Drents Friese Wold Marathon, 42 en 10km, Diever, 25 maart 2017

Een hele speciale marathon!

Diever maart2017-1a
Foto: Annelies
Thom was goed getraind voor zijn zesde marathon. De marathon in Diever is een speciale. Na 20km wordt 't pittig en erg mooi. Je loopt er hele stukken alleen en bent dus op je eigen tempo aangewezen. Thom slaagde er in deze pittige marathon te voltooien. Zijn verhaal daarbij vind je hieronder. Prachtig Thom! Klasse Thom en gefeliciteerd!
Annelies koos voor de 10km en liep die in een prima tijd als 5e dame op deze afstand. Als we de tijd in Ekenstein vergeten (51:23) dan is dit zelfs een PR van 57sec. Klasse!

42.2km  netto
Thom Snijder, lees onder 4:17:29
10km
Annelies Kamminga - 57sec, 5e dame
52:41 PR!


Link naar de website

Al een hele tijd vliegt er een kraai in de buurt, deze schreeuwt steeds drie keer... Kra, Kra, Kra
Ik wandel voor het eerst even en hoor die stomme kraai weer. Ik begin te lachen en tegen die kraai. Ik weet het lieverd, ik ga verder.

Lees het prachtige verslag van Thom >>>


De marathon voor Rianne

Diever maart2017-2

Vandaag de marathon van Diever. Voor het eerst geen zin meer in het hardlopen, geen energie, geen plezier, en mijn hoofd er totaal niet meer bij.
Op weg naar Diever samen met Annelies, ik ben stil, praat weinig en ben verdrietig. Vandaag is het precies vier weken geleden dat mijn peetdochter is overleden door een auto ongeluk. Het gemis om Rianne wordt steeds erger en dan staat er vandaag ook nog de marathon op de programma.

In Diever aangekomen is het daar heerlijk weer, de mensen gemoedelijk. Alle omstandigheden om een super marathon te lopen, maar ik heb nog steeds geen zin. Veel te weinig slaap van de laatste weken is zeker geen goed iets voor deze afstand. Maar ik had mijn zinnen nu eenmaal gezet op deze marathon. Want hier ben ik al eens eerder uitgestapt, en dat zat mij niet lekker dus ik moest en zal deze marathon op mijn naam willen hebben.

Ik was blij dat Annelies bij me was, dat gaf me rust. Om 12.15 eindelijk de start. Eerst twee rondjes door het oh zo prachtige Diever en dan richting het bos, het dorp uit stond Annelies mij aan te moedigen, ze schreeuwde. Jij gaat veel te snel. Ik kijken op mijn horloge en zie dat zij gelijk heeft. Ik probeer gelijk weer op marathontempo te komen maar ik heb al snel door dat het niet mijn dag is vandaag. Totaal niet gefocust, kan me niet op deze marathon instellen. Na vijf kilometer loop ik al alleen, maar ik vind het heerlijk want alles om me heen is prachtig, de zonnestralen door de boomtoppen, het kabbelende water, het briesje wind. Alles om me heen is stil, echt heerlijk precies wat ik nodig heb. Maar niet alles is stil besef ik net. Al een hele tijd vliegt er een kraai in de buurt, deze schreeuwt steeds drie keer... Kra, Kra, Kra precies zo als op de begrafenis van Rianne. Daar waren zo veel mensen, maar ook zo stil als nu, behalve die kraai dan, die hoorde je er boven uit. Ik hoor me zelf zeggen: hoi lieverd , vlieg je mee. Ik weet dat het niet kan, maar het geeft me wel rust. Na zo'n 20 kilometer begint het zware stuk te komen, veel heuvels, open vlakte en de zon doet zijn best om mij een behoorlijke rode kleur te geven. Na ongeveer 23 kilometer begint mijn maag te protesteren en besef me dat dit veel te vroeg is, maar goed ik ben over de helft dus niet aan denken. Ik kijk om me heen en zie dat het hier wel heel erg mooi is, ik hoor de kraai weer. Alsof deze zegt: doorgaan jij kan het.

Na 32 kilometer weer een drinkpost. Ik drink nog wat en ga weer verder maar merk dat mijn maag niet meer tegen dit bekertje water kan en moet dan ook mijn maag legen. Ik wandel voor het eerst even en hoor die stomme kraai weer. Ik begin te lachen en tegen die kraai. Ik weet het lieverd, ik ga verder. Ik probeer weer op de 6 minuten te lopen maar dat gaat nu moeilijk. Bij de 37 punt zie ik Annelies aan komen lopen, ben blij om haar te zien. Ze vraagt me hoe het gaat, en samen lopen we naar het einde. Ik zie dat mijn polar horloge er mee is gestopt, rotding zeg ik tegen Annelies, zij moet lachen en die stomme kraai ook geloof ik. Ik zie de hunebed in de verte en hoor Jan Kooistra al. Nu moet ik wel door. Ik bedank die kraai voor het meevliegen en Annelies voor haar support

Weer een marathon gehaald, en wat voor een. Diever is zwaar, maar o zo mooi.
Voldaan rijden we weer naar huis.

Groet Thom.Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst