Trailrun Wezep, 10km, 12 mei 2018
De bakoven van Wezep

Wezep2018
Foto: FB van Michel.
De twijfel slaat toe bij Michel op vrijdagavond. Waarom? Lees dat in zijn verslag. Met Bea gaat hij naar Wezep vor een (cani)cross. Zaterdag wordt het best een warme dag. Voor Michel wordt het ook spannend: zijn eerste 10 kilometer sinds zijn come back. En het lukt hem. Klasse Michel! We zijn trots op je!

De pittige heuveltjes gaan al aan mijn spieren knagen....
Ben hier toch niet gekomen om te wandelen?


Zaterdag 12 mei staat de Canitrail Wezep op het programma. Het wordt een warme dag. En twijfel enorm op vrijdag of ik Tara mee neem.
Die avond besluit ik om Tara thuis te laten. Zaterdag samen met Bea van Loopgroep Grunn naar Wezep.
Ik Word netjes overgeschreven naar de 10 km trail. Bea loopt de halve marathon. Bea vertrek om 11.30 en ik om 12.00.
De eerste kilometers zijn mooi door de bossen en soms een heuveltje na 2 km al verzorging post. Vraag er iemand loopt u de 5 ? Nee loop de 10. Al gauw krijg ik in de gaten dat ik als een van de laatste loop. De lintjes zijn goed herkenbaar maar goed op letten. De pittige heuveltjes gaan al aan mijn spieren knagen en na 6 km de 2e verzorgingspost. Blijft ff rustig staan en wat drinken. Wil weer aan zetten maar het lukt ff niet en wandel verder. Ben hier toch niet gekomen om te wandelen? En bij 7 zet ik aan. In Eens gaat het weer. En loop verder. Bij km 8 kom ik bij de heide een stukje klimmen maar hier schijnt de zon fel. Het is warm. Het lijkt wel een bakoven.
Na de afdaling kom ik in groepje terecht. Ineens staat een vrouw te schreeuwen: jullie lopen verkeerd. Ze wijst ons de goede weg. Na 10 km kom ik binnen in 1 uur en 16 min.
Met een brede glimlach kom ik binnen. Ben weer trots op mijn zelf.
Bea komt binnen in 2 uur 4 min respect voor deze vrouw. Was een bijzonder mooie trail. Goed verzorgt en goede organisatie. Op de terugweg nog gezellig na praten. Het was mooie dag in het zonnige Wezep.

Groet,
Michel10km
netto
Michel Mooiman
1:16:42Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst