Blaauwbekmarathon, Blauwestad, 42.2km, 3 februari 2018
2x tweede plaats en PR!

Blaauwbekmarathon2018-3a
Foto's: Catharina Glazenburg, met dank!
Met een overwinning en een tweede plaats ging Edward dit jaar van start met als doel: sub 3 uur. Zou 't hem lukken? Ook Vanessa - op de trainingen goed bezig - zou toch dolgraag haar beste tijd op de marathon (3:58:45) willen verbeteren. Petra heeft in januari een ongekend aantal kilometers getraind voor het grooooote doel: de Salland Trail. De bosmarathon in Assen miste ze helaas, dus hier ging ze er zeer gemotiveerd tegen aan.
Er was succes voor alle drie: miste Edward de sub 3 uur op een haar door de extra 300 meter (anders: 2:59:19), hij haalde wel de tweede plaats achter Jan Venhuizen. Ook Petra haalde een keurige tweede plaats. Vanessa verbeterde eindelijk in haar 14e marathon haar PR (datererend uit 2008) met bijna 8 min en werd vierde, op slechts 10 sec van de derde plaats. De start uit de boerderij was natuurlijk geweldig evenals de rest van de route. Lees 't verslag van Edward. Gefeliciteerd alle drie!!

Bericht van RTV Noord
Route van Edward
Filmpje van RTV Noord
Krantenartikelen
42.2 km netto
Edward Pechler, 2e plaats heren 3:00:35
Petra Bus, 2e plaats dames
3:46:12
Vanessa Wuijster - 7min47
3:50:58 PR!


Link naar de website

Mission failed and mission accomplished

Gelukkig stond er veel publiek zodat uitstappen niet mogelijk was.
Beetje mediteren, vogels kijken en cadans houden.

Lees verslagje van Edward>>>

Vanmorgen leek het een echte Blaauwbekmarathon te worden. Door de sneeuw naar Oostwold, waar we met oude Gado-bussen naar de boerderij van een bekende RTV-Noord verslaggever werden gebracht waar we vanuit een schuur starten.

Mijn doel was om weer eens onder de drie uur te lopen en Vanessa wilde eindelijk haar oude PR verbeteren. Hiervoor heeft ze haar oude versleten schoenen uit de kast gehaald.

BlaauwbekMarathon2018-2

Het weer viel uiteindelijk mee maar het lopen niet. Ik voelde me na 10 km al behoorlijk slecht. Maar het tempo zakte niet erg in dus toch maar doorgelopen. Jan Venhuizen liep een paar minuten voor me en achter me was niemand te bekennen. Dat betekent drie uur lang alleen door de leegte lopen. Halverwege keren we in de sporthal waar ook de finish is. Gelukkig stond er veel publiek zodat uitstappen niet mogelijk was. Aangemoedigd begin ik met frisse tegenzin aan het rondje meer. Beetje mediteren, vogels kijken en cadans houden. Gemiddeld zit ik nog op tempo 4:14. Dat is ruim voldoende om onder de drie uur te finishen. Tenminste als de route echt 42,195 km is. Als ik de finish in zicht heb realiseer ik me dat ik het niet ga halen. Ik sprint zo snel als ik kan. Maar tevergeefs. Over de finish na 3:00:36 seconden staat Henri Thunissen me op te wachten. Als ik hem vertel dat ik graag onder de drie uur had gelopen, stelt hij me gerust. De route was 300 meter te lang.
(redactie: op de correcte marathonafstand was de tijd: 2:59:19 geweest!)

Dan wachten op Vanessa. Als Petra, die het nu wel heeft kunnen vinden, is gefinisht, ga ik bij de finish kijken. Ze is al in aantocht. Ze loopt een dikke PR op dit te lange parkoers: 3:50:57. Tevreden maar toch ook wel een beetje balen. Ze dacht dat ze wel onder de 3:50 zou finishen. Maar ze had er ook geen rekening mee gehouden dat het ietsie langer was. Eindelijk haar oude PR verpulverd, dat smaakt naar meer.

Groetjes,
Edward


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst