De marathon voor Rianne, Diever, 25 maart 2017
Geschreven door Thom   
Al een hele tijd vliegt er een kraai in de buurt, deze schreeuwt steeds drie keer... Kra, Kra, Kra
Ik wandel voor het eerst even en hoor die stomme kraai weer. Ik begin te lachen en tegen die kraai. Ik weet het lieverd, ik ga verder.


De marathon voor Rianne

Diever maart2017-2

Vandaag de marathon van Diever. Voor het eerst geen zin meer in het hardlopen, geen energie, geen plezier, en mijn hoofd er totaal niet meer bij.
Op weg naar Diever samen met Annelies, ik ben stil, praat weinig en ben verdrietig. Vandaag is het precies vier weken geleden dat mijn peetdochter is overleden door een auto ongeluk. Het gemis om Rianne wordt steeds erger en dan staat er vandaag ook nog de marathon op de programma.

In Diever aangekomen is het daar heerlijk weer, de mensen gemoedelijk. Alle omstandigheden om een super marathon te lopen, maar ik heb nog steeds geen zin. Veel te weinig slaap van de laatste weken is zeker geen goed iets voor deze afstand. Maar ik had mijn zinnen nu eenmaal gezet op deze marathon. Want hier ben ik al eens eerder uitgestapt, en dat zat mij niet lekker dus ik moest en zal deze marathon op mijn naam willen hebben.

Ik was blij dat Annelies bij me was, dat gaf me rust. Om 12.15 eindelijk de start. Eerst twee rondjes door het oh zo prachtige Diever en dan richting het bos, het dorp uit stond Annelies mij aan te moedigen, ze schreeuwde. Jij gaat veel te snel. Ik kijken op mijn horloge en zie dat zij gelijk heeft. Ik probeer gelijk weer op marathontempo te komen maar ik heb al snel door dat het niet mijn dag is vandaag. Totaal niet gefocust, kan me niet op deze marathon instellen. Na vijf kilometer loop ik al alleen, maar ik vind het heerlijk want alles om me heen is prachtig, de zonnestralen door de boomtoppen, het kabbelende water, het briesje wind. Alles om me heen is stil, echt heerlijk precies wat ik nodig heb. Maar niet alles is stil besef ik net. Al een hele tijd vliegt er een kraai in de buurt, deze schreeuwt steeds drie keer... Kra, Kra, Kra precies zo als op de begrafenis van Rianne. Daar waren zo veel mensen, maar ook zo stil als nu, behalve die kraai dan, die hoorde je er boven uit. Ik hoor me zelf zeggen: hoi lieverd , vlieg je mee. Ik weet dat het niet kan, maar het geeft me wel rust. Na zo'n 20 kilometer begint het zware stuk te komen, veel heuvels, open vlakte en de zon doet zijn best om mij een behoorlijke rode kleur te geven. Na ongeveer 23 kilometer begint mijn maag te protesteren en besef me dat dit veel te vroeg is, maar goed ik ben over de helft dus niet aan denken. Ik kijk om me heen en zie dat het hier wel heel erg mooi is, ik hoor de kraai weer. Alsof deze zegt: doorgaan jij kan het.

Na 32 kilometer weer een drinkpost. Ik drink nog wat en ga weer verder maar merk dat mijn maag niet meer tegen dit bekertje water kan en moet dan ook mijn maag legen. Ik wandel voor het eerst even en hoor die stomme kraai weer. Ik begin te lachen en tegen die kraai. Ik weet het lieverd, ik ga verder. Ik probeer weer op de 6 minuten te lopen maar dat gaat nu moeilijk. Bij de 37 punt zie ik Annelies aan komen lopen, ben blij om haar te zien. Ze vraagt me hoe het gaat, en samen lopen we naar het einde. Ik zie dat mijn polar horloge er mee is gestopt, rotding zeg ik tegen Annelies, zij moet lachen en die stomme kraai ook geloof ik. Ik zie de hunebed in de verte en hoor Jan Kooistra al. Nu moet ik wel door. Ik bedank die kraai voor het meevliegen en Annelies voor haar support

Weer een marathon gehaald, en wat voor een. Diever is zwaar, maar o zo mooi.
Voldaan rijden we weer naar huis.

Groet Thom.
Reacties (12) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 26 maart 2017 17:49
webredactie
Thom: je overtreft jezelf met dit prachtige en ontroerende verslag. Iedereen moet dit gaan lezen!
2 zondag 26 maart 2017 18:19
Petra Buist
Prachtig Thom, super prestatie.
Bijzonder aangrijpend geschreven.
Respect!!!
3 zondag 26 maart 2017 18:45
Sonja
Oohhhh Tom wat een prestatie. Respect. Knuff
4 zondag 26 maart 2017 19:10
Stien
Ontroering Thom Liefs! SMILEYS_TWISTED_EVIL
5 zondag 26 maart 2017 19:42
Jilky
Ik ben super trots op jou goed dat de kraai en Annelies bij je was.

Je hebt de marathon ondanks het verdriet en verlies van onze Rianne toch kunnen uitlopen diep respect voor jou en een diepe buiging.
6 zondag 26 maart 2017 19:46
Johan
H Thom wat een prachtig verslag van diever. En erg trots dat je hem alsnog uitgelopen hebt.
7 zondag 26 maart 2017 19:47
Erik
Thom loopvriend,

Respect dat je hem hebt uitgelopen.
Na zo'n tragische gebeurtenis kun je zien dat je mentaal heel sterk bent.
Voor Rianne heb je dit uitgelopen.

Sterkte

Hoop snel weer een wedstrijdje met je te mogen lopen.
Erik

Groetjes Erik
Hop
8 zondag 26 maart 2017 20:00
Dick Huizing
Een heel mooi en ontroerend verslag van een bijzondere marathon. Die je met een roep van een kraai en de gedachte aan Rianne je de finish hebt gehaald. Deze marathon blijft je je altijd herinneren.
9 zondag 26 maart 2017 20:10
Alex Oskam
Pracht verslag kerel....
10 maandag 27 maart 2017 06:34
Frederiek
Ontroerend Thom. Brok in de keel. Goed dat je heb gelopen.
11 donderdag 30 maart 2017 14:43
Anke
Top gedaan Thom
12 vrijdag 31 maart 2017 22:05
dirk
Moi Thom, nu ik dit lees heb ik een brok in mijn keel. Maar respect voor jou dat jij je doel hebt bereikt. Dirk.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst