27e Lauwersoog-Ulrum, 21.1 km, 29 juli 2017
Henk Schuitema verplettert clubrecord!

Ulrum2017 groepsfoto
Foto: Xander Oskam; meer foto's van Jan, PeterH, Erika e.a. staan HIER

Traditioneel staat in het laatste weekend van juli 'Lauwersoog' in de hardloopagenda. En het is altijd een verrassing wat het weer gaat brengen. Het zou dit keer geen al te warme editie worden. Maar het is zomer dus 20+ graden is normaal. De meeste hardlopers krijgen het daaral benauwd van en helemaal als er 21km gelopen moet worden. De 12 LBers (met record aantal deelnemers van 428 atleten) die van start gingen lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en hadden ieder hun eigen plan. Het MASTER-plan was om Henk in zijn eerste wedstrijd als 70-jarige naar een clubrecord te begeleiden (zonder dat hij dat wist overigens). Want Henk hoef je natuurlijk niet te hazen. En dat plan lukte meer dan verwacht. Hij slaagde er in het record van good-old Joop Werkman (2:10:47 uit 2013) te verpletteren naar 1:50:17, goed voor de 6e plaats M60. Dat is zelfs zo snel dat begeleiders Thom en Remko hem niet tot de meet konden bijhouden. Het leverde een prachtige finishfoto op, zie onder. Ook Ger was van plan zich met de begeleidng van Henk bezig te houden, maar daar kwam wat tussen. Lees zijn verslagje hieronder voor de details. Hij liep wel zijn beste tijd sinds 2009 in een negatieve split. Klasse Ger!
De anderen liepen een goede en soms minder goede race. Dat hangt er van af hoe goed je tegen de warmte en de wind kunt. Er waren voldoende watervoorzieningen, daar lag het niet aan. De beide Peters hadden zich aangemeld als pacer. En zoals altijd: tot 15-17km heb je nog een groepje, maar daarna valt de groep uit elkaar, of sprinten sommigen vooruit. PeterS slaagde er echter in dit keer met twee dames over de meet te komen in de afgesproken tijd. PeterH liep ook als een uurwerk, maar zag in alle eenzaamheid de finishlijn. Geen PR's, maar dat lukt ook niet in deze wedstrijd.
Foto's van Xander Oskam, Jan Schipper, PeterH (met de 2 uursgroep), e.a. staan HIER.
Foto's van Ricardo Damminga Fotografie op Facebook staan HIER
HIER is te zien hoe Henk het clubrecord verpulverde (via Edward) en de Garmin-route van pacer PeterH staat HIER

Rapportage Eemsmondsport met veel LBers staat HIER

Filmpje van pacer Peter van de 2-uursgroep staat HIER
21.1 km netto
Ger Coster, zie onder 1:38:48
Harmen Stam 1:38:48
Jan Schipper 1:41:05
Erika Broekema, 6e VSen 1:41:46
Henk Schuitema 1:50:17 CR M70!
Alex Oskam, begeleider, in 2017: 20e wedstrijd, 6e halve
1:50:17
Edward Pechler, begeleider 1:50:18
Thom Snijder, begeleider 1:51:09
Remko v.d. Sluis, begeleider 1:51:44
Peter v.d. Hulst, pacer 2uur 2:00:02
Peter Stokje, pacer 10km/uur 2:06:27
Erik Stam 2:10:27Ulrum2017 Henk2
Foto van Erika
Link naar de website

Ik kon echt Harmen niet lopen laten. Was dankbaar dat hij mij wilde helpen dus moet ik maar bijblijven!
Harmen nogmaals bedankt voor het naar boven halen van mijn vermogen!
Ulrum2017 Ger
Foto: Henk Landkroon, met dank! Hier staan al zijn foto's met meer LBers

Lees verslagje van Ger>>


Eigenlijk had ik toegezegd met Henk Schuitema mee te lopen naar een clubrecord M70 voor hem. Ik had al ingeschat dat dat rond 1u50min. zou worden. Maar gelukkig bleven er 3 begeleiders voor hem over. Dus toen Harmen Stam aanbood om met mij mee te lopen, kon ik daar, na enige twijfel, geen nee op zeggen.
Wind mee en een haas die voor mij het tempo zou regelen. Harmen was van plan op een, voor hem, rustig tempo te gaan lopen en was bereid om op mijn verzoek nog iets langzamer te gaan. In de praktijk kwam daar niet zo veel van terecht! De eerste km was zoals vaak iets te snel. Maar ook de daarop volgende km's waren sneller dan gepland. Maar zolang Coster nog kon praten ging het wel goed, was de conclusie van mijn begeleider. Ik sprak het niet tegen. Bracht nog wel even in dat een negatieve split er waarschijnlijk niet inzat (dat wil zeggen dat het tweede deel sneller gaat dan het eerste) maar daar wilde Harmen niet aan. Zien we straks wel.. Als je zo doorloopt zit er een 1u38 in. Maar ik ben met 1u39 ook tevreden hoor Harmen. We zien wel... De tweede helft ging toch sneller dan de eerste. Dat is een teken dat je de race goed ingedeeld hebt. Ik kon echt Harmen niet lopen laten. Was dankbaar dat hij mij wilde helpen dus moet ik maar bijblijven. De laatste km ging zelfs in 4m30. Zo'n tempo loop ik normaal in een 10km wedstrijd, maar niet in zo'n lange van meer als 21 kilometers.
Het resulteerde in een tijd van 1:38:48 op de seconde precies gelijk voor ons beiden. Sinds maart 2009 had ik niet meer zo hard gelopen! 8 jaar verder en gelukkig (nog) geen terugval. Ik had het niet verwacht, maar met de juiste omstandigheden en ontspanning in de loop was het mogelijk. Harmen nogmaals bedankt voor het naar boven halen van mijn vermogen!
En succes volgende week in Maastricht bij de HELE Ironman triatlon!

Ger (www.costerhome.nl)

Reacties (2) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 30 juli 2017 14:04
Joop Werkman
Geweldige prestatie,Henk.
Een waardig opvolger,ik zat er al een tijdje op te wachten.Proficiat.
2 zondag 30 juli 2017 17:08
Henk Schuitema
Hoi Joop hartelijk dank.
We hebben t er vaak over gehad.
Nu was het zo ver: ik heb de laatste km wel zwaar gehad.
Maar ik had goeie hazen bij me.
Joop ik wens je nog veel loop plezier.
Misschien komen we me kaar wel een keer tegen bij een loopje.

Groet,
Henk

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst