The Walkthrough, Groningen, 6,5km, 2 juni 2017
Geschreven door Nico   
De Kast in en door een smeerkuil...

WalkThrough2017
Foto: via Nico; meer foto's staan HIER

Vrijdag 2 juni deden Greetje de Jong, Elly de Lange, Heino Pot, Geert Reiffers, Rieka Reiffers, Nico Vierkant en  Eppe Wolfis mee aan de WalkThrough (dat is Engels voor stadsloop met hindernissen). Zoiets was er ook al in april, maar kennelijk is dit een goed verdienmodel.
Omdat het mooi weer was, liepen we van de parkeergarage aan het Boterdiep naar de Mediacentrale. We kwamen door een nieuwbouwwijk (“Wat ben ik blij dat ik in Bedum woon” hoorde ik) We zagen bij aankomst net de eerste groep vertrekken.


Vlak voor onze start, kwam iemand (Jan) op ons af of wij van de Loopgroep Bedum waren. En dat stond nota bene heel duidelijk voor- en achterop onze shirts. Hij vroeg wie de coördinator was. Dat was Peter en die liep niet mee. “Of is hij ziek?” daarmee doelend op David Samson die wegens migraine had moeten afhaken. We hadden als groep recht op een envelop met inhoud, maar hadden die niet ontvangen bij het ophalen van onze startbewijzen. Jan zou het regelen. Op het moment van de start bleek de envelop alleen een selfiestick te bevatten. Jan zag ook dat er geen consumptiemuntjes in zaten, maar hij zou het regelen.
Toen gingen we van start, in een groep van zo’n 80 mensen, in een mooi duurloop tempo met prachtig weer.
We gingen in veel gebouwen met de trap een verdieping hoger kantoren bekijken. Ook kwamen we door het Noorderpoortcollege Automotive (Als je een Walkthrough organiseert, kun je dat niet Autotechniek noemen). We liepen er door een smeerkuil (een soort loopgraaf onder een vrachtauto door). We gingen als de brandweer door de Kazerne aan de Sontweg.
We bleven als groep mooi bij elkaar en er was een prima sfeer. Dankzij het mooie weer waren er ook nog toeschouwers langs de kant en bij het Kattendiep veel drukbevolkte terrasjes.
In de Oosterstraat liepen we De Kast in, maar niemand kwam uit De Kast want het liep over in De Grote Griet. Toen waren we wel op de Grote Markt maar nog niet op het eindpunt. Via het Martinikerkhof kwamen we toch bij de Finish waar we werden onthaald me water en een medaille. We kregen toch gratis onze consumptie en daarna was het wachten op de kleding (hier deed het wat denken aan de 4Mijl van Groningen).
Het was een mooi evenement.


De route van Eppe (die ook lopend terug ging naar Beem!) staat HIER. Sander deed mee met Loopgroep gRunn (van Jan Douma).

Alle foto's met LBers van o.a. Nico staan HIER

Link naar de website van WalkThrough
Reacties (2) Geen reacties meer mogelijk
1 dinsdag 06 juni 2017 19:44
Rieka
Na een jaar van blessureleed heb ik weer kunnen genieten van een loopje, gezellig met z`n allen door gebouwen lopen.
2 woensdag 07 juni 2017 13:24
Peter Pet
Mooi Rieka. Hopelijk kun je het vanaf nu weer oppakken.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst