Run van Winschoten, 100, 50 en 10x10km estafette, 10 september 2016
LB-team finisht als 23e v.d. 220 teams op de 10x10km estafette

Ben wint (opnieuw) met team Oudman de 10x10km estafette

Warmte velt LB-ultralopers op 100 en 50km


Winschoten2016

Foto: Jan/Evelyn; meer foto's van Jan/Evelyn staan HIER en foto's van Remko e.a. staan HIER

Sinds 2009 had er geen LB-team meer aan de start gestaan van de 10x10km estafette. Zou 't dit jaar wel lukken? Sander had zich voor de derde keer op rij opgegeven en hij werd niet teleurgesteld: er is een compleet team! Erg leuk. En Edward start op de 100 en Vanessa op de 50km. Extra leuk en spannend. Erika ging de winkels op Paddepoel langs voor sponsoring en met succes. Ook Erik wist nog wat vers fruit te versieren. En zoals vaker in Winschoten: het was er warm, heel warm. De temperatuur kwam boven de 25 graden en dan is ultralopen eigenlijk niet meer te goed. Dat ondervonden de ervaren ultralopers Edward en Vanessa. Edward, die voor een 100km loop zijn hand niet omdraait moest na 60km de strijd staken. Vanessa had al eerder de handdoek in de ring geworpen. Jammer, maar het was gewoon te warm.
Het LB-estaffetteteam heeft 't dan wel veel gemakkelijker. Een 10km is nog wel te doen. Remko had een keurig 'clubhuis' neergezet met tafels en vlaggen. Omdat Ben in team Oudman tweemaal moest 'optreden' kwam Peter Stokje het LB-team versterken. Het was zijn wedstrijd'debuut' zonder 'pennen', zoals op FB te lezen was. Hij deed 't uitstekend. Door de 'echte' LBers werd ook prima gelopen, zodat de voorspelde tijd van 8u07 bijna gehaald werd. De drie dames in het team liepen sterke tijden; Erik staagde er in met zijn 40minuten maar liefst 10 andere teams in te halen. Dat alles resulteerde in een 23e plaats van de 220 team, 16e v.d. 62 bij de atletiekverenigingen. Ben wist met team Oudman opnieuw de estafette te winnen.
Remko verzorgde 'live' updates vanaf Winschoten. Zijn foto's en fillmpjes staan HIER.
Ook Jan en Evelyn maakte foto's; ze staan HIER
Sportief dat (de geblesseerde) Stefan er ook was.
Er liepen ook nog enkele andere LBers mee in estafetteteams.

100km
netto
Edward Pechler 5:13:41 (60km)
50km
Vanessa Wuijster 3:05:41 (30km)
LB-team 10x10 km
Erika Broekema 44:46
Ger Coster 46:13
Peter Stokje 52:42
Petra Bus 46:13
Remko v.d. Sluis 43:54
Thom Snijder 49:21
Sander de Vries 1:05:33
Erik van Dijken 40:11
Annelies Kamminga 59:31
Jan Schipper 42:02
Totaal 8:10:22
Team Oudman
Ben Stellingwerf (2x), eerste plaats 32:56
35:18
Ander team
Corrie BijmoltAlle sponsoren bedankt!!

Linknaar de website

Het parcours is best leuk als je n rondje moet lopen maar na een paar rondjes beginnen de irritaties. Mede doordat mijn benen er vandaag geen zin in hebben zijn de vele kinderen die, goed bedoeld, sponzen en water aanreiken een bron van irritatie......
Lees verslagje van Edward>>>


Eindelijk sta ik dan aan de start van de run van Winschoten. Iets wat elke ultraloper een keer moet lopen zeggen ze. Maar ben ik wel een ultraloper? Ik loop wel eens ver maar dan toch vooral in de bergen. Ik heb dan ook helemaal geen zin in 10 rondjes van 10 km door Winschoten en Heiligerlee. Het schijnt in de straten erg gezellig te zijn maar - zoals later blijkt - vooral voor de toeschouwers. Zelf zijn we elk jaar wel in Winschoten te vinden in het parkje om de lopers aan te moedigen en/of te verzorgen.

Remko heeft een geweldige tent geregeld. We staan op een schaduwrijk plekje in het parkje tegenover loopgroep Roden. Maar vandaag moet ik zelf uren rennen ipv lekker te relaxen in het park om de lopers aan te moedigen.

Ik ga veel te hard van start. Ik loop in een groepje met een Zweedse en een Engelse dame. De Zweedse dame babbelt alsof ze een trainingsrondje doet en finisht dan ook onder de 8 uur. Na de eerste ronde laat ik ze gaan want dit tempo ga ik nooit volhouden. Stefan zorgt voor koud water en geeft me soms een vaag drankje.

Het parcours is best leuk als je n rondje moet lopen maar na een paar rondjes beginnen de irritaties. Mede doordat mijn benen er vandaag geen zin in hebben zijn de vele kinderen die, goed bedoeld, sponzen en water aanreiken een bron van irritatie. Je wil toch vriendelijk blijven maar dat valt niet mee als je om de paar meter wordt lastiggevallen door opdringerige kinderen die je de sponzen bijna in je hand willen duwen. Voor het dorp lijkt het op een extra Koningsdag waarbij de lopers slechts achtergrondruis zijn. Hoe later het wordt, hoe minder belangstelling ze hebben voor de lopers en voel je je bijna een indringer op hun feestje.

Natuurlijk zou ik dit allemaal niet denken als ik lekker liep. Zo snel als de eerste 3 rondjes voorbij vliegen zo lang duren de volgende rondjes. Vanessa heeft ook slechte benen en nadat ik haar heb ingehaald in de derde ronde kapt ze ermee. De hitte valt mee. Ik kan me goed koelen maar mijn benen hebben er echt geen zin in. Mentaal ben ik ook al gebroken en kan me niet motiveren. Elke keer als ik langs de Bedumtent kom denk ik dat het veel gezelliger is langs het parcours dan op het parcours.

De 50 km gaat nog in 4 uur en 12 minuten. Ik probeer me te motiveren door te denken dan ik over de laatste 50 km nog 5 uur en een kwartier mag doen om nog onder de 9:30 te finishen. Een rondje in 1:05 moet toch een makkie zijn.

De zesde ronde wordt een drama. Ik moet een paar keer wandelen en heb er totaal geen plezier meer in. Zwaar wordt het altijd met ultralopen. Dipjes gaan over. Een ultra begint ook pas na 70 km.  Maar ik heb geen zin om te wachten of de dip overgaat. Ik heb het wel gehad hier. Ik weet dat de volgende 4 rondjes mij niets nieuws gaan brengen. Ik zie op tegen de, met verbrande lijklucht van niet menselijke dieren doordrenkte versierde straten.

Ik weet het zeker: voor mij dit jaar geen ultra's meer. Volgend jaar een mooie ultra in de bergen uitzoeken. Nu een paar maanden rusten. Ik heb nog 1 wedstrijd staan dit jaar: de Gaasterlandtrail en die is gelukkig maar 37 km.

Als ik ooit weer naar Winschoten ga zal het als supporter of als estafetteloper zijn. Want het Bedumer-estafette team was wl een groot succes. Al zou je het niet zeggen, ik heb een prachtige dag gehad. Bedankt Remko voor het organiseren en de mooie Bedumtent, Stefan voor de verzorging en alle anderen voor de support. Er was voor iedereen genoeg eten en drinken en een echt scorebord om de standen bij te houden. Er was zelfs aan een bedje gedacht waar ik na 60 km dankbaar gebruik van heb gemaakt. Volgende keer alleen nog een masseur/masseuse regelen. Hopelijk inspireert dit anderen zodat we volgend jaar met meerdere teams een dagje Winschoten doen.

Groet,
Edward

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 11 september 2016 17:50
Remko
Het was een gezellige en geslaagde dag. Ik vond het prachtig om te zien hoe betrokken iedereen was, loper of niet-loper, zowel bij de aanloop naar de Run als op de Run zelf.
Mooi om te zien hoe iedereen voor elke (Ultra)loper klaarstond. Ook al gooide de warmte een beetje roet in onze resultaten..de ambities voor volgend jaar staan al klaar: meer 50k lopers en misschien wel een 2e estafetteploeg.
En het "mobiele clubhuis" gaat uiteraard mee!

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst