12e AdventureRun, Ameland, 21.1, 10 en 5km, 12 december 2015
Weersgeluk op Ameland en PR voor Harmen!

Ameland2015 1 klein
Foto van Peter v.d. Hulst, meer foto's staan HIER

Wat hadden de lopers van de 12e edities van de AdventureRun op Ameland geluk! Op het moment dat de laatste LBers over de finish kwamen begion het te regenen en niet te zuinig. Die bui was al voorspeld, maar kwam gelukkig een uur later.
Daardoor liepen ze in prima weersomstandigheden en daardoor werden er ook prima tijden gelopen. Dat Harmen in de aanval ging op zijn beste tijd kwam niet als een verrassing. Hij verbeterde zijn beste tijd met 30 seconden en liep dik 8 min sneller dan vorig jaar. Maar ook de prestaties van Michel (zijn eerste wedstrijd sinds Ameland 2014), Marike (6e V55), Rieta (opnieuw onder de 60min) en Sabina mogen er zijn. Bert koos ook voor de 10km om zijn knie te ontzien, nou ja ontzien... de 10km is toch echt behoorlijk pittig. Een prachtig shirt als herinnering (lange mouwen), en traditioneel een afsluitende maaltijd bij 'In de Klaver'. De chauffeurs Bert en Michiel worden bedankt. En.......... Sander heeft aan Thom beloofd weer wat vaker op de training te komen anders komen ze hem gewoon ophalen!
Foto's van Peter, Bert, Jurgen en Harm Jan Kors staan HIER
De Garmin Route van Peter staat HIER.
En een verslagje van Michel.
De uitslagen op Uitslagen.nl verschillen ca 2 sec. De snelste tijden zijn aangehouden.
Krantenartikel en filmpje
21.1km netto
Harmen Stam -30 sec
1:32:42 PR!
Peter v.d. Hulst 1:49:27
Jogchum Oosterhof 1:50:55
Marike Slopsema 1:51:13
Michel Mooiman, zie onder
en Thom Snijder
2:04:39
10km
Jurgen de Vries 57:55
Rieta van Heuveln 59:35
Sabina Oudman 59:46
Bert Bos 59:46
Sander de Vries 1:08:16
5km
Daniëlle Kors 32:57


Link naar de website

Na een jaar blessureleed is dit de eerste wedstrijd van het jaar voor mij. En.... de spreuk van het jaar is.........

Lees verslagje van Michel>>>
De laatste jaren gaan we met groepje naar Ameland. Gelukkig behoor ik ook tot deze groep. Vroeg bedje uit om de boot van half tien te halen. We zijn dit jaar met 9 LBers op de deze boot, dus heel erg gezellig. Thom doet voor het eerst mee en loopt met mij mee. Na een jaar blessureleed is dit de eerste wedstrijd van het jaar voor mij. De boot zit tot zijn nok toe vol. En Sander zit op de tocht. De deur ga wel open maar hij gaat bijna niet dicht.
Op Ameland aangekomen is het eerst een shopuurtje, waar Bert en Sabina nog de laatste mode in kopen. Daarna even gezellig een kopje koffie drinken, shirt ophalen en dan naar de sporthal. Dit jaar doen Rieta, Bert, Sabina, Jurgen,Sander aan de 10 km mee en Thom, Marieke, Peter, Jogchum en ik aan de halve mee.
De 10 begint 20 min eerder dan de halve dus kunnen we mooi nog even naar iedereen kijken. Wij starten om 13.45. Ik loop samen met Thom en ik hebt geen hoge verwachtingen - lekker lopen. We zien wel. Eerst door het bos, dan 2 keer het strand op en neer en door de duinpaden. Maakt deze loop wel lastig maar ook mooi. Via de dijk weer terug naar Nes. Kan een heel verhaal over de loop houden, maar ik denk zo: loop hem volgend jaar ook gezellig mee.
Ik was super trots op mijn eindtijd en ik denk iedereen wel zowel bij de 10 als bij halve, Harm liep een supertijd en zijn vriendin Daniëlle ook. Daarna met de boot van half 6 terug om lekker after eten bij de Klaver. Mijn vriendin de serveerster was er niet meer; zij heeft voor een andere carričre gekozen. Nasat iedereen lekker heeft gegeten gingen we weer naar huis - was om 23.30 thuis.
Een hele leuke dag gehad  en iedereen was super blij. Denk dat de meeste volgend jaar weer mee doen .
En.... de spreuk van het jaar is:
Je kan geen twee keer een wedstrijd lopen in het weekend, maar je kan wel andere dingen twee keer in het weekend doen!

Aldus:
Michel


Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 14 december 2015 15:40
Peter Pet
Goed gedaan Michel. Blijf heel.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst