Verslagje LB-zondagduurlopen september - oktober 2020
Geschreven door Peter   
Drie heerlijke zondagduurlopen: dat smaakt naar meer?!

GOPR3341 1602413256607cropped-klein
Foto: Peter (11 okober)
Heel lang geleden was er bij de loopgroep een 'zondagduurloop' groepje. Als je diep op de website graaft zie je daar nog wel foto's van. Ook deden we in het najaar op zondag de 'heuveltrainingen' als voorbereiding op de Teutolauf, maar ook dat staat de laatste jaren op een laag pitje (zie deze link). Dus vond o.a. Nienke het tijd om de duurlopen op zondag een nieuw leven in te blazen. Uiteindelijk past het prima in de voorbereiding voor de Berenloop, ook al gaat de komende editie 'virtueel' van start. Als startlokatie werd de carpoolplaats gekozen, want dat ligt iets centraler.
Op eerste zondag (20 september) is het stralend weer. De routes zijn te voren uitgestippeld en gaan richting Zuidwolde. Dat komt goed uit voor deze redacteur, want deze zondag komt iets te vroeg om deel te nemen, dus gaat hij op de fiets naar de mooiste lokatie op op de route [foto]. De animo was nog niet zo groot. Er zijn twee blokjes van ieder 10 kilometer, dus je kunt totaal 20 kilometer met een groepje rennen. Dat schiet lekker op, want in een groepje al babbelend lijken de kilometers echt korter. De foto's van die dag kun je HIER vinden.

LB-duurloop20september2020-1 klein2
Foto: Peter (20 september)

Op 4 oktober volgt de tweede editie. Henk komt me om half 10 ophalen; Henk voor extra kilometers, ik om eerder thuis te zijn. Opnieuw twee verschillende ronden van ieder 10 kilometer, met een korte break bij de carpoolplaats. Er zijn meer lopers, totaal 16, en die nemen de route via 't Zevenbruggetjespad op weg naar de bekende onbewaakte spoorwegovergang. Via Ter Laan, langs de ijsbaan, Parallelweg, achter de sporthal langs terug naar de carpoolplaats. Na de korte break volgt een pittig stuk: tegenwind naar Noordwolde. Voor deze redacteur lag 't tempo net iets te hoog, maar dat krijg je als Edward, Chris, Annemarije en proefloper Bram goed zijn warm gedraaid. Marco brengt me terug bij het groepje, maar het beste is er bij mij dan al af. Bij de Zwarteweg ga ik rechtdoor. De groep gaat vervolgens om Ellerhuizen heen, maar dan zit ik reeds lang thuis met 20 kilometer achter de hakken. Cor (30) en Henk maken extra kilometers op weg naar de Berenloop Marathon. Ik heb alle lang geleden besloten dit jaar die 42 kilometer niet vol te maken, maar uitsluitend de mooiste 27 km.
 
IMG-20201011-WA0006-cropped-klein
Foto: Erik (11 okober)
Een week later op 11 oktober zijn er weer nieuwe routes. De 20 kilometer is uitgezet door Erik van Dijken, die heel sportief een heuse catering beloofd heeft bij de Noordermolen (1888). Maar voordat we daar zijn, moeten we eerst 10 kilometer afleggen. Opnieuw komt Henk me ophalen, maar ik heb hem gemist ondanks zijn gele regenjasje. Dus lopen we achter elkaar naar de carpoolplaats. Mijn plan is 25 kilometer en nu rustiger dan vorige week. Bij de carpoolplaats veel nieuwe gezichten! Erg leuk allemaal! De 20 kilometer splitst zich in twee heuse tempogroepen: 5:45 en 6:10/km. Ik sluit me gezellig aan bij de laatst met Robert, Elly en Remko. Heel verrassend gaan we eerst naar Thesinge. Daar gaat mijn plannetje, maar 't komt goed! Reeds voor het viadukt krijgen we een voorproefje van wat komen gaat: de eerste druppels. Gelukkig zet 't nog niet zo hard door, maar niet te vroeg juichen. Via Thesinge op weg naar 't Boer Goense pad. Voor Elly is dit allemaal nieuw; Robert is hier 2 weken terug al geweest. De catering is niet ver weg meer. Dat pad is echter geen eitje. Een pittige wind tegen en keiharde regen. Gelukkig waren de voeten nog nat van de eerdere regenbui, dus dat kon niet minder. Erik stond onder de boom met een karrevracht aan lekkernijen, genoeg voor nog veel meer duurlopen.

IMG-20201011-WA0003-cropped-klein
Foto: Erik (11 okober)
Super Erik! Ik vergeet helemaal een foto te maken van deze taktische cateringspost. Inmiddels heeft ook Janny zich aangesloten. Leuk! De regen is inmiddels geminderd. We lopen door en om het Kardinge Bos. Het is hier prachtig. Als we later de Oosterse Weg oversteken komen we op de grintpaden. Dit stuk 'trailen' is best lekker. De plassen ontwijken gaat niet meer en al spelenderwijs gaat het tempo omhoog. Hoe 't kan weet ik niet, maar plots lopen we vlak achter de snelle rakkers: wij blijken iets te snel naar rechts afgeslagen te zijn. Gelukkig maar: anders hadden we die plassen gemist. Op de hoek bij Beijum staat Carla ons toe te juichen. Leuk! Langs Beijum op weg naar Zuidwolde. Vanaf de brug is het 4,3km tot de carpoolplaats. Wat de euforie is als we daar weer arriveren, weet ik niet, want ik nam via een lusje de terugweg om op precies 25 kilometer bij huis te arriveren. Er zijn bikkels met 35 (Cor!) en 32 (Henk) kilometer op hun dagteller! Later lees ik dat ook de ronde van (dik) 10 kilometer zeer geslaagd was: er zijn zelfs PR's gesneuveld! Keurig!
Al met al: deze 3 duurlopen op de zondag waren zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar! Nienke en de anderen bedankt voor het initiatief, de routes en Erik voor de fijne catering op het middelpunt van de duurloop voor bikkels!

- Alle foto's van 20 september staan HIER

- De foto's van 11 oktober staan HIER

Groet,
Peter

Zie ook deze artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst