Zac Freudenburg Cross, 7 km, 21 januari 2017
Glibberend naar 2e plaats in het Stadspark

ZacsCross2017
Foto: PeterH - die er tijdens een duurloop vanaf huis 'toevallig' langs liep.

Opnieuw was Erika bij de wedstrijd 't dichtst bij haar huis. Was 't vorig jaar blubber en modder, nu was het glibberen op sneeuw en ijs. Een 'uitdagend' parcours, zo noemen we dat. Ze liep erg sterk en was tevreden over het resultaat. En dat mag ook als je tweede wordt in dit sterke deelnemersveld. Gefeliciteerd! En Zac dan? Die deed het startschot van de lange cross en wint met een voorsprong van ruim 3 minuten.

Erika: Ken je het gevoel, dat je eigenlijk niet meer kan, je wilt uitstappen, je door de pijngrens heen moet....een stemmetje in je hoofd zegt kom op nog even. Het podium heb je sowieso....

Dat gevoel kreeg ik na 3 ronden van de 5 ronden door het prachtige Stadspark. Vanaf de start ging het geweld los. Het ging hard, positie zoeken, zoveel mogelijk binnenbochten pakken en af en toe werd er een duwtje gegeven. Koers is koers. Na een halve ronde liep ik net achter een groepje van 3. Ik probeerde er naar toe te lopen, het lukte niet. Even later kwam Vera Keidel langszij...het tempo lag te hoog om mee kunnen gaan. Na de 1e doorkomst liep ik op positie 6 overall en 2e Senior. Ik kon de 2e plek vasthouden, overall uiteindelijk 7e. Maar.....klagen doen we niet, dit is de mooiste cross van het noorden!


7 km (7,15)
Erika Broekema, 2e VSen 33:27Link naar de website

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst