Reitdiephaven try-out 1/8 Triatlon, 4 september2016
Geschreven door Peter   

Succesvolle try-out in Reitdiephaven!

ReitdiepHavenRunTriatlon2016 klein
Foto: Eddie Frankruijter, meer foto's staan HIER
en HIER
'In mijn achtertuin moet je een 1/8 triatlon kunnen organiseren', zo moet PeterSport (Peter Pettinga) gedacht hebben. Hij trommelde wat liefhebbers op waaronder de LBers Carla, Petra, Erik en hijzelf van de loopgroep en ging op zaterdag op pad voor de laatste stukjes van het parcours. Deze liefhebbers lieten zich door het slechte weer op de zondagochtend niet van de wijs brengen en doken in het haventje in de 'plomp', voor de 500m zwemmen. Gezien de foto's zijn er nog wel wat verbeteringen mogelijk in het materiaal van de (sommige aspirant) triatlondeelnemers, maar je ziet ook alleen maar lachende gezichten (ondanks dat er ook wel eens een afslagje gemist werden er 7km meer gefietst werd haha).
Erik van Dijken wist als eerste de finish te bereiken in deze try-out, die PeterSport kennende zeker een vervolg gaat krijgen!
Zie het verslagje van PeterP bij de reakties

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 04 september 2016 22:03
Peter Pet
Het was op het juiste moment weer droog geworden deze zondagochtend. Toch moesten we met het zwemmen beginnen en werd het dus toch gelijk een nat pak. Chris(Reitdiep) en Carla blonken met dit onderdeel bij de start al uit met hun materiaal.Ik had deze zomer alleen nog maar wat gedobberd op mijn matje en had dit voor dit onderdeel gekozen voor een lang strak hardloopbroekje, bij het betreden van het water kwam ik erachter dat het touwtje ontbrak. Volgens de overige deelnemers zou dit toch niet uitmaken gezien mijn trage snelheid in het water, de messen waren dus geslepen!
Ondanks dat ik had vermeld dat het geen wedstrijd was, gingen alle 6 de deelnemers toch voor hun eigen tijd. Na 50 meter zwemmen van mij zelf, lag ik denk ik al zo'n 200m achter op de eerste (Chris). Na heet eerste rondje (ik dacht zelf ca. 500m gemeten te hebben over de totale lengte van het zwemmen) had ik al vermoeide benen. Hier valt nog wel wat te verbeteren dacht ik bij mezelf.
Als 5e uit het water van de 6, dat kon een stuk minder. Maar mijn achterstand op de eerste 4 moet denk ik al wel tot rond de 5 minuten zijn opgelopen.
Lekker wisselen, mijn broekje hou ik aan. De buurvrouwen hoeven niet alles te zien, ik trek mijn wielerbroekje over mijn "zwembroek" heen en trek nog een mooi 'good old' Rabo shirt aan. Echte wielerschoenen (met klik) en dan ga ik voor mijn 20,6km fietsen.
Het is nog steeds droog, de weg is wel nat, de pijlen die ik heb gekalkt met graffiti op zaterdag zie je daardoor wat minder, als dat maar goed gaat. Ik had de route bij het verlaten van huis (start voor ons huis) nog eens verteld, niemand had vragen meer, dus dat zou moeten goed komen.
Het fietsen (Petra en Ingrid op hun sportieve fiets ipv een racefiets) ging redelijk, al hadden we de wind pal tegen vanaf Dorkwerd richting Friesestraatweg. Maar waar je de wind tegen hebt, heb je hem ook ergens mee. Het parcours kwam gedeeltelijk over de route van de ReitdiephavenRun.
Met een gemiddeld van ruim 28 was het aardig, ik had toch wel op 30km gehoopt op dit korte stukje. Het zwemmen had me geen goed gedaan en de wind was te hard tegen.
Ik ben de eerste 4 (Chris, Erik, Carla en Petra) niet tegen gekomen onderweg. Ik had toch in de verte wel iemand moeten zien, dacht ik bij mezelf. Wel had ik nummer 6 (Ingrid) nog een rondje ingehaald. Het rondje is precies(!)6km en moest zo'n 3 1/2 keer gedaan worden. Op zich wel een mooi fiets parcours en eigenlijk kom je geen verkeer tegen.
Ik was weer bij de Reitdiephaven aangekomen.Ik zag Chris lopen. "Hoeveel rondjes moet je nog?" vroeg ik. "Nog 4" zei hij. Ohw dacht ik, dan lig ik dus maar zo'n 5 minuten achter, dat viel me erg mee. Ook zag ik al snel Erik en Carla lopen, maar geen Petra.
De 5km bestond uit precies 5 x een rondje van 1km. Ook hier kwamen we weer bij ons huis langs, waar zich nog wat meer buurtjes hadden verzameld.
"Hup Peter, je bent 4e, pak ze nog". 4e? Waar is Petra dan gebleven? Ik vraag Carla, waarbij ik kom te lopen. Ze denkt dat dat Petra verdwaald is.......
Na mijn 2e ronde zie ik ineens de lachende Petra SMILEYS_SMILE. De verhalen zullen we straks wel horen, maar dat er iets mis is gegaan is wel duidelijk.
Erik was inmiddels met fietsen Chris voorbij gegaan is mij inmiddels duidelijk, Chris ligt 2e en Carla 3e. Het begint op dat moment heel hard te regenen. Als ik met mijn laatste rondje begin, komt Ingrid er ook aan fietsen. Erik is inmiddels al gefinished.
Chris haal ik net niet meer in, op de valreep haal ik Carla nog in, maar Carla en Chris moesten nog een stukje omfietsen omdat de brug omhoog stond.
Ook tijdens het lopen, ging de brug nog een keertje omhoog, dat was ook de charme van deze try-out. Ik had ze er al voor gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. Maar ik vond dit rondje het leukst en het was precies een kilometer. Als het ooit nog eens wat grootser wordt (wat tot nu toe nog niet de bedoeling is, max 20-25 is prima) zou ik een andere keuze maken. Uiteindelijk liepen we wel de exacte afstand.
Ingrid moest nog even door, we hebben haar met z'n allen binnengehaald. Buiten was het weer opgeknapt, Annemiek zorgde voor de catering en Erik had al gedouched.
Al met al een geslaagde 1e editie. Zolang het kleinschalig blijft hoef je (bijna) niets te regelen. Behalve dan deugdelijke route....... Petra had door het natte wegdek inderdaad een pijl gemist bij Dorkwerd en was rechtdoor gefietst (zo'n 6km om gefietst)
Omgerekend zal dit ongeveer de uitslag zijn geweest:
1. Erik 1.18,11, 2. Chris ca. 1.20,00, 3. Carla en Petra ca 1.25,00, 5. Peter 1.27,00, 6 Ingrid 1.51,00.
(tijd Erik is officieel incl wissels, volgens Carla hadden we 720m gezwommen)
Volgend jaar zeker weer, in het voorjaar van 2017 een run-bike-run.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst