Nienke is de eerste winnares van het RunnerUp-klassement!

Gefeliciteerd!

 
Ze bekroont een sterk loopseizoen door als eerste dame het klassement in 2019 te winnen!

Carla wordt tweede en Sander derde. Op de 4e en 5e plaats: Annemarije en Ger.

De eindstand staat HIER

Haren2019 Nienke Op de foto van Haren van 9 maart j.l. gaf Nienke gelijk haar visitekaartje af.
Ze verbeterde zich maar liefst dik 10 miniuten op de halve marathon. Dit zou uiteindeliujk de wedstrijd zijn, waar ze de meeste punten wist te veroveren: 1012. Maar het zou nog tot de 9e wedstrijd duren (de Reitdiephaven Run, zeker niet haar beste) dat ze aan kop kwam (haar 5e wedstrijd in het klassement). De top 4 van haar: Haren (1012 pt), Uithuizen (1011 pt), Lauwersmeer (1008pt) en Stedum (1008pt).
Natuurlijk kwam de concurrentie opzetten: Carla, Sander en Annemarije, waarvan met name Carla een serieuze bedreiging vormde. Ook Sander was niet kansloos net als Annemarije.

Maar na de 21 wedstrijden, waarvan Nienke er 11 liep, was ze met recht de beste en kan ze zich een heel jaar lang de Runners-Up-kampioen van 2019 noemen, een waardige opvolger van Cor, met wie ze samen regelmatig traint en racet!
Voorbeschouwing:
de laatste wedstrijd LB-RunnerUp-klassement

Wisselbeker Zondag wordt de laatste wedtrijd gelopen in de 9e editie van ons LB-RunnerUp-klassement.

Is het spannend of zijn de kaarten al geschud?

In de top-5 staan dit jaar 3 dames: Nienke, Carla en Annemarije. Dat is nog nooit eerder gebeurd. De kans dat een dame dit jaar het klassement gaat winnen na 8x een man is dus groter dan ooit. Als we kijken naar de voorgaande edities is het altijd een beginnend loper bij LB die de meeste kans maakt.
Des te verrassender is het dat Carla in de top-3 staat. Zij draait immers al jaren mee bij de club, maar heeft zich dit jaar verrassend verbeterd en diverse PR's gelopen. Maar ook Ger is een verrassing. Ook hij is een ervaren en geroutineerd hardloper. Hij presteert dit jaar (net als andere jaren) zeer constant en goed. Sander is prima op de weg terug. Na paar mindere jaren (in 2014 werd hij kampioen) verbetert hij zich dit jaar opvallend goed en sprokkelt zo heel veel puntjes bij elkaar. Of dat genoeg punten zijn? We zullen het zien. De grootste verrassingen (zonder anderen te kort te doen) zijn natuulijk Nienke en Annemarije. Allebei nog niet zo lang lid van de club en allebei zeer succesvol in het Ommelander Loopcircuit. Hun prijzenkast (en die van Carla) wordt alleen maar voller. En wie weet komt er na dit weekend de felbegeerde wisselbeker bij, ook al is de uitreiking daarvan pas op de nieuwjaarsreceptie.

Succes in Zeemijlenloop in Delfzijl (de 11,112km telt mee) !

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst