12e Ekensteinloop, Appingedam, 10 en 5km, 19 oktober 2019
Eindoverwinning voor Annemarije, Carla, Edward! Nienke derde!

Dagzege voor Annemarije (met dik PR!) en derde plaatsen voor Edward en Carla.

Ook PR's voor Freek en nieuw lid Alwin.

Ekenstein2019-1-klein
Foto: Eppe; alle foto's van Eppe, Cor, Sander, Henk en Harm Jan staan HIER
De bloemen zijn beschikbaar gesteld door Bloemenhuis Krijgsheld

Dit was de laatste wedstrijd in het Ommelander Loopcircuit 2019. Er waren nog podiumplaatsen te verdienen en te verdedigen in het eindklassement. Voor Carla en Edward stond de zege bij de V40 en M50 op het spel. Annemarije stond al eerste bij de VSen en Nienke derde bij de V40. Een spannende dag voor hen en de loopgroep. Voorzitter Eppe was speciaal naar Appingedam gereisd om dit mee te maken, met zijn kofferbak vol met bloemen, want dat er vier podiumplaatsen in het eindklassement gehaald zouden worden stond wel vast.
Annemarije had een topmiddag. Met Erik als tempmaker liep ze naar een overall eerste plaats en stelde daarmee haar eerste plaats VSen veilig. Gefeliciteerd Annemarije! Carla had sterke tegenstand en werd 3e bij de V40, maar door deze prestatie werd ze eerste bij de V40 in het eindklassement. Klasse Carla. Edward, die als eens eerder dit loopcircuit had willen winnen had geduchte tegenstand vandaag. Zijn tijd is prachtig en daarmee stelde ook hij zijn eerste plaats veilig. Gefeliciteerd Edward. Nienke vond het een pittige middag. Haar derde plaats bij de V40 kwam nooit in gevaar. Klasse Nienke. Totaal vier podiumplaatsen in het eindklassement voor de atleten van de loopgroep met drie eerste plaatsen. Een geweldig succes! De winnaars kregen van voorzitter Eppe nog bloemen overhandigd beschikbaar gesteld door Bloemenhuis Krijgsheld.
Het parcours was dit jaar gewijzigd en nauwkeurig nagemeten met de Jones-counter. De te korte afstand zoals door de meeste atleten wordt geregistreerd komt door de bomen en de bochten. Daarom dit jaar WEL PR's op dit parcours. Jan Kooistra nam met deze loop afscheid van het Ommelander Loopcircuit. Hij heeft het jarenlang ondersteund met geluid, speaker etc. Om gezondheidsredenen doen hij en Josefien een stapje terug. Namens Loopgroep Bedum: bedankt Jan en Josefien voor alles wat je voor dit loopcircuit gedaan hebt en het ga jullie goed!

Alle foto's van Eppe, Cor, Sander, Henk en Harm Jan staan HIER

10 km netto
Edward Pechler, 3e M50
38:09
Harmen Stam 39:16
Alwin Kruijt Spanjer, nieuw lid, 4e M40, - 1 sec
42:28 PR?
Annemarije Souer, 1e VSen + 1e overall, -53 sec
42:43 PR!
Erik van Dijken 42:45
Ger Coster 44:43
Carla Dijkstra, 3e V40 46:27
Nienke Bouwman 51:29
Vanessa Wuijster 52:06
5 km
Miranda v.d. Molen 25:38
Erik Stam 26:59
Sander de Vries 28:05
Freek Bosker, -109 sec 30:31 PR!


Ekenstein2019-2
Foto: Henk; Annemarije 'zweeft' naar de eerste plaats overall, met Erik er achter als tempomaker.

Link naar de website
Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 20 oktober 2019 11:38
Edward Pechler
Wat betreft de afstand: GPS-horloges zijn geen graadmeters voor de correcte afstand. Zeker op een parkoers met veel bomen en bochten. Als ik mijn lijntje In Garmin bekijk, heb ik de paadjes niet echt gevolgd en was mijn tweede ronde op veel plekken anders dan de eerste ronde. Annemarije heeft gewoon een dikke PR gelopen.
2 zondag 20 oktober 2019 11:48
Edward Pechler
Kortere afstand

Je gps-horloge kan ook aangeven dat je minder hebt gelopen dan in werkelijkheid het geval is. Stel, je loopt in het bos met een dik bladerdek waardoor je af en toe geen metingen hebt en toevallig heb je ook nog een bocht gemaakt. Aangezien de twee punten van de laatste twee metingen met elkaar verbonden worden door een recht lijnstuk, wordt de bocht niet in de meting meegenomen en wordt dus een kortere afstand gemeten, legt Maurice uit.

https://www.hardlopen.nl/artikelen/gear/hoe-werkt-gps
3 zondag 20 oktober 2019 16:25
webredactie
Het parcours blijkt met de Jones-counter opgemeten te zijn. Die is accuraat. Dat de GPS de hoeken af kan snijden is bekend, ook doordat de ontvangst wegvalt (soms gaat een GPS ook gewoon door de sloot). De PR's zijn inmiddels gehonoreerd en toegevoegd.

Zie ook deze artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst