Marathon Brabant, Etten-Leur, 26 oktober 2008
Laatst aangepast op zondag 26 oktober 2008

Jaap:

Mijn twaalfde marathonmedaille in mijn tweede tijd ooit. Maar wat heb ik er diep voor moeten gaan! Niet eerder onder deze omstandigheden een wedstrijd gelopen, laat staan een marathon. De regen was pas in de tweede helft een factor, uiteindelijk als een verzopen kat in een wolkbreuk gefinished. De wind gooide daarentegen vanaf de eerste kilometer roet in het eten.
Het plan was te koersen op het clubrecord bij de vrouwen - insiders weten waarom! - maar eigenlijk kon die ambitie al na vijf kilometer in de dromenprullenbak. Dit zijn van die dagen dat ik wens een halve meter korter te zijn! Hoe dan ook, de doorkomst was uiteindelijk in 1.44.18, niet eens zo slecht, zelfs een fractie sneller dan in Hamburg, maar alles in het lijf deed op dat moment al verschrikkelijk zeer. Gewoon te hard van stapel gelopen, kun je ook zeggen.
Toch bleef ik tot 30 km (2.28.54) keurig onder het 3.30 schema en hoewel het verre van gemakkelijk aanvoelde, besloot ik na 34 km zelfs een poging te doen nog te versnellen. Dat lukte welgeteld een kilometer, toen werd ik door de wind bijkans weer teruggeblazen en kreeg hevige steken in de zij en last van de maag. Het tempo moest wel naar beneden en nadat ik me rond km 38 weer wat beter voelde, kon ik de wedstrijd vrij gemakkelijk uitlopen om uiteindelijk te constateren dat ik het verval nog redelijk binnen de perken heb weten te houden.
Maar, wat jammer dat het niet een dag eerder was! Toen - windstil, zonnetje - waren de omstandigheden ideaal. Nou ja, je kunt niet alles hebben.
Overigens krijgen niet veel clubgenoten de handen op elkaar voor Etten-Leur, maar mij is deze marathon prima bevallen. We (Hetty en ik) zaten in de gezellige herberg Het Witte Paard, schappelijk geprijsd met 70 euro voor onze kamer met douche, toilet, tv en ontbijt. En slechts vijftig meter van de start. We hebben zaterdag heerlijk daar het stadje gezworven, met (gezien het weer toen) een hoog terrasgehalte en voor 's avonds een ruime keus in restaurants. Zondag waren speciaal voor Hetty de winkels open, en dat zijn er verrassend veel. Kortom er is helemaal niks mee.  
 
Uitslag


Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst