NW bij Kardinge(bult), 13 februari 2016
Geschreven door Herman Julius, foto's: Gert Jan   
Rond Kardinge vanaf Zuidwolde

Met z’n achten aan de wandel rond Kardinge vanaf Moeke Vaatstra (Zuidwolde)

13febr2016 1 klein
Foto's Gert Jan
Acht leden, van de wandel/nordicwalkers afdeling van de loopgroep Bedum, verzamelden zich zaterdag 13 februari  jl. bij uitbaatster Moeke Vaatstra te Zuidwolde om in het Groninger recreatiegebied Kardinge hun beste beentje voor te zetten.
De heren Wim, Piet, Reinder, Gert-Jan en Herman waren in de meerderheid versus de dames Dia, Fenna, Marijke. De route blijkt voorgelopen door Wim.
Met stevige pas gingen we langs het Boterdiep en dan tegenover de Hornbach de sluis over. We scheerden langs de rand van Beijum en wat al gevreesd werd kwam uit, de Kardingerberg 32 meter hoog dook op. Vervolgens werden we uitgenodigd om het uitzicht van deze hoog(s)te punt te bewonderen. De aanwezige  zware bewolking was een spelbreker want het uitzicht was uitzichtloos. Wim probeerde het nog te compenseren door vanuit een kennelijk fotografisch geheugen ons voor ogen te schetsen hoe het met een helder zicht de Eemshaven (28km hemelsbreed) en de zandbank met zeerobben voor de kust van Emden waar te nemen zou zijn. Helaas!
 
 13febr2016 1
 
 
Op de berg werd ons groepsfotootje geschoten waarbij Piet het niet schuwde om met gevaar voor eigen leven dicht bij de afgrond ons te vereeuwigen op zijn klik-box. Gert-Jan gebruikte hiervoor gewoon zijn smartphone met groothoeklens. De berg verlatend constateerde Reinder dan het bergaf gaan makkelijker is dan omhoog. Onder de bezielende leiding van Marijke wandelende we verder in het prachtige recreatiegebied. Rond om ons werd heftig gesport, joggers en hardlopers en ijsbaanschaatsers die kennelijk in de buitenlucht de warming up deden. Geweldig is het vertoeven in deze een weide en watervogels rijke omgeving. Dia wees ons op het grote aantal aalscholvers dat waar te nemen was in het Zilvermeer dat door de gemeente Groningen steevast Kardingeplas wordt genoemd. Toen de kerktoren van Zuidwolde weer in het zicht kwam werd er door Fenna druk gespeculeerd of de koffie met appelgebak of met monchou geconsumeerd moest worden. Ter plekke bij Moeke Vaatstra bleek al gauw dat alleen de monchou in beperkte mate aanwezig was. Dit kon de pret niet drukken. Bij een koppie leut kletsten we nog wat na en sloten een geslaagde ochtendwandeling in een gezellige vriendschappelijke sfeer af.

13febr2016 2

Uw meewandelende verslaggever Herman Julius

Zie ook deze artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst