Buienradar Duitsland
LBer(s) 'in 't zonnetje'
woensdag 02 december 2020
December 2020: Cor

Zonnetje December2020 klein
Foto's en tekst: Nienke

Beste Cor,
De maand is nog maar net begonnen maar je bent nu al zonnetje van de maand!
Deze donkere maand kan ook wel een zonnetje gebruiken SMILEYS_WINK.

Het afgelopen jaar heb jij je enorm ingezet voor Loopgroep Bedum:
Als vrijwilliger, bestuurslid en trainer. Je hebt als vrijwilliger geholpen bij Bedumer Winterloop.
Als bestuurslid/penningmeester heb jij je voornamelijk beziggehouden met de financiën maar in deze rol ook belangrijke knopen doorgehakt als dat nodig was.
Daarnaast heb jij je als trainer ingezet. Indien er vervanging moest komen of als trainers niet konden dat wierp jij jezelf vaak als eerste op. En als je niet kon dan was dat omdat je het erg druk had met defensie of je baan als manager bij de Noorderpoortcollege.
Hoe je alle ballen hoog houdt is bewonderenswaardig!
En natuurlijk kun je niet altijd maar blijven doorgaan dus de ellende van drukke periodes komt er een keer uit. Laat dat nou net op de vooravond van de door jouw geplande marathon(afstand) “de Berenloop” zijn. Deze zou je op Terschelling en op eigen initiatief lopen omdat je de marathontraining toch al was begonnen en de echte Berenloop was afgelast. Helaas moest je toen door ziekte afhaken.
Mooi dat je toch twee weken daarna deze afstand tijdens je eigen Groninger marathon hebt kunnen lopen.

Bedankt voor je inzet!


Namens bestuur en trainers Loopgroep Bedum.


Augustus 2020: Marlies

ZonnetjeAug2020-2-klein
Foto: Peter
Voor augustus hadden de trainers geen 'zonnetje', maar toch wel! Ze wist het zelf niet, maar Marlies heeft het dik verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Ze is sinds juni 2018 assistent looptrainer en geeft met veel inzet en plezier de trainingen aan de groepen 3,4 en soms 2.
Cor lichtte toe: 'Marlies verzorgt heel punctueel de indeling van de trainers, de notulen en de agenda van de vergaderingen van de trainers. En er zijn nog wel eens trainers die niet kunnen en dan is er geen snelle vervanging: Marlies valt dan gewoon zelf in, waardoor ze de laatste tijd erg veel trainingen gegeven heeft en zelf haast niet meer aan een training toekomt. Daarom sta je geheel terecht in het zonnetje deze maand.

Van Nienke ontving ze (op 1,5 meter) een lekker Rituals-presentje en we hopen dat ze daarvan geniet!


Juni 2020: Erna, Tina en Marco

Zonnetje juni2020
Foto's: Nienke e.a.
Sinds december was er al geen LBer meer in 't zonnetje gezet. Dat maken we nu goed door maar liefst drie LBers in het Zonnetje te zetten.
Erna, Tina en Marco zijn de kledingcommssie en hebben zich het afgelopen jaar (en misschien wel langer) bezig gehouden met het uitzoeken van de nieuwe kledinglijn. Dat is altijd een hele klus! Leveranciers benaderen, onderhandelen, selecteren, passessies, bestellen, ontvangen, sorteren, inpakken en uitleveren. Gelukkig kregen ze ook nog hulp van anderen, maar zij zijn de kledingcommissie voor deze ronde clubkleding. Daar kwam ook nog een 'hobbeltje bij kijken' en nadat dat was opgelost zijn we sinds 11 juni gestoken in prachtig nieuwe clubkleding. Deze clubkleding is vanaf nu ook via de webwinkel bij te bestellen. Zie: www.loopgroepbedum.nl/winkel

Uit handen van Nienke ontvingen ze een Rituals pakket (de dames) of een fles wijn (Marco). Uiteraard wordt Marco ook extra bedankt voor het beschikbaar stellen van zijn winkel One Way, voor de (altijd gezellige) passessies, de uitlevering en voorraad!

Jullie hebben dit zonnetje en de geschenkjes dik verdiend!

December 2019: Sander de Vries

ZonnetjeDecember2019
Foto: Eppe
Over een ding waren de trainers het snel eens in december: Sander verdient het om in het zonnetje gezet te worden!
Hij was in 2019 door zijn deelname aan maar liefst 34 wedstrijden binnen en buiten de provincie, waarvan 33 in LB-tenue en eenmaal in een kerstpak (waar onder ook nog zijn LB-tenu zat!): een fantastische ambassadeur van de loopgroep. Door zijn fanatieke en vasthoudende deelname wist als nog steeds jongste lid op de derde plaats te eindigen in het RunnerUp-klassement 2020 (nadat hij in 2014 gewonnen had). Hij nam ondanks de afstand naar de Beemden zeer regelmatig deel aan de trainingen en wist zich in één jaar tijd weer aanzienlijk te verbeteren, waardoor de 10 kilometer binnen 1 uur weer duidelijk beeld komt (hiervoor hebben zich al tempomakers beschikbaar gesteld).

Je hebt de gebakjes dik verdiend (en ook nog eens gefeliciteerd op de dag dat de webredactie dit schrijft!)

Oktober 2019: Henk Schuitema

Zonnetje oktober2019
Foto: PeterH; Henk ontving een 'Eldorado-bon' voor zijn tuin; de mooie bloemen zijn van groep 3 voor zijn prestatie in de marathon Eindhoven.
Behalve dat Henk al heel wat jaren looptrainer is bij de loopgroep en tweemaal per week door weer en wind diverse groepen met veel plezier en enthousiasme traint (moppen!) is hij de laatste tijd bijzonder opgevallen. Denk alleen maar aan het hazen/begeleiden van diverse lopers in wedstrijden, de extra individuele begeleiding van LBers op de terugweg na blessures, het voorbereiden met schema's en duurloopjes voor hun debuut op de halve marathon in de Berenloop. En dan hebben we het nog niet gehad over de traditionele 'Birth Day' training, die Henk elk jaar houdt op zijn verjaardag (9 juli) door met zijn groepje naar zijn huis te rennen en hen daar 'vol te stoppen' met taart, vlaai of tompoucen.

En zeer recent wist ook nog even tweemaal een etappe te lopen in Winschoten, een nieuw clubrecord te vestigen in Thesinge en als klapper: zijn tweede 70+ marathon in Eindhoven.

Henk: je hebt het dik verdiend!

Eindhoven2019 medaille


Februari 2019: Peter Pettinga


LBerMaandFebruari2019
Foto: Thom
Als 'LBer van de maand' dit keer Peter Pettinga. Dit is niet vanwege zijn verdiensten afgelopen maand, maar vooral vanwege zijn inspanning geheel 2018. Door zijn initiatief is de loopgroep een vijftal assistent looptrainers rijker geworden (en Loopgroep Groningen drie) en dat kunnen we goed gebruiken. In 2019 gaat hij weer assistent looptrainers opleiden. Ook begeleidde hij meer dan 25 clinic-deelnemers in de prachtige hardloopsport, waarvan er inmiddels 14 LB-lid zijn geworden. Daardoor staat het ledenaantal nu op 116 (hardlopers: 102). Dat alles doet hij naast zijn eigen club: PeterSport, waarvoor hij ook de Reitdiephaven Run organiseert. Verder was in LB-kleding veelvuldig op het podium te vinden: in 2017/2018 haalde hij 1x een eerste plaats, 5x een tweede plaats en 3x een vierde plaats en verbeterde hij zijn marathon PR tot 3:09:03 in Rotterdam. Ook zette hij zich 6x in als tempomaker. Tenslotte verzorgde hij op zijn eigen manier de warming-up bij 'Sjouwen' en was hij de eerste LB-trainer die de eer had een burgemeester training training te geven tijdens de stilleto-run training!
Je bent de terechte LBer van de maand en hebt de taart meer dan verdiend!

September 2018

Maar liefst vier LBers in 't zonnetje in de maand september!Zij waren het organiserend kwartet van het zeer succesvolle 'Sjouwen'.
Remko, Eppe, Wiebo en Cor: jullie hebben de taart DIK verdiend!Oktober 2017: Remko v.d. Sluis


Zonnetje-nov2017

De taart gaat deze periode naar Remko. Remko is dit jaar niet alleen in het bestuur gekomen als opvolger van de vertrokken Nico Vierkant als secretaris. Hij heeft de afgelopen tijd ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd en was betrokken bij een aantal loopjes als vrijwilliger.
Zo is er de algemene APP-groep van de Loopgroep Bedum gekomen (als je hier nog niet in staat en er toch in wilt, meld je dan aan, zie hieronder, info 24 juli).
Ook was Remko actief bij de succesvolle Run van Winschoten. Met partytent en (nieuwe) spandoeken van de loopgroep was hij daar de hele dag aanwezig met live foto's en filmpjes, ondanks dat hij door een blessure niet actief als loper kon deelnemen! En hij had voor de verschillende lopers deze dag genoeg proviand ingeslagen, zorgde voor een goede internetverbinding en was een goede supporter. Ook bij de laatste 4 mijl werd hij weer langs de kant gespot met spandoek en fototoestel.


Juli 2017: Alex Oskam

Alex is dit keer uitgekozen als 'zonnetje'. Hij heeft in 2017 al 17 wedstrijden gelopen, waaronder diverse halve marathons.
Daarmee is hij in de clubkleding een mooi uithangbord voor onze vereniging. De taart is inmiddels overhandigd door Ben.

Zonnetje-juli2017


April 2017: Nico Vierkant

Nico is deze keer uitgekozen als zonnetje.
Trainer, secretaris en organisator van menig spel onderdeel tijdens de training.
Dik verdiend namens de (collega) trainers!!


Zonnetje mei2017


Nog eerdere LBers in 't zonnetje waren:

november 2016: Erna Klomp
september 2016: Harry Rutgers
juli 2016: Piet Knuttel
mei 2016: Harmen Stam
maart 2016: Eppe Wolfis
januari 2016: Aafje v.d. Akker
november 2015: Ger Coster
september 2015: Dick Huizing
juli 2015: Carla Dijkstra
mei 2015: Marijke Wardenaar
maart 2015: Petra Bus
januari 2015: Thom Snijder
november 2015: Henk van Til
september 2014: Edward Pechler
juli 2014: Peter v.d. Hulst
 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst