Verslagjes: Berenloop, Terschelling, 2 november 2008
Geschreven door Peter, Tineke, Edward, Sabina, Janny   
Laatst aangepast op maandag 10 november 2008

Verslagjes van Peter, Tineke, EdwardSabinaJanny en Rieka

Peter:


Even 'n verslagje vanaf Eldorado. Dat lukt met 'n geritselde WiFi verbinding...
Ja soms moet je toch gewoon je werk doen als webmaster?
Ook hier nu (dinsdag) wat mistig op 't eiland.
Gisteren veel wind, dus door de duinen richting Hoorn gefietst. De beentjes moeten toch bewegen niet waar.
Wat 'n topweekend altijd, heel veel LB-ers in 'n rijtje chaletjes.
En volgend jaar weer, de chaletjes zijn al weer vastgelegd.
En de LB-ers die op vrijdag komen kunnen het niet laten om dan al vast los te gaan in de Braskoer.
Dit jaar met de knotsgekke Loco-Loco disco
Wie er toen allemaal op het podium stonden vertel ik niet, daar moet je volgende keer zelf bij zijn!
Natuurlijk op zaterdag de trainingsloop, met voor mij veel intervalwerk i.v.m. de LB-filmpjes.
De traditionele training van Jan natuurlijk, en dan op weg naar het strand voor de groepsfoto en handstand van Sabina.
Dat alles straks te bewonderen op deze website.
En ja, zondag, natuurlijk is Marian jarig (49!) en de kriebels wat aan te trekken. Voor mij de keuze op 'n korte tight.
Dit jaar 'n rustige marathon???? Na ja rustig: 100 foto's onderweg, 38 km met fototoestel in de hand gelopen, 'n negatieve split, met 'n zwager die steeds harder ging.
Op het laatst moest ik toch vol aan de riemen!
Gelukkig had Janny 'n prima haas aan Nico. En Elly had haar Harry als begeleider.
Buschauffeur Bert verbeterde vor de tweede keer dit jaar zijn pr op de marathon. Klasse hoor.
En Edward had net 'n plasje te veel gedaan voor 'n pr.....
Meer details ongetwijfeld in de komende clubkrant, waar 'n verslagje van Janny natuurlijk niet mag ontbreken.
De redactie staat er klaar voor!

En........ de pizzeria had de zaakjes nu wel prima voor elkaar! Tot op het laatst bananasplit mogelijk.

Groetjes vanaf Eldorado van ons allen.


Tineke:

Vrijdagmorgen……. op naar Terschelling!! 

Van alle verhalen die ik heb gehoord, moet het een geweldig weekend worden en dat ga ik nu zelf es ff ontdekken. Samen met Sabina, Rieka en Geert in een chaletje, wordt vast gezellig!!
Opgehaald door Nico, Greetje en Sabina op naar de boot. Vrijdagmiddag aangekomen, gelijk sjoppen en later met Rieka en Geert boodschappen gedaan.
’s Avonds naar de Braskoer en alvast de beentjes een beetje losmaken, met de knettergekke band Loco-Loco.
Zaterdagmorgen maar eerst even uitslapen, Sabina en ik krijgen van Rieka een glaasje jus op bed, super Rieka en na het ontbijt de gezamenlijke trainingsloop naar het strand voor de groepsfoto. 
Af en toe bedenk ik mij dat het de bedoeling is dat ik hier ook nog een halve marathon ga lopen. Maar het is zo gezellig dat je dat bijna zou vergeten.
Zaterdagavond samen een pan pasta gekookt en na het ontbijt zondagmorgen zijn we er klaar voor. Het weer lijkt goed, maar wat doen we eigenlijk aan??? Uiteindelijk wordt het een korte tight en een shirt met lange mouwen. 
Veel mist/zeedampen bij de start, dus dat is wel even bibberen. Staan we in het wedstrijdvak, blijkt dat de beide Greetjes zich opgegeven hebben voor de recreatieloop. We weten een aardige meneer te overtuigen dat we toch echt niet zonder elkaar kunnen en ze mogen blijven. Maar dan komt er een potige tante aan en zij is onverbiddelijk. Moeten ze alsnog in het andere vak. Nog even twijfel, gaan wij ook in het andere vak??? Maar al snel volgt het startschot en  gaan we op weg.
Goed op mijn hartslag letten, niet te snel van stapel en het gaat lekker.
Rieka en ik lopen gelijk op……..gaat het nog?…….en als je harder wilt lopen….. let dan niet op mij. Maar we blijven steeds bij elkaar. Ik geniet van alle aanmoedigingen. Op het strand pak ik even de arm van Rieka en zeg tegen haar ‘kijk nu eens, hier lopen wij op het strand, geweldig’. Maar dat leuke strand hakt er toch wel in. Blijkt het ook nog een makkie te zijn vergeleken met het vorig jaar, heb ik mij laten vertellen.
Na 16 km krijg ik even een dipje en loop een poosje achter Rieka, loopt dan toch even wat makkelijker. En Rieka maar aanmoedigen. Nog bijna twee kilometer te gaan en we komen Evelien tegen. Zij loopt verder met ons mee. Aangemoedigd door Rieka en Evelien wil ik het tempo vasthouden, ook al gaat het niet meer zo makkelijk, maar ik zet door. Nabij de finish weer mist door zeedampen en ik krijg het koud. De kou slaat mij op de spieren, maar………..doorzetten.
En dan de rode loper.
Ik pak de hand van Rieka en Evelien en met z’n drieen gaan we over de finish.  Snel omgekleed en onze marathonlopers nog even aangemoedigd, alle marathonlopers natuurlijk. Maar onze marathonlopers toch op een speciale manier. Het was een geweldig weekend, ik heb er van genoten.
En het ging veel te snel voorbij. Het was beregezellig met Sabina, Rieka en Geert in ons hutje, toch??? Volgend jaar weer?????
Alle kanjers gefeliciteerd met of zonder PR of debuut. Het is toch heel speciaal om daar te lopen.
Alle LB’ers, met en zonder aanhang’ bedankt voor jullie aanmoedigingen, ik had er heel veel steun aan en bedankt voor het gezellig weekend!!


Edward:

Vandaag naar het werk gestrompeld. Best wel zwaar die berenloop gisteren terwijl het weer toch echt meezat. Sinds ik lid ben van LB hoor ik de verhalen over de Berenloop. Omdat ik voor de marathon van Berlijn had gekozen in September heb ik me maar voor de halve ingeschreven. Maar overtuigd door Harry´s opmerking dat als je de halve loopt je het mooiste stuk mist en omdat ik niet heel erg kapot ben gegaan in Berlijn, toch maar overgezet naar de hele. Ook Vanessa die eigenlijk door de week helemaal niet traint en alleen zo nu en dan in het weekend een wedstrijdje loopt gaat voor de hele. Vrijdag en zaterdag al een beetje aan het eiland gewend. Klaar voor zondag?

De misthorn klinkt en weg zijn we. Hier genoeg publiek. Na de eerste bocht een grote groep LB-ers. Het begint goed. Mijn taktiek was 1:30 op de halve en dan maar zien waar het schip strand. Door een plaspauze werd het 1:31 op de halve, en was ik ook mijn groepje kwijt. Had ik toch op Menno's aanbod moeten ingaan. Hij was op de fiets en zei: "ga maar ff pissen dan breng ik je wel weer naar de groep". De tweede helft alleen door het mistige duinlandschap. Het is prachtig alleen jammer dat ik ontzettende pijn in mijn benen heb. Als ik over de 2de helft 1:40 doe heb ik nog steeds een pr. blijf ik tegen mezelf zeggen. 4:44 min/km. dat moet toch een makkie zijn?

Wanneer komt het strand nou? Hoe ver moet ik nog. Hier geen LB-ers die me aanmoedigen. Slechts een toevallige passant die je bemoedigend toespreekt. Dan hoor ik voetstappen dichterbij komen. Het zal Harry toch niet zijn? Nee geen Harry maar het is zover ik word ingehaald. Niet 1 keer maar meerdere keren. Probeer aan te haken maar dat lukt maar voor heel even, dan moet ik ze laten gaan en zie ze verdwijnen in de mist. Ik haal de bezemwagen van de halve in en kom dan eindelijk bij het strand. De opgang is behoorlijk steil. Weer word ik voorbijgelopen alsof ik stilsta. Het strand is niet mijn ding. Mijn enkels zijn niet sterk genoeg om lekker te rennen. Mijn tempo zakt tot ruim boven de 5 min/km.

Ik had mij voorgenomen dat als ik mocht wandelen ik dat bij de strandafgang zou doen. Daar zou ik toch niet zoveel tijd verliezen. Maar juist daar staat er weer enthousiaste groep mensen te juichen. Ik kan moeilijk gaan wandelen met al deze toejuichingen en ren zo goed als het gaat de strandafgang op. BIj de drinkpost neem ik toch ff de tijd om rustig te drinken. Dan de longway. Zaterdag hebben we die in donker gefiets en ik vond het toen al een roteind. Nu is het niet anders. Mijn benen doen ongelooflijk pijn. Die 4:44 lukte niet echt meer. Eindelijk hoor ik Jan Kooiman (Kooistra, red) in de verte, dat betekent dat ik er echt bijna ben. Ik zie hem staan bij de bocht met de grote beer. Hoor hem nog iets zeggen over de grote loopgroep bedum maar de muziek overstemt hem al snel. Het ziet er daar gezellig uit..kon ik maar alvast stoppen. Ik krijg een korte opleving. Heel even maar. Eindelijk het centrum. Een collega van me komt me al tegemoet rennen en rent een stukkie mee. Je kan je pr halen roept hij maar daar geloof ik niet meer in. Toch kan ik een klein beetje tempo maken. Dan de kleine straatjes/steegjes, langs de chinees en de bocht naar de finish. Ik hoorde veel LB-ers maar zie ze nauwelijks. 3:13:21. 30 seconden boven mijn pr........SMILEYS_SAD

Lopen na afloop is moeilijk, maar het lukt me om naar de snackbar te strompelen. Patat is toch wel heel erg lekker, en het is een goede plek om Vanessa en de overige LB-ers aan te moedigen. Eerst Peter die met feesttoeter het dorpje binnenkomt. (heb ik Bert gemist of was ik nog niet helemaal helder?) Nico die er nog best fris uitziet maar veel te dik gekleed is. Janny die snakt naar het einde, Elly die het zwaar heeft en Harry die al zwaaiend naar een bekende achteruit de straat inloopt. Zal me niet vaak gebeuren dat ik een marthon loop en mijn friet al op heb voordat Harry finisht. Dan zie ik Vanessa die 2 mannen het dorp inleidt. Ze ziet er fris uit. Ik wil wel meerennen maar dat is ff niet mogelijk, ook de foto misluktSMILEYS_SAD

Ik denk dat dit na New York mijn zwaarste marathon was. Op een vlakke marathon zonder een plaspauze moet mijn pr toch echt met minuten sneuvelen.

Sabina:

Terschelling 2008,

Mijn derde keer, en deze keer heb ik Geert en Rieka en Tineke de koppen gek gemaakt.
Zelf had ik vorig jaar direct een huisje vastgelegd met de gedachte dat ik wel mensen meekreeg.
Ja, de verhalen van Terschelling zijn altijd erg enthousiast, het is gewoon super..

Bij de inschrijving voor de Berenloop - we gaan ook voor de loop..dit even ter herinnering - is Tineke in andere oorden, vakantie.
Ik had al wel met haar over de loop gehad en meende dat ze het wel zag zitten.
En dus..om 00.00uur 's nachts achter de pc, ja Tineke..heb ik allemaal voor je over (rekening voor inspanning komt nog hoor)..
Ons beiden ingeschreven (beetje speurwerk voor geboortedatum/chipnummer enz ..enz..ze is nog piepjong hoor, weet ik nu).

En voor je het weet is het zover, grote tas op wielen mee, onze LB tas heeft helaas geen wielen.
Alle loopkleding mee en vooral veel snoep..beetje schoolreisje gevoel.
Ik geloof vanaf het moment dat we in de auto naar de boot gingen dat we al genoten,
En dit is nooit opgehouden.
Beregezellig, tijd tekort.
Vrijdagavond na de pizza op naar de Braskour.
Oef, heb er veel over verteld volgens mij, heb m'n huisgenoten proberen voor te bereiden..
Allemaal lopers, veel LBers..en veel bier..daar schijn je heel goed een marathon op te kunnen lopen..
En een pestherrie..carnaval, kerstmuziek..
Er worden vlaggetjes, roltongfluitjes en sambaballen uitgedeeld..of beter..rondgegooid.
Een grote gekkenboel, en iedereen stond volgens mij te dansen, springen, hossen of anders.
En sommigen gingen vanuit het publiek op het podium staan, helaas geen fototoestel mee..want anders had ik Peter en Heino..oh ja..geen namen..
Tja, een fotootje was leuk geweest!

Zo nu en dan keek ik toch even hoe het met Tineke ging, voelde me een beetje verantwoordelijk,
Maar die was ook niet moe te krijgen.
Zo rond kwart voor 3 in bed,
Het eerste wat Tineke de volgende morgen zei was "IK BEN KAPOT!"

Maar dat viel uiteindelijk reuze mee, en samen met Geert en Rieka was het heel gezellig in huize "TJIRIBON", volgend jaar weer!!??!!

Even borrelen bij Jeannet en Heino..dan weer bij Jan, Marjan, Harry, Elly,
Fietsen op het eiland, shoppen..wat een prachtig eiland,
En natuurlijk onze gezamelijke unieke trainingsloop die enorm veel bekijks had, en onder leiding van Jan Luursema en Bert Bolhuis..bedankt!!
Als je de foto's mag geloven hebben we de hele dag gelopen, we weten wel beter hè?
En wat een gezellige mensen al die LBers en aanhang en niet LBers,
Allemaal uitgelaten,
En dan ook nog even een loopje doen..(bijwijze van)..even een halve of hele..JANNY!!!
Zoveel leuke dingen in een veel te korte tijd,

En afsluiten met een prachtig bereloopshirt en een medaille met "ONZE" Harry erop,
Ja,ja..ik zal stoppen...stippeltje..stippeltje..toch Rieka???
Ik lul teveel hè Heino?
En Jeannet..jij snoept veeeeel te veel..dat wordt vasten.
Het verslagje moet geen boekwerk worden..
'T was leuk, dat snap je nu wel

Sabina

Janny:

Het is gelukt!
Eindelijk dan mijn eerste marathon gelopen en nog wel op terschelling ook.Een maand geleden had ik hier niet eens over durven dromen en nu heb ik me hulp van veel lieve mensen de 42 gedaan.
Tijdens een heuveltraining bleek dat Sief en een startnummer voor me had en een chaletje in de aanbieding.Ik besloot razendsnel hier gebruik van te maken en diezelfde dag nog wist ik......ik ga naar Terschelling.
Na het lopen van de Teutolauf wist ik ook dat een hele marathon een mogelijkheid voor mij was, dus..... ik zou de hele lopen.
Zonder de traditionele marathon voorbereiding{lange duurlopen enzo} maar wel met ijzer{ja,ja}sterke benen op naar dit geweldige loopgebeuren.

Het is gelukt... met hulp van Harry, Elly, Peter Nico en Jaap {op de fiets}en de aanmoedigingen van alle andere lopers aan de kant van de weg.
'"je kunt het Janny", "niet te hard Janny",?n de groep blijven Janny","uit de wind blijven Janny"
"kleine pasjes Janny","benen optillen Janny", diep ademen Janny","doorlopen Janny,"niet stoppen Janny," "onder de vier uur Janny", Nee, nu niet meer stoppen Janny",Geweldig en bedankt allemaal en met name Nico.... Doorlopen Janny.... Het lukte hem mij te laten lopen terwijl ik liever in een boom zou willen hangen zo rond de 39 km, maar ja, doorlopen.... met Nico als haas en met Jaap achter mij op de fiets , kon ik niet anders dan doorrennen en het resultaat is er naar.
Later in de pizzeria, leuk, lekker, maar ook enorm pijnlijk, want mijn benen wilden absoluut niet zitten, terwijl dit juist de bedoeling van deze avond was.
Op dit moment denk ik met enorm veel plezier aan dit geweldige weekend terug en mijn benen willen al wel weer een loopje doen..... mag dat? of moet ik nu "rust"

Janny kLARUS

Rieka:

Een geweldig leuk weekend op Terschelling, eenmaal aangekomen stond Sabina ons al op te wachten bij de bushalte en had ook al fietsen geregeld voor ons, geweldig, in de Tjiribon zat Tineke met een lekker bakje koffie klaar, wat hartverwarmend.
Vrijdagavond in de Braskoer was ook Beregezellig, de eerste halve marathon zat er al bijna op met kerstmuziek.Zaterdag gezellige training met mensen die ik jammer genoeg niet vaak meer tegen kom, Bert en Annemiek volgend jaar weer he!
Dit is mijn tweede halve van dit jaar, na Schoorl ging het weer mis met mijn voet, dus wel een beetje spannend maar ik heb heerlijk gelopen met Tineke en met mijn voeten gaat het prima, op naar de volgende loop: Schoorl 30km? en hardlopen is besmettelijk hè Johan, ben je al aan het trainen?
In korte tight aan de start, de eerste 10 km was dan ook erg koud en ik had het zwaar,mijn hardslag was aan de hoge kant, tja een diesel moet nu eenmaal rustig in de kou starten maar we liepen door, even bij Tineke checken hoe het ging, het andwoord was: goed, zo maar even door stampen en dat hebben wij gedaan.Nu kon ik mij daar druk over gaan maken of lekker genieten van de omgeving, dat laatste heb ik gedaan, geweldig, wat een sfeer op dat eiland en alle LB supporters bedankt voor het aanmoedigen dat geeft veel energie.
Bij 10 km  ging ik lekkerder lopen en eenmaal op het strand attendeerde Tineke mij op dat prachtige omgeving, zon, zee en strand ( wat op het laatst zwaar was)maar eenmaal het asvalt weer onder de voeten en even uithijgen gingen we weer verder en ik kreeg steeds meer vleugels en genieten maar.Vlak bij West liepen wij Evelien achterop, het laatste stukje met z`n drieen gelopen en gefinist.De verzorging was goed op Terschelling, bouillon, fruit erg lekker.
Daarna omkleden, nog even over een muurtje klimmen en de marathon mensen aanmoedigen: Janny, petje af, gefeliciteerd, geweldig je eerste marathon! En alle andere mensen natuurlijk ook, Peter die ook nog energie heeft om fotos`s te maken (zijn erg mooi)Elly en Harry (op de medaille), Nico(haas), Edward en Vanessa, Bert B (zeer snel), Jos en Janneke.
Het was geweldig, volgend jaar weer, hè Sabina en Tineke.
Groetjes Rieka.

{gotop}


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst