje staat HIER

3e Heuveltraining 7 september, Noorderplantsoen

7sept2014
Foto: Peter Pettinga. Alle foto's staan HIER
Vandaag de eerste van een serie in het Noorderplantsoen met 16 enthousiaste LBers. Alle tentjes van de Noorderzon zijn keurig opgeruimd, op een 2 euro munt na. PeterP had ons bang gemaakt met een pittig parcours. De doorgewinterde heuveltrainers maak je daar natuurlijk niet bang mee, maar sommige nieuwkomers hielden hun hart vast. Je kunt in het Noorderplantsoen super trainen. Dat dachten de vele andere groepjes ook. Op het laatst waren zeker 5 groepjes actief. In ieder geval keken sommige heren hun ogen uit...
Peter had diverse parcoursjes uitgezet, met trappen, versnellingen, snelle afdalingen, bochtenwerk, afdalingen. Voor elk wat wils. Tussendoor maakte hij ook nog wat foto's en een filmpje. Kun je (eindelijk) zien, hoe je looptechniek er uit ziet.

De foto's staan HIER en het fimpje kun je HIER vinden. En dat alles gemaakt met een Kodakje uit New York...

Na afloop was er de gebruikelijke 'koek en zopie'. Bedankt Thom en Bart.
En PeterP uiteraard bedankt voor de prima training!


2e Heuveltraining 31 augustus, Kardinge


31aug2014
Foto: Peter
Opnieuw twee nieuwe gezichten op de heuveltraining: Erna en Rieta. Welkom! Jullie zullen er geen spijt van krijgen.
Het zou wel eens een natte editie kunnen worden, maar gelukkig houden de weersgoden zich nog rustig. Vandaag concentreren we ons helemaal op de Kardinge Bult. Van alle kanten wordt deze bult aangevallen: via de toeloop, de trappen, een estafetteloop en op het laatst met een echt 'vaartspel'. Extra pittig, maar schitterend om te doen. Omdat het zo inspannend was (en omdat de regen en onweer er aan kwam) iets korter dan anders, maar met een 'afterparty'. Bedankt Larissa en Carla!
De foto's gemaakt door Sabina en Peter staan HIER op Picasa

1e Heuveltraining 24 augustus, Kardinge

Heuvels24aug
Foto: HenkS
18 LBers genoten van de training van HenkS en PeterP. Van deze training is nu nog alleen een fotorapportage beschikbaar. De 62 foto's gemaakt door HenkS, Larissa en Peter staan HIER op Picasa.
Een echt verslagje komt vast en zeker nog wel (anders maakt 'Frits' wel een verslagje.........).
Uiteraard worden Anton&Lianne bedankt voor gebak en Jan&Evelyn voor de koffie/thee na afloop.
't Was weer reuze inspannend en gezellig. Bedankt allemaal!


HIER kun je de verslaggeving vinden van 2013.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst